Μαύρο Ρόδο: Στο Twitter αποθεώνουν το χαστούκι του Λευτέρη στην Πολυξένη και μαντεύουν τον δολοφόνο του Διακοσάβα

14.12.2022
Μαύρο Ρόδο: Στο Twitter αποθεώνουν το χαστούκι του Λευτέρη στην Πολυξένη και μαντεύουν τον δολοφόνο του Διακοσάβα
Μέσα στην γκρίνια για μια νέα κοινή σκηνή Πέτρου και Ελισάβετ, που όλο περιμένουν και τόσο καιρό δεν έρχεται, οι φανς βρήκαν άλλο "βουτυράκι να αλείψουν στο ψωμάκι τους", κάνοντας, μεταξύ άλλων και τον "Ηρακλή Πουαρό".

Το είχαμε δει από το τρέιλερ το χαστούκι του Λευτέρη στην Πολυξένη και το περιμέναμε. Δεν την άντεξε την κοροϊδία ο έρμος και το σήκωσε το χέρι του. Το Twitter τον χειροκρότησε, όμως, η όλη αντιμετώπιση πρέπει να γίνει με τη δέουσα προσοχή, καθώς τέτοιες αντιδράσεις πρέπει να ζυγίζονται καλά. Ο Λευτέρης δεν είναι βίαιος ως προς τον χαρακτήρα του και εξαιτίας αυτού, προφανώς, δεν προέκυψε αυτόματα ανησυχία περί κακοποίησης, αλλίως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Σε αυτή τη βάση, λοιπόν, ιδού η αποθέωση του "ήρωα" Λευτέρη.

Στο μεταξύ, η Αυξεντία που περνά δύσκολες ώρες με την καρδιά της να την έχει προδώσει, νιώθοντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω της αποφασίζει να πει όλη την αλήθεια στην Ηγουμένη. Αποκαλύπτει, λοιπόν, τι συνέβη το βράδυ που χτύπησε την πόρτα του μοναστηριού η Ελισάβετ -που τότε λεγόταν ακόμη Άννα- και έδωσε ένα στοιχείο που κι εμείς αγνοούσαμε.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Διακοσάβας επιτέθηκε στο κοριτσάκι και εκείνο τον έσπρωξε καφώνοντάς τον στην τσουγκράνα. Μέχρι εκεί το γνωρίζαμε, αντιλαμβανόμασταν ότι το χτύπημα δεν ήταν ικανό να τον σκοτώσει, αλλά το προσπεράσαμε. Μέχρι τώρα που η Αυξεντία αποκαλύπτει ότι όταν έφτασαν στον στάβλο, βρήκαν νεκρό τον Διακοσάβα, χτυπημένο γερά στο κεφάλι.

Ποιος έδωσε το τελικό χτύπημα στον Διακοσάβα; Οι τουιτεράδες μπήκαν αμέσως στο "παιχνίδι" και κατέθεσαν τις υποψίες τους, με τις περισσότερες να γέρνουν προς το μέρος του Γεράσιμου (που από μικρός είχε κόλλημα με την Ελισάβετ και την ακολουθούσε κατά πόδας) και της Πολυξένης (που αποκάλυψε πρόσφατα ότι χρωστούσαν στον συγχωρεμένο χρήματα και ανησυχούσε μήπως τα ζητήσει).

Για τη λύση του μυστηρίου με τη δολοφονία παραμένουμε στο ακουστικό μας, όπως παραμένει και ο Πέτρος για το τηλέφωνο της Ελισάβετ. Ο Σταυρίνος του δίνει τελικά το πολυπόθητο νούμερο και σήμερα το βράδυ θα δούμε και την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία του αγαπημένου ζευγαριού.

Αναμένοντας το σημερινό επεισόδιο [δες το trailer στο τέλος] πάντως, καταθέτουμε και μία άποψη που αντιλαμβάνεται ως κάπως άβολη την εμμονή του Πέτρου προς την Ελισάβετ, δεδομένου του ότι πρόκειται, όντως, για μία κοπέλα που έχει ζήσει όλη τη ζωή της στο μοναστήρι και δεν γνωρίζει τίποτα από τη ζωή των κοσμικών (όπως λέγονται όλοι οι άνθρωποι που ζουν έκτός της μονής)