Κοντά & στιλάτα χτενίσματα που θα αγαπήσεις

27.02.2012
Το κοντό είναι απόλυτα in και ακόμη και αν είσαι ορκισμένη μακρυμαλλούσα δεν αποκλείεται να “το γυρίσεις” στο κοντό που σε βάζει στην καρδιά της μόδας και είναι νεανικό και μοντέρνο.

Τώρα το κοντό δεν είναι μόνο για τους άντρες αλλά και για τι γυναίκες που θέλουν να είναι πολύ σέξι και μέσα στην καρδιά της μόδας. Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα κοντά και στιλάτα χτενίσματα που θα αγαπήσεις φέτος!

Γενικά μην ξεχνάς ότι το σχήμα του προσώπου σου παίζει μεγάλο ρόλο στο αν θα σου ταιριάζει το κοντό σου κούρεμα ή όχι. Αν δεν έχεις στρογγυλό πρόσωπο δεν έχεις φόβο ενώ αν έχεις πολύ στρογγυλό προσωπάκι καλύτερα είναι να διάλεξεις ένα πιο μακρύ κούρεμα.

Ακόμη και το ύψος σου παίζει μεγάλο ρόλο στο αν θα σου ταιριάζει το κοντό ή όχι. Αν είσαι πολύ ψηλή τότε το πολύ κοντό το πιο πιθανό είναι να μην σου ταιριάζει τόσο αν είναι αγορίστικο που σε κάνει να δείχνεις ακόμη πιο ψηλή. Αν είσαι αποφασισμένη να ενδώσεις στη μαγεία του κοντού τότε προσπάθησε οπωσδήποτε να κρατήσεις το μήκος έστω μέχρι τα μάγουλα!

Ανακατεμένα καρφάκια ψηλά: θέλεις ένα καθημερινό, ανάλαφρο λουκ που να σε βολεύει όλη την ημέρα και να μη χρειάζεται πολύ ώρα για να το ετοιμάσεις; Τότε τα καρφάκια είναι με το μέρος σου! Πώς θα το πετύχεις: αφού στεγνώσεις τα μαλλιά σου, στρώστα προς τα επάνω και άπλωσε λίγο τζελ και είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις τα πλήθη!

Κοντό και retro γίνεται; Φυσικά και γίνεται! Αν το μαλλάκι σου είναι λίγο κάτω από το αυτί, τότε μπορείς να το λανσάρεις με μεγάλη ευκολία! Για να πετύχεις το retro λουκ δεν έχεις παρά να χωρίσεις τα μαλλάκια σου και με το σίδερο για τις μπούκλες να “γυρίσεις” προς τα έξω τις μπροστινές τούφες και από τις δύο πλευρές( που τα έχεις χωρίσει). Έτσι θα πετύχεις τα εντυπωσιακά retro κύματα που σε μεταμορφώνουν σε γυναίκα άλλης εποχής και σου χαρίζουν άλλο αέρα.

Η “σπασμένη” φράντζα: θέλεις να δώσεις έναν άλλο αέρα στο κούρεμα σου; Τότε η ασύμμετρη και απείθαρχη φράντζα είναι φέτος με το μέρος σου! Το βασικό που πρέπει να ζητήσεις από τον κομμωτή σου είναι να μην είναι αυστηρή η γραμμή της αλλά τελείως απείθαρχη και η φράντζα στην ουσία να αποτελείται από τυχαία κομμένα τσουλούφια, όχι σε αυστηρή γραμμή. Έτσι θα δώσεις ένα ακόμη πιο ανέμελο αέρα στο λουκ σου ενώ θα δείχνεις πιο σέξι από ποτέ!

Και κοντό και μπούκλα: οι ανάλαφρες μπούκλες είναι μόδα και στα μεσαία μέχρι το αυτί μαλλάκια. Ίσως παλιότερα δε μπορούσες ούτε να το διανοηθείς ότι θα κάνεις σγουρές τις τούφες των μαλλιών σου και ας μην είναι πολύ μακριά και τώρα είναι μόδα.

Τώρα δεν χρειάζεται να έχεις μαλλάκι μέχρι τον αστράγαλο για να πιάσεις στο χέρι το ψαλίδι για τις μπούκλες αφού οι ανάλαφρες μπούκλες είναι το απόλυτο χτένισμα αν έχεις και μεσαίο μαλλάκι και σου ταιριάζουν γάντι! Ξεκίνησε από το ύψος περίπου του αυτιού να φτιάχνεις την μπούκλα και επανέλαβε σε όλο το κεφάλι και είσαι έτοιμη!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη