Ο ζάπλουτος σύντροφος της Μπάρμπα!

10.06.2008
Με νέο ταίρι εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου κινηματογράφου, στο 61ο Φεστιβάλ των Κανών, η δικιά μας Βάνα Μπάρμπα, που απέδειξε πόσο καλά δικτυωμένη είναι με διεθνείς σημαντικούς παράγοντες των media.

Από την ΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με νέο ταίρι εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου κινηματογράφου, στο 61ο Φεστιβάλ των Κανών, η δικιά μας Βάνα Μπάρμπα, που απέδειξε πόσο καλά δικτυωμένη είναι με διεθνείς σημαντικούς παράγοντες των media. Ο σύντροφός της Ben Khimsa, κοσμοπολίτης και ζάπλουτος, γενικός διευθυντής διεθνούς εταιρείας επικοινωνίας με έδρα το Παρίσι, της άνοιξε όλες τις πόρτες της πιο αριστοκρατικής γιορτής του σινεμά. Εκεί όπου βρέθηκαν περισσότεροι από 30.000 ηθοποιοί, παραγωγοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι και φαν της μεγάλης οθόνης.

Ο γοητευτικός άντρας, που κατάγεται κατά το ήμισυ από την Τυνησία, ζει και εργάζεται μεταξύ Νέας Υόρκης, Παρισιού και Ρώμης. Φρόντισε τη Βάνα σαν να ήταν βασίλισσα και κανόνισε να παρευρίσκονται σε όλα τα σπουδαία πάρτι που έγιναν στη Γαλλική Ριβιέρα. Από την πολυτελέστατη σουίτα τους στο ιστορικό ξενοδοχείο «Μajestic» μέχρι τα γκουρμέ δείπνα στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

Εκείνη λαμπερή και πανέμορφη ακτινοβολούσε από ευτυχία και ικανοποιήθηκε πολύ από τα φλας των παπαράτσι που άστραψαν όταν ανέβαινε την επιβλητική σκάλα του «Ρalais de Festival». Ντυμένη με μια μπεζ-χρυσή στράπλες τουαλέτα, πάνω από την οποία είχε ρίξει μια ολοκέντητη βεραμάν εσάρπα από οργαντίνα, καμάρωνε στο πλευρό του κ. Khimsa, ο οποίος φορούσε ένα υπέρκομψο σμόκιν.

Η πρωταγωνίστρια της βραβευμένης παλιότερα με Όσκαρ ιταλικής ταινίας «Μediterraneo» έζησε και θυμήθηκε στιγμές που έχει βιώσει στο παρελθόν και ήρθε σε επαφή με σταρ του ευρωπαϊκού στερεώματος, όπως η Κατρίν Ντενέβ και η Εμανουέλ Μπεάρ, με την οποία μάλιστα συναντήθηκαν, αφού οι σουίτες τους στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου ήταν δίπλα δίπλα. Οι δύο κυρίες δεν αντάλλαξαν μόνο τις τυπικές αβροφροσύνες αλλά και συγκινητικές αναμνήσεις από την προηγούμενη συνάντησή τους πάλι στις Κάνες. Μάλιστα, ανανέωσαν το ραντεβού τους και για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα έρθει το φθινόπωρο η Γαλλίδα ηθοποιός.

Οι βόλτες στην Croisette, η απόλαυση ενός espresso καφέ με φίλους από την Αθήνα, οι γνωριμίες και οι συζητήσεις με συμμετέχοντες στο φεστιβάλ έδωσαν μεγάλη χαρά στη Βάνα, που ήθελε να χαλαρώσει λίγο από τον πυρετό της προετοιμασίας για τα φθινοπωρινά επαγγελματικά σχέδιά της στο θέατρο με τις «Αληθινές ιστορίες» και την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή που ετοιμάζει. Η λάμψη και η χαρά που καθρεφτίζονταν στο πρόσωπό της δεν οφείλονταν, όπως αποδείχτηκε, μόνο στη γιορτινή ατμόσφαιρα του κινηματογραφικού φεστιβάλ και στις πανέμορφες ηλιόλουστες Κάνες, αλλά και στην παρουσία του μελαψού άντρα που έχει μπει τελευταία στη ζωή της, τον οποίο γνώρισε σε ένα πρόσφατο ταξίδι της στο εξωτερικό.

Τους συνάντησα μαζί στη Μέκκα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και διαπίστωσα ότι τον κοίταζε στα μάτια με θέρμη, ενώ παράλληλα φαινόταν να τον θαυμάζει και να νιώθει πολύ περήφανη που τη συνόδευε.

«Έχω βρει την ευτυχία»
Στην προβολή μίας από τις σημαντικότερες ταινίες του φεστιβάλ, αυτής του Ιταλού σκηνοθέτη Paolo Sorrentini, τo συγκλονιστικό φιλμ «Ιl Divo», η Βάνα Μπάρμπα ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στο έργο, που την είχε συνεπάρει, ενώ ο γοητευτικός συνοδός της την κοίταζε και της μιλούσε χαμηλόφωνα με τρυφερότητα. Αναρωτήθηκα ποιος να ήταν αυτός ο αριστοκρατικός γκριζομάλλης που έδειχνε τόσο ενδιαφέρον για την Ελληνίδα σταρ. Όταν της ζήτησα να βγάλουμε μαζί μια φωτογραφία επάνω στο κόκκινο χαλί, δεν μπόρεσε παρά να παραδεχτεί ότι εκτός από καλοί φίλοι έχουν και μια υπέροχη σχέση.

«Έχω βρει την ευτυχία! Είμαι πολύ καλά και περνάω υπέροχα», μου εκμυστηρεύτηκε, εκφράζοντας την ελπίδα να αντέξει η σχέση αυτή στο χρόνο και στις αποστάσεις, μιας και εκείνη βρίσκεται στη χώρα μας κι εκείνος ταξιδεύει συνέχεια.

Η βραδιά για το ζευγάρι συνεχίστηκε στο πάρτι ενός Αμερικανού παραγωγού, φίλου του συνοδού της σέξι ηθοποιού μας, σε πολυτελές γιοτ που ήταν αγκυροβολημένο απέναντι από το ξενοδοχείο τους.

Μάταια πολλοί φίλοι της Βάνας που βρίσκονταν στις Κάνες περίμεναν να τη συναντήσουν στο καθιερωμένο λαμπερό πάρτι των Ιταλών σχεδιαστών Dolce&Gabanna στο πιο hit place to be στις Κάνες, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο λατρεμένος της Λάκης Γαβαλάς. Η Βάνα πέρασε με το γοητευτικό σύντροφό της ένα ξεχωριστό βράδυ ανάμεσα σε ανθρώπους του σινεμά μιλώντας για το δικό μας Θεόδωρο Αγγελόπουλο αλλά και για άλλους νέους ταλαντούχους Έλληνες σκηνοθέτες που εξέφρασε την πίστη ότι θα μπορούσαν να κάνουν ταινίες ικανές να φτάσουν ακόμη και στις Κάνες. Όσο για το συνοδό της, συμφωνούσε μαζί της χαμογελαστός και κρατώντας τρυφερά το χέρι της. Όπως και να εξελιχθεί η ιστορία με το γοητευτικό Ben Khimsa, η Βάνα Μπάρμπα σίγουρα διανύει μία από τις καλύτερες φάσεις της ζωής της και, αν όλα πάνε καλά στο μέλλον, δεν αποκλείεται να την ξαναδούμε σε διεθνή κινηματογραφική παραγωγή και μάλιστα στο ρόλο μιας Ελληνίδας από τη Μάνη!