Μαλλιοτράβηγμα για το χορογράφο

25.10.2007
Γιατί αναζωπυρώθηκε τον τελευταίο καιρό η κόντρα ανάμεσα στην πρώην και τη νυν πριγκίπισσα της Heaven, την Έλλη Κοκκίνου και τη Μάρω Λύτρα; Και γιατί το σχήμα του Βοτανικού, Κουρκούλης - Θεοδωρίδου - Κοκκίνου, ξεκίνησε με μία εβδομάδα καθυστέρηση;

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Γιατί αναζωπυρώθηκε τον τελευταίο καιρό η κόντρα ανάμεσα στην πρώην και τη νυν πριγκίπισσα της Heaven, την Έλλη Κοκκίνου και τη Μάρω Λύτρα; Και γιατί το σχήμα του Βοτανικού, Κουρκούλης - Θεοδωρίδου - Κοκκίνου, ξεκίνησε με μία εβδομάδα καθυστέρηση; Την απάντηση σε όλα αυτά και σε άλλα πολλά καλείται να μας δώσει το «μήλον της έριδος» των δύο τραγουδιστριών, που δεν είναι άλλο από το χορογράφο Πάνο Κουρτίδη.

Πόσο καιρό συνεργαζόσασταν με την Έλλη Κοκκίνου;

«Τρία ολόκληρα χρόνια. Ήμουν ο αποκλειστικός χορογράφος της σε κάθε της εμφάνιση σε νυχτερινά μαγαζιά, συναυλίες και άλλα events. Μέσα σ' αυτά τα χρόνια περάσαμε και μεγάλες επιτυχίες και δύσκολες καταστάσεις. Θεωρούσα ότι ήμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας».

Γιατί τότε έληξε η συνεργασία σας;

«Ρωτήστε καλύτερα την ίδια».

Πώς μάθατε ότι δεν θα συνεργαστείτε φέτος;

«Από τις εφημερίδες».

Με την απάντησή σας βγάζετε κάποια πικρία προς το πρόσωπό της...

«Ειλικρινά, δεν νιώθω καθόλου πικραμένος. Απλώς με στεναχώρησε μια συμπεριφορά που τουλάχιστον από εκείνη δεν την περίμενα».

Τι εννοείτε;

«Κάποια στιγμή αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας της είχα ζητήσει μια χάρη κι εκείνη τότε δέχθηκε να την κάνει πράξη. Ότι δηλαδή όποτε θελήσει, και είναι δικαίωμά της να το κάνει, να αλλάξει χορογράφο, θα ήθελα να το μάθω από εκείνη και όχι από το περιβάλλον της. Αυτό, δυστυχώς, δεν το τήρησε».

Πολλοί είπαν ότι η αφορμή για τη διακοπή της συνεργασίας σας δόθηκε από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι έχετε αναλάβει τη Μάρω Λύτρα, με την οποία φημολογείται ότι δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις μετά την αποχώρησή της από τη Ηeaven.

«Αλήθεια, δεν γνωρίζω γιατί η Έλλη πήρε την απόφαση αυτή. Ίσως εκτός από τη δισκογραφική αλλαγή να ήθελε και μια αλλαγή στις χορογραφίες των εμφανίσεών της. Από την άλλη, ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι χορογράφοι, όπως κι εγώ, οπότε από πού και ως πού να μην μπορούσα να χορογραφήσω και τη μία και την άλλη τραγουδίστρια;».

Θα ξανασυνεργαζόσασταν με την κ. Κοκκίνου;

«Δεν της κρατάω κακία για ό,τι συνέβη. Είμαστε πάνω απ όλα επαγγελματίες».

Θα αναλάβετε να χορογραφήσετε τη Μάρω Λύτρα, αν τελικά είναι εκείνη που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, όπως έχει ακουστεί τελευταία;

«Βεβαίως και θα ήθελα πάρα πολύ. Η Μάρω στη σκηνή είναι πύραυλος και πολύ καλή. Αν συμμετείχαμε στο διαγωνισμό, θα ήταν super».