Eurovision 2025: Δωμάτιο στη Βασιλεία ούτε για δείγμα κι ότι υπάρχει το πληρώνεις χρυσό

Eurovision 2025: Δωμάτιο στη Βασιλεία ούτε για δείγμα κι ότι υπάρχει το πληρώνεις χρυσό
Άρχισαν τα παρατράγουδα 9 μήνες πριν

Μόλις λίγες ημέρες έχουν περάσει από την ανακοίνωση της πόλης που πήρε το χρίσμα της διοργάνωσης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο του 2025 και όπως ξέρουν όλοι πλέον, αυτή είναι η Βασιλεία.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας που όμως καθώς δεν έχει κοσμοσυρροή τουριστών δεν διαθέτει τα απαραίτητα δωμάτια τελικά για τη ζήτηση που έχει προκύψει για την εβδομάδα της διεξαγωγής της Eurovision στα μέσα Μαΐου της επόμενης χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης η Michaela Popp από το Lead Guest Service της Basel Tourismus, μοιράστηκε πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση στη Βασιλεία, την πόλη που διοργανώνει τη Eurovision 2025.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η ζήτηση για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision έχει αυξηθεί πάρα πολύ μετά την εντυπωσιακή νίκη του Nemo. Πολλά δωμάτια ξενοδοχείων σε όλους τους πιθανούς χώρους σε όλη την Ελβετία κλείστηκαν το ίδιο βράδυ», αποκάλυψε ο Popp. «Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια προς το παρόν στην πόλη της Βασιλείας».

Παρά την τρέχουσα έλλειψη καταλυμάτων, η Popp διαβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες για τη διαχείριση της κατάστασης. «Εργαζόμαστε σκληρά για να κατανείμουμε το σύνολο των αιθουσών των διοργανωτών και είμαστε βέβαιοι ότι περισσότερα δωμάτια θα είναι διαθέσιμα στο εγγύς μέλλον», δήλωσε.

Εκτός από τη διεύρυνση της διαθεσιμότητας δωματίων ξενοδοχείων, οργανώνονται προσωρινά καταλύματα για τους θαυμαστές της Eurovision. «Θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτό τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε η Popp.

Κι αυτό είναι ένα θέμα που έχει προκύψει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια όπου οι διοργανώτριες χώρες επέλεξαν μικρότερες πόλεις από τις πρωτεύουσες για τη διοργάνωση. Εκτοξεύοντας το κόστος διαμονής για τους fans σε απλησίαστα ύψη. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι και το Ρότερνταμ και στο Τορίνο τα Hostel, ξέρετε τα κοινόβια δηλαδή–όπου υπήρχαν- ξεπερνούσαν σε κόστος τα 1500 Ευρώ για ολόκληρη την εβδομάδα.
Και ένα πρόχειρο search σε πλατφόρμα ξενοδοχείων μας αποκάλυψε πως αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε την Eurovision από κοντά σε ένα σχετικά νορμάλ κόστος θα πρέπει να μείνουμε τουλάχιστον 11 χιλιόμετρα εκτός της διοργανώτριας πόλης. Δείτε ενδεικτικά τι έχει απομείνει διαθέσιμο, λογικά αποκλειστικά και μόνο λόγο τιμής.

VASSILEIA_DWMATIA_1_2eb49.jpg

VASSILEIA_DWMATIA_2_d2f93.jpg

VASSILEIA_DWMATIA_3_e810f.jpg

Και τα πρώτα σε πιο νορμάλ κόστος εμφανίζονται από τα 10 χιλιόμετρα απόσταση και πάνω.

VASSILEIA_DWMATIA_4_28f5b.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις 07.09.2024 - 03:11