4 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις για την ενυδατική σου

17.08.2016
Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλοι οι ειδικοί, αυτό είναι σίγουρα ότι η χρήση ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη ανεξάρτητα από την ηλικία, τον τύπο δέρματος ή από το πού μένουμε. Ειδικά σε μια χώρα σαν τη δική μας, η χρήση ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα είναι καλή για το δέρμα σου. Διάβασε παρακάτω ποια είναι εκείνα τα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την ευδατική σου κρέμα. Μάθε τον τύπο του δέρματος σου: οι διαφορετικοί τύποι δέρματος έχουν ανάγκη από διαφορετικές ενυδατικές κρέμες. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, επίλεξε μια oil free ενυδατική κρέμα Αν έχεις ξηρό δέρμα, άπλωσε πρώτα ένα σέρουμ και μετά την ενυδατική σου κρέμα

Οι δερματολόγοι λένε πως οι ενυδατικές κρέμες περιέχουν συνήθως συστατικά από τέσσερις κατηγορίες. Είναι εκείνα τα συστατικά που σχηματίζουν μια προστατευτική μεμβράνη πάνω στο δέρμα όπως η βαζελίνη, εκείνα που μαλακώνουν το δέρμα όπως η γλυκερίνη, που απαλύνουν την τραχιά όψη της επιδερμίδας αλλά και τα συστατικά εκείνα που διορθώνουν την επιδερμίδα μας βοηθώντας τη λειτουργία του εξωτερικού στρώματος του δέρματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με τον Joshua Zeichner, διευθυντή των καλλυντικών και της κλινικής έρευνας στη δερματολογία στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Ποια είναι όμως εκείνα τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τις ενυδατικές κρέμες, έτσι ώστε να διαλέξουμε εκείνη που ταιριάζει τέλεια στην επιδερμίδα μας;

  1. Πρέπει να κυλάει στο δέρμα σου και να το αισθάνεσαι βελούδινο. Η διμεθικόνη είναι ένα συστατικό που δημιουργεί ένα προστατετικό στρώμα στην επιφάνεια του δέρματός έτσι ώστε η υγρασία να μην δραπετεύει και το δέρμα να είναι ενυδατωμένο και λαμπερό. Το συστατικό αυτό περιλαμβάνεται σε αρκετά έλαια όπως το jojoba oil, λέει η Patricia Ceballos, δερματολόγος στην Νέα Υόρκη οπότε μπορείς να αναζητήσεις αυτό το συστατικό.
  2. Δεν πρέπει να το νιώθεις. Μια καλή ενυδατική κρέμα πρέπει να μπορεί να απορροφηθεί άμεσα από την επιδερμίδα σου αλλά και να την ενυδατώσει στα σημεία που η ξηρότητα αλλά και οι ερεθισμοί είναι πιο έντονοι, λέει η Lotika Singh, δερματολόγος στην Νέα Υόρκη.
  3. Δεν πρέπει να μυρίζει. Αν διαλέξουμε μια ενυδατική κρέμα που δεν έχει άρωμα ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα ερεθισμών. Επίσης καλό είναι να διαλέξουμε μια κρέμα με αντηλιακό δείκτη προστασίας. Αν η κρέμα που χρησιμοποιούμε κάνει λιπαρή την επιδερμίδα μας ή το κάνει και γυαλίζει τότε ίσως πρέπει να βρεις άλλη κρέμα.
  4. Δεν πρέπει να κάνει πιο λιπαρή την επιδερμίδα σου. Μια ενυδατική που ταιριάζει στο δέρμα σου πρέπει να κάνει την επιδερμίδα σου να είναι πιο απαλή και όχι πιο λιπαρή. Πρέπει δηλαδή να την απορροφάει η επιδερμίδα σου και όχι να μένει στην επιφάνειςα της επιδερμίδας σου.