Μελέτη: Δεν θα πιστέψεις για ποιο λόγο έστειλε εξώδικο στο κανάλι της

27.10.2015
Μια ενδιαφέρουσα συνέντεξυη στο περιοδικό ΟΚ έδωσε η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία εξήγησε και τους λόγους που την ώθησαν να στείλει εξώδικο στο ίδιο της το κανάλι, Έψιλον!

Στη συνέντευξη αυτή, ο δημοσιογράφος είναι λες και πληρώθηκε από την Ελεονώρα για να της κάνει τις ερωτήσεις που η ίδια ήθελε να απαντήσει σχετικά με τη σχέση της με το Έψιλον.

Πρόσφατα, η Μελέτη έστειλε εξώδικο στο Έψιλον, και η ίδια αποκάλυψε τους λόγους που την ώθησαν στην απόφαση αυτή:

«Το εξώδικο το έκανα για να καλύψω επαγγελματικά τη θέση μου. Όταν λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα, διαπίστωσα ότι το σκηνικό του δελτίου δεν ήταν έτοιμο , όφειλα να ενημερώσω τους υπεύθυνους του σταθμού, επίσημα, πως υπάρχει πρόβλημα το οποίο μπορεί να εκθέσει το σταθμό και την εικόνα του, όπως και τη δική μου εικόνα και πως για το πρόβλημα αυτό δεν ευθύνομαι εγώ.

Παράλληλα, τους εξήγησα ότι εγώ βρισκόμουν στη θέση μου και σε ετοιμότητα να βγω να πω το δελτίο, ύπο όποια συνθήκη μού ζητηθεί, αλλά υπογράμμιζα έντονα τον κίνδυνο να εκτεθούμε όλοι και τη δυσαρέσκειά μου για το πρόβλημα που υπήρχε».

Παρά το εξώδικο πάντως, η Μελέτη υποστηρίζει πως η σχέση της με το Έψιλον δεν έχει ταραχθεί και υποαστηρίζει πως δεν είναι «σκύλα»:

«Δεν είμαι άνθρωπος που κρεμάει τους συναδέλφους του ή που δεν τιμάει το συμβόλαό του. Ίσα ίσα, οι άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί μου λένε ότι είμαι πολύ ευέλικτη, πολύ υποχωρητική, ζωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι κορόιδο. Δεν έχω το όνομα της σκύλας, ούτε είμαι από τις παρουσιάστριες που για να βγάλουν πέντε φράγκα παραπάνω, θα καταστρέψουν σχέσεις, θα διώξουν κόσμο, θα αφήσουν οικογένειες να πεινάσουν, θα κοιτάξουν το τομάρι τους. Δεν κάνω ντιβιλίκια, ούτε σταριλίκια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν προστατεύω τον επαγγελματισμό μου».

Όσο για το γιατί δεν έχει φωτογραφηθεί ακόμα για την εκπομπή της, η Μελέτη ρίχνει την ευθύνη στην ίδια και όχι στο σταθμό που όπως επισημαίνει την παρακαλάει να φωτογραφηθεί για να την προωθήσουν.

Στην ίδια συνέντευξη στο ΟΚ, η Μελέτη αποκαλύπτει πως έχει δεχτεί εκ νέου μείωση μισθού ενώ επισημαίνει πωςη ίδια είχε ζητήσει να αποχωρήσει από το δελτίο ειδήσων για να αφιερωθεί στην εβδομαδιαία εκπομπή της, το Hastag.

Bέβαια, το Έψιλον δια στόματος Μένιου Φουρθιώτη την ενημέρωσε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, οπότε και η Ελεονώρα έχει ζητήσει να προβάλλεται κάθε δύο εβδομάδες το Hastag.Όσο για το εάν έχει σκεφτεί να αποχωρήσει από το Έψιλον, κι εκεί η Ελεονώρα απαντάει διπλωματικά:

«Υπάρχουν συμβόλαια και τα συμβόλαια εγώ τα τιμώ με το παραπάνω. Υπογράφω πέντε, δίνω δέκα και χωρίς να ζητάω αντάλλαγμα γιατί το κάνω από την καρδιά μου.

Για να φτάσω να αποχωρήσω, σε σημείο που θα επιδιώξω να σπάσω το συμβόλαιο, θα πρέπει να μην τηρούνται κατ' επανάληψη οι υποχρεώσεις των ανθρώπων με τους οποίους έχω κάνει συμφωνία, την ώρα που εγώ είμαι άψογη στις δικές μου υποχρεώσεις, και νιώθω ότι πλέον απαξιώνομαι ηθικά και επαγγελματικά. Αλλά και πάλι θα έχω εξαντλήσει κάθε περιθώριο άλλης μεθόδου».