Τζένη Χειλουδάκη: «Η πολύχρωμη κοινότητα έχει γίνει ετεροφοβική»

19.10.2024
Τζένη Χειλουδάκη: «Η πολύχρωμη κοινότητα έχει γίνει ετεροφοβική»
Μια σπάνια εμφάνιση έκανε η Τζένη Χειλουδάκη

Η Δέσποινα Καμπούρη ταξίδεψε στην Κρήτη μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε για να συναντήσει την Τζένη Χειλουδάκη που εδώ και χρόνια δεν μασάει ποτέ τα λόγια της και υπερασπίζεται με πάθος τα πιστεύω της.
«Γεια σου Τζένη, ξέρω ότι αρνείσαι πεισματικά τα τελευταία χρόνια να μιλήσεις, αλλά θα ήθελα πολύ να σε συναντήσω, να δω τι κάνεις, πού μένεις, πώς περνάς. Αν θες να μου το κλείσεις δεν πειράζει… θα καταλάβω».

Τρεις μέρες μετά βρέθηκα σε ένα μικρό ελικοφόρο της Ολυμπιακής με προορισμό τη Σητεία. «Έφτασα στο αεροδρόμιο, στείλε μου στίγμα για να έρθω με ταξί». «Και να σου στείλω δε θα με βρεις εδώ που είμαι». Με τη βοήθεια της φίλης της, της Σοφίας, βρέθηκα σε ένα μικρό χωριό, σε ένα απόμερο οικόπεδο μέσα στα πλατάνια. Της το παραχώρησε μια επιφανής φίλη της για να ζήσει περιφραγμένα και προστατευμένα για όσα χρόνια θέλει. Την αγαπούν τη Τζένη οι Στειακοί. Η Σοφία μου είπε καθώς πηγαίναμε ότι η Τζένη φροντίζει όλα τα αδέσποτα και κάνει εράνους για να εξοπλιστεί το τοπικό νοσοκομείο. «Ξέρεις πόσες πασαρέλες είχε κάνει γι’ αυτό το νοσοκομείο;».

Tzenh_kai_despoina_f45e0.jpg

Με περίμενε δίπλα από τους ανθισμένους βασιλικούς της στις πολύχρωμες γλάστρες. Άβαφη όπως μου είχε πει και στο τηλέφωνο. «Άβαφη εσύ; Άβαφη κι εγώ…», γέλασε. Αυτή είναι η αυλή της, εδώ πίνει τον καφέ της όταν ξυπνάει αφού έχει μαζέψει τα φρέσκα αυγά της ημέρας από το κοτέτσι της. Στην αυλή της ταΐζει τα σκυλιά της και τα γατιά της. Στην αυλή της κάνει το τσιγάρο της τα απογεύματα βλέποντας ανεμπόδιστα από τσιμέντα και πολυκατοικίες, τον ροζ ουρανό.

Η Τζένη τα καλοκαίρια κάνει μπάνιο στην ντουσιέρα της κάτω από τα πλατάνια, δίπλα από το κοτέτσι με τις κότες και τις πάπιες της. Όλες τις φωνάζει με το όνομά τους. Το τροχόσπιτό της έχει καλή μόνωση. «Δεν κρυώνω ποτέ μέσα, το πιστεύεις; Κουκουλώνομαι με το παπλωματάκι μου και χουχουλιάζω. Έχω και την τηλεορασούλα μου. Και τα καλοκαίρια έχω τον ανεμιστήρα μου! Άσε που αν ανοίξω τα παράθυρα μπαίνει δροσερός αέρας και κοιμάμαι σαν πουλάκι…». έγραψε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια για αυτή την συνάντησή τους.

Και πριν λίγη ώρα έπαιξε και το βίντεο της συνέντευξης αυτής στους Weekenders:

«Πριν λίγες ημέρες έκανα ένα post, όντας αγανακτισμένη, δέχτηκα αμέσως από άτομα της πολύχρωμης κοινότητας τέτοιο bullying. Με έλεγαν χοντρή, γριά, άσχημη, ξοφλημένη.
Το μεγαλύτερο θέμα αυτή τη στιγμή είναι η πρόκληση για την πρόκληση με την οποία διαφωνώ. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που θα πω σε κάποιον πώς να εκφράζεται, αλλά έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Η ίδια η κοινότητα η πολύχρωμη που θεωρεί τους πάντες ομοφοβικούς έχει γίνει ετεροφοβική» είπε η Τζένη Χειλουδάκη ανάμεσα σε πολλά άλλα και συνέχισε:

Αν αγαπάς την πατρίδα σου και την πονάς είσαι ακροδεξιός και εθνικιστής. Η πίστη, δεν μιλώ για την εκκλησία, μιλώ για την πίστη που σε βοηθά να συνεχίσεις σ’ αυτή τη ζωή και να έχεις και μια ελπίδα για τη μετά θάνατον. Εγώ πιστεύω, αλλά δεν θα το συζητήσω γιατί θα με χλευάσουν.

Μου βγαίνεις στο pride με το βρακί σου και τον χριστό και την παναγία, θέλεις να σε σέβονται εσύ γιατί χλευάζεις τα πάντα. Όταν εγώ πριν 30 χρόνια έβγαζα το στήθος μου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star θεωρώ ότι δρω ακτιβιστικά. Θεώρησα ότι με το να κάνω… Το μετάνιωσα, ξεφτιλίστηκα και υπάρχουν τώρα στα youtube».

Τελευταία τροποποίηση στις 19.10.2024 - 13:25