«Happy Feet»: Η «πιγκουινομανία» σαρώνει παγκοσμίως

11.12.2006
Η νέα κινηματογραφική φρενίτιδα που έρχεται αυτές τις ημέρες από την Αμερική έχει το όνομα «Ηappy Feet» και εξιστορεί τις περιπέτειες του «αθώου χορευταρά» πιγκουίνου Μαμπλ, ο οποίος ανάγκασε σε άτακτη φυγή τον Τζέιμς Μποντ από το πρώτο κιόλας τριήμερο προβολής του στις αίθουσες, συγκεντρώνοντας 42 εκατομμύρια εισπράξεις στο αμερικάνικο box office.

Aπό την Iωάννα Χουρμουζή

Βαθιά στην Ανταρκτική, στο μεγάλο έθνος των αυτοκρατορικών πιγκουίνων, είσαι ένα τίποτε, εκτός κι αν μπορείς να τραγουδήσεις ωραία, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για το μικρό Μαμπλ, που είναι ο χειρότερος τραγουδιστής στον κόσμο. Αλλά ξέρει να χορεύει κλακέτες. Συναντά όμως την αντίδραση του πατέρα του, που φωνάζει «ο γιος μου δεν είναι αληθινός πιγκουίνος» κι έτσι ο Μαμπλ αναγκάζεται να εγκαταλείψει την οικογένειά του και να βρει την παρηγοριά σε μια διαφορετική ομάδα πιγκουίνων, αρχηγός των οποίων είναι ο Ραμόν (Ρόμπιν Γουίλιαμς).

Το ΛΟΙΠΟΝ συνάντησε τον Μαμπλ σε μια ολιγοήμερη επίσκεψή του στα ελληνικά νερά και λίγο πριν αναχωρήσει και πάλι για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τους πάγους της Ανταρκτικής, δέχτηκε να μας μιλήσει για τους υδροβιότοπους της Ελλάδας, τον έρωτα της ζωής του αλλά και για τον Τζέιμς Μποντ!

Είμαι ο επόμενος Φρεντ Αστέρ!

Τι ηλικία έχεις αλήθεια, Μαμπλ;

«Καταρχήν να σας πω ότι εμείς οι πιγκουίνοι ζούμε κατά μέσο όρο 20 χρόνια. Καλά καλά δεν έχω πατήσει τα 9 και στα επόμενα 11 χρόνια που μου απομένουν σχεδιάζω μεταξύ άλλων το γάμο μου με το κορίτσι μου, την Γκλόρια, και φυσικά πολλά πολλά πιγκουινάκια, τους διαδόχους μου στις αλησμόνητες χορευτικές φιγούρες μου».

Για πες μας μερικά πράγματα για τον έρωτα της ζωής σου

«Είναι αληθινή ντίβα. Η Γκλόρια μου έχει κλέψει ολοκληρωτικά την καρδιά! Με γνωρίζει από τη στιγμή που βγήκα από το αυγό μου. Από την αρχή με θεωρούσε ως το μικρό της αδελφό και με υπερασπιζόταν στο σχολείο, όταν οι συμμαθητές μου με περιγελούσαν επειδή είμαι παράφωνος. Τρελαίνομαι να την κυκλοφορώ, γιατί γύρω της υπάρχουν πολλοί επίδοξοι γαμπροί, εκείνη όμως έχει επιλέξει εμένα».

Όταν γεννήθηκες, ποιο είδωλο είχες στο μυαλό σου;

«Και να ήθελα να γίνω Αντώνης Ρέμος δεν θα μπορούσα. Είμαι τόσο κακόφωνος, ώστε ακόμη και η μητέρα μου τη στιγμή που έσκαγα μύτη από το αυγό μου δεν μπορούσε να αντέξει το κλάμα μου και αναγκάστηκε να βάλει ωτοασπίδες. Για μένα όνειρο ζωής είναι να γίνω ο επόμενος Φρεντ Αστέρ».

