4 σημαντικά λάθη ντεμακιγιάζ που πρέπει να αποφύγεις

20.07.2016
Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό το σωστό μακιγιάζ αλλά και το κατάλληλο ντεμακιγιάζ παίζει τεράστιο ρόλο στην εμφάνιση της επιδερμίδας σου. Παρακάτω θα μάθεις ποια είναι εκείνα τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στο ντεμακιγιάζ.

Δεν μαζεύεις τα μαλλιά σου:

το να μαζέψεις τα μαλλιά σου από το πρόσωπο σου δεν σε βοηθάει μόνο στο να κάνεις καλά τη δουλειά σου αλλά και στο να απομακρύνεις καλά το μέικ-απ σου και από τη γραμμή των μαλλιών που συνήθως την ξεχνάς.

Το βαμβάκι με προσοχή:

Αν ρίξεις λίγες σταγόνες remover στο βαμβάκι και το τρίψεις τότε το αποτέλεμα θα είναι ίσως να ερεθίσεις και τα μάτια σου με τις λεπτές του ίνες. Χρησιμοποίησε pads ή μαντηλάκια καθαρισμού για το ντεμακιγιάζ σου. Bonus: μπορείς σε έκτακτες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσεις και μωρομάντηλα!

Πολύ τρίψιμο:

Μπορεί να προσπαθείς με μανία να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα από τα βλέφαρά σου αλλά μάταια. Αυτή όμως η ... προσπάθεια σου δεν αποκλείεται να χάσεις πολύτιμες βλεφαρίδες, οπότε καλά θα κάνεις να είσαι κάπως ευγενική μαζί τους.

Τι πρέπει να κάνεις:

Μπορείς να είσαι ευγενική μαζί τους. Η περιοχή εξάλλου είναι πολύ "ευαίσθητη" και πρέπει να είσαι προσεκτική.

Χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ μαντηλάκια καθαρισμού:

Kαλά τα μαντηλάκι καθαρισμού δεν λέω αλλά δεν αφήνουν την επιδερμίδα σου απαλή και απαλλαγμένη από κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με τα μαντηλάκια και να καθαρίσεις με ένα ήπιο καθαριστικό το δέρμα σου στην συνέχεια. Ένας ενυδατικός αφρός είναι αυτό που χρειάζεσαι μετά το ντεμακιγιάζ ώστε το δέρμα σου να είναι έτοιμο για την ενυδατική σου.