4 τιπ για να ξεφορτωθείς τις σακούλες κάτω απ'τα μάτια

02.03.2016
Η κούραση, το ξενύχτι αλλά και άλλοι παράγοντες συντελούν στο να δημιουργηθούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Το να έχεις ξεκούραστο βλέμμα και να απαλλαγείς από τις σακούλες κάτω από τα μάτια δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Ε.Α.

Mην ξεχνάς το αντηλιακό:

Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και έτσι έχει μεγαλύτερη ανάγκη για αντηλιακή φροντίδα ειδικά κάτι μέρες σαν και αυτές που θυμίζουν έντονα καλοκαίρι. Σίγουρα το αντηλιακό σε μορφή κρέμας δεν είναι ο,τι καλύτερο για την περιοχή- γιατί δεν θέλεις με τίποτα να σου μπει μέσα στα μάτια- και καλό είναι να διαλέξεις ένα σε μορφή στικ για την περιοχή. Δυστυχώς όμως αυτή είναι μια περιοχή που μπορεί πολλές φορές να ξεχνάς ενώ δεν πρέπει.

Mην ξεχνάς τη ρετινόλη:

Όσο περνούν τα χρόνια το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και ειδικά στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Γενικά το κολλαγόνο μειώνει την παραγωγή του και το μόνο βέβαιο είναι πως θα δεις μεγάλη βελτίωση αν ακολουθήσεις μια συστηματική περιποίηση με ρετινοειδή. Και για αυτόν τον λόγο η βιταμίνη Α θα αυξήσει την παραγωγή του κολλαγόνου και το δέρμα θα γίνει λιγότερο διαφανές ενώ οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια θα γίνουν λιγότερο εμφανείς.

Πρόσεξε όμως να μην το παρακάνεις:

To να το παρακάνεις με την ρετινόλη και πάλι δεν θα είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αφού δεν αποκλείεται να δεις την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια να δείχνει ερεθισμένη.

Tιπ:

Το να πλένεις το πρόσωπο σου με ζεστό νερό δεν αποκλείεται να κάνει πιο έντονο το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, οπότε δεν έχεις παρά να προτιμάς το κρύο.

Περιόρισε το αλάτι:

Το αλάτι δεν είναι μυστικό πως προκαλεί κατακράτηση υγρών στο σώμα μας και δεν αποκλείεται να δεις και την περιοχή κάτω από τα μάτια να δείχνει πιο πρησμένη. Περιόρισέ το λίγο και θα κάνεις συνολικά καλό στο σώμα σου. Θα δεις πως αν περιορίσεις λιγάκι την κατανάλωση αλατιού η κίνηση σου αυτή θα έχει αντίκτυπο και στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Πες ναι στο νερό:

Προσπάθησε να καταναλώνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και δες και το δέρμα σου να ενυδατώνεται και τα μάτια να ανακτούν τη χαμένη τους λάμψη. Η κατανάλωση νερού απομακρύνει τις τοξίνες και σε ενυδατώνει.

Με όπλο σου το αγγούρι:

Σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου όλα τα υλικά που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Κόψε ένα αγγουράκι φέτες και τοποθέτησε 2 φέτες στα κλειστά σου βλέφαρα και δύο φέτες κάτω από τα μάτια. Άφησε για δύο λεπτά και θα νιώσεις τα μάτια σου πιο δροσερά. Το χαμομήλι επίσης θα σε βοηθήσει να μειώσεις το πρήξιμο βάζοντας δυο φακελάκια στην περιοχή κάτω από τα μάτια για 5-10 λεπτά!