Πώς σου φαίνεται η Ελλάδα;

«Έρχομαι πρώτη φορά στα μέρη σας και είμαι πραγματικά ξετρελαμένος με τους υδροβιότοπούς σας. Έχετε καταπληκτικές ποικιλίες ψαριών. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πώς μπορείτε και αντέχετε τέτοια ζέστη. Από τους -129 βαθμούς Κελσίου της Ανταρκτικής νιώθω να βρίσκομαι έξω από τα νερά μου».

Σου είπαν ότι οι εισπράξεις της ταινίας σου ξεπέρασαν από το πρώτο τριήμερο προβολής τις αντίστοιχες του νέου Τζέιμς Μποντ;

«Ναι, το πληροφορήθηκα. Θα σας πω ότι είχα πάντα αλλεργία στον Μποντ. Αντίθετα, τον ζήλευα για τα καυτά κορίτσια που κάθε φορά κατάφερνε να έχει στο πλευρό του. Έτσι, μ αυτή την ταινία πήρα το αίμα μου πίσω! Είμαι χορευταράς και καίω καρδιές».

«Πάντα ήθελα να γίνω πιγκουίνος»

Ο δημοφιλής ηθοποιός έχει διπλό ρόλο στην ταινία, αφού υποδύεται πέρα από τον Ραμόν και τον γκουρού Λόβλεϊς, ένα θεότρελο πιγκουίνο, ο οποίος θα απαντήσει σε όλες τις απορίες του Μαμπλ γύρω από τη ζωή, με μόνη αμοιβή ένα βότσαλο.

Στη διάρκεια των γυρισμάτων νιώσατε ότι ίσως η φωνή σας να μην ήταν αναγνωρίσιμη και θα«εξαφανιζόταν» πίσω από τη χαριτωμένη φιγούρα του πιγκουίνου που υποδύεστε;

«Δεν εξαφανίστηκε. Όταν έκανα αυτές τις φωνές και τα ουρλιαχτά, σκεφτόμουν ότι αυτό θα μπορούσε να έχει καταπληκτική πλάκα. Από πάντα αυτό που με ένοιαζε ήταν να γίνω ένας από αυτούς τους τρελούς πιγκουίνους! ».

Γιατί θεωρείτε ότι μια τόσο ρεαλιστική ιστορία πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας τη μορφή του animation και όχι ενός κανονικού φιλμ;

«Αυτό έγινε επειδή οι πάγοι λιώνουν σιγά σιγά, και αυτό είναι το άσχημο της υπόθεσης. Μας δίνει κι ένα μάθημα η ταινία, ότι δηλαδή γι αυτή τη μόλυνση του περιβάλλοντος ευθυνόμαστε όλοι μας».

Σκόπιμα φοράτε στη συνέντευξή μας ασπρόμαυρα ρούχα όπως ένας πιγκουίνος;

«Δεν ήταν μια συνειδητή επιλογή. Δεν ξύπνησα και σκέφτηκα περίμενε, πρέπει να φορέσεις ρούχα χρωματιστά. Φόρεσα άσπρα και μαύρα επειδή ήταν τα μοναδικά ρούχα που ήταν καθαρά στην ντουλάπα μου! Κάνω συνεντεύξεις για τη συγκεκριμένη ταινία εδώ και μέρες και τα έχω φορέσει όλα».

Υποδύεστε τον «τρελαμένο» ροκ γκουρού της κοινότητας των πιγκουίνων, που «πουλάει» φιλοσοφίες ζητώντας κάθε λογής ανταλλάγματα. Τι κοινά μοιράζεστε με τον Λόβλεϊς;

«Με ελκύουν επικίνδυνα οι τρέλες της στιγμής. Ένα από τα κυριότερα επίσης κοινά στοιχεία μας είναι η λατρεία για τις γυναίκες. Πάντως, τον αγαπάω σαν χαρακτήρα. Είναι πολύ τρελός και κάποιες φορές μού θυμίζει τον εαυτό μου».