Οι 8 απόλυτες τάσεις μακιγιάζ που ξεχωρίσαμε για την Άνοιξη 2016

26.02.2016
Νέα σεζόν, νέα εποχή και ήρθε η ώρα για τις νέες τάσεις του μακιγιάζ. Το μακιγιάζ που δημιούργησαν οι make up artists στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μας αποκαλύπτουν ποια θα είναι και τα τρεντ στο μακιγιάζ για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016. Παρακάτω θα μάθεις ποια τρεντ θα έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας! Ε.Α.

Άνισες σκιές:

Άσχετα με το ποιο χρώμα θέλεις να φορέσεις στα βλέφαρα σου φαίνεται πως την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι δεν θα σε ενδιαφέρει να την έχεις απλώσει τέλεια στο βλέφαρο σου αφού έχεις το "ελεύθερο" από τους διάσημους σχεδιαστές. Ο οίκος Missoni μας παρουσίασε την τάση και το εντυπωσιακό είναι πως θα δούμε την συγκεκριμένη τάση ακόμη και με σκούρες σκιές. Η τάση κυριάρχησε στους οίκους Giamba με μπλε, κίτρινες και ροζ σκιές.

Μπλε, πολύ μπλε:

Ξέχασε το ουδέτερα χρώματα για τα μάτια τη νεά σεζόν. Το μπλε στα βλέφαρα είναι έντονο και σίγουρα δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Οι τρόποι που μπορείς να το φορέσεις είναι πάρα πολλοί και αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στις διάσημες πασαρέλες για να πάρουμε ιδέες. Το έντονο μπλε στα σόου του οίκου Monique Lhuiller και στον Missoni ή η μπλε σκιά-μάσκα του οίκου Chanel αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της τάσης. Η μπλε σκιά κυριάρχησε και στους οίκους Marc Jacobs και Philip Lim.

Το μπλε σαν χρώμα κυριάρχησε και στα σόου του οίκου Byblosακόμη και σαν λεπτομέρεια στην άκρη του βλεφάρου.

Έντονο σμόκι-άι:

Φυσικά και όλα τα σμόκι-άι δεν είναι το ίδιο έντονα, όπως τα εντυπωσιακά μακιγιάζ που είδαμε στα σόου των οίκων Julien Macdonald. Το σμόκι είναι τόσο έντονο που βάζει τα μάτια στο επίκεντρο του μακιγιάζ και κάνει το βλέμμα να ξεχωρίζει.

Στα σόου της Sonia Rykiel το σμόκι έγινε με σκιά σε midnight blue απόχρωση ενώ στα σόου της Nicole Miller το σμόκι σε αποχρώσεις του μπλε είχε μια αίσθηση πως το μακιγιάζ ήταν της προηγούμενης ημέρας.

Το ηλιοβασίλεμα στα μάτια σου:

Το ροζ και το ροδακινί είναι χρώματα που κυριαρχούν κυρίως στα χείλη όμως τη νέα σεζόν βλέπουμε πως οι αποχρώσεις αυτές κυριαρχούν και στα βλέφαρα. Οι αποχρώσεις αυτές είναι απαλές και ωραίες όπως είδαμε στον οίκο Dior . Το ροζ είναι πλέον ένα από τα κυριάρχα χρώματα στα βλέφαρα και είναι ένα πολύ κολακευτικό χρώμα που ταιριάζει στις περισσότερες.

Η τάση κυριάρχησε στα σόου του οίκου Altuzarra όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Η τάση κυριάρχησε στους οίκους Giamba, Jill Stuart και Rahul Mishra και όχι μόνο.

Μάσκες:

Για την σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2016 ένα πράγμα είναι βέβαιο πως ξεχνάμε γραμμές και γραμμούλες. Το πιο εντυπωσιακό και ...καλλιτεχνικό τρεντ είναι εκείνο που θέλει τη σκιά να απλώνεται σαν μάσκα στα μάτια και ξεκινάει από το βλέφαρο και καλύπτει όλο το κομμάτι μέχρι τα φρύδια και τη ...γύρω περιοχή αλλά και το κόκκαλο της μύτης.

Η Chanel λατρεύει την τάση και η δική της "μάσκα" είναι σε μπλε απόχρωση ενώ στον οίκο Jill Stuart η ...μάσκα καλύπτει την περιοχή μόνο γύρω από τα μάτια σε ροζ απόχρωση. Αγάπά το αν τολμάς το πιο εκκεντρικό τρεντ της Άνοιξης!

Κουκλίστικες βλεφαρίδες:

Τη νέα σεζόν οι βλεφαρίδες είναι στο επίκεντρο αν και έμειναν για αρκετές σεζόν στην “αφάνεια”. Τώρα φαίνεται πως θα δυσκολευτούμε να αποχωριστούμε τη μάσκαρα μας η οποία όπως αποδεικνύουν τα ανοιξιάτικα σόου των διάσημων οίκων. Οι φουτουριστικές βλεφαρίδες που είδαμε στις πασαρέλες του οίκου Louis Vuitton και του Marni κατάφεραν να κάνουν τα βλέφαρα να ξεχωρίσουν ενώ τα βλέφαρα στον οίκο Armani καταφέρνουν να ξεχωρίσουν με αντίστοιχο τρόπο. Οι βλεφαρίδες που μας φέρνουν στο μυαλό εκείνες που είχαν οι κούκλες με τις οποίες παίζαμε σαν παιδιά. Στον οίκο Thomas Tait είδαμε τις βλεφαρίδες να είναι γεμάτες μάσκαρα στα κάτω βλέφαρα ενώ το λουκ της Twiggy κυριάρχησε στον Jeremy Scott.

Ηλιοκαμένη επιδερμίδα και χείλη:

Υπάρχει κάτι το πολύ καλοκαιρινό στο συγκεκριμένο τρεντ για την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016. Στον οίκο Blamain τα μπρονζέ χρώματα κυριάρχησαν στο μακιγιέζ των μοντέλων ενώ στον οίκο Tommy Hilfiger(φωτογραφία) είδαμε στην Τζίτζι Χαντίντ το απόλυτο καλοκαιρινό λουκ με την ηλιοκαμμένη επιδερμίδα και τα τέλεια εναρμονισμένα καλοκαιρινά χρώματα στα χείλη. Στον Michael Kors το μπρόνζερ υπήρχε αλλά ήταν κάπως πιο διακριτικό ενώ και στις επιδείξεις του.

Φουντωτά και καλοσχηματισμένα φρύδια:

Ναι τα φουντωτά φρύδια -που έχουν μεγαλώσει φυσικά- είναι και πάλι φέτος η απόλυτη τάση. Στα σόου του οίκου Alberta Ferretti τα μοντέλα έχουν έντονα φρύδια σε σχήμα τόξου που ξεχωρίζει και δείχνουν σαν να μην έχουν “καθαριστεί” καθόλου εδώ και καιρό. Στον οίκο Celine τα φρύδια ήταν απόλυτα φυσικά ενώ στον Christopher Kane (στην φωτογραφία) καταλαβαίνουμε πως τα φρύδια είναι όχι απλά χοντρά αλλά έχουν και έντονα καθορισμένο σχήμα. Τα έντονα καλοσηματισμένα φρύδια είναι μια τάση για τη νέα σεζόν που καταφέρνει να ξεχωρίσει αφού βάζει τα φρύδια σε πρώτο πλάνο. Τα φρύδια αλλάζουν το βλέμμα και πλαισιώνουν τα μάτια που υιοθέτησαν οι περισσότεροι οίκοι όπως Balmain, Dsquared2 , Ashley William και άλλοι.