Κρύψε τις ρυτίδες με 3 βήματα

16.11.2016
Προσπαθείς να κρύψεις τις ρυτίδες με μέικ απ αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα είναι χειρότερο; Ακολούθησε τα βήματα που σου προτείνουμε και δες το αποτέλεσμα στον καθρέφτη.

Η χρήση του μέικ απ κατά των ρυτίδων είναι δίκοπο μαχαίρι, αφού μπορεί να κάνει τις ρυτίδες να φαίνονται πιο βαθιές και πολλές. Όλα όμως είναι θέμα σωστής τεχνικής. Η Δήμητρα Γουλά, προσωπολόγος – αισθητικός μας δίνει τις οδηγίες.

1.

Απαραίτητο βήμα πριν να απλώσουμε τη βάση του μέικ απ είναι μια καθαρή και καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Η τακτική απολέπιση (2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας) θα έχει κάνει πιο λεία την επιδερμίδα και η σωστή ενυδάτωση θα την προετοιμάσει κατάλληλα να δεχτεί το μέικ απ.

2.

Την καλύτερη κάλυψη για τις ρυτίδες μάς την προσφέρει μέικ απ σε μορφή κρέμας ή υγρού, σε ματ υφή. Ξεκινάμε με κονσίλερ έναν τόνο πιο ανοιχτό από την απόχρωση του μέικ απ γύρω από τα μάτια και στα πλάγια της μύτης. Στη συνέχεια βάζουμε δύο σταγόνες μέικ απ στο μέτωπο, μία στη μύτη, δύο στο κάθε μάγουλο και στο λαιμό και απλώνουμε με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας για καλύτερο αποτέλεσμα ένα νωπό ειδικό σφουγγαράκι. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές, κυκλικές και με τάση από το εσωτερικό του προσώπου (τη μύτη) προς τα έξω (τις ρίζες των μαλλιών), ενώ στο λαιμό πρέπει να είναι από πάνω (το πιγούνι) προς τα κάτω (το στήθος).

3.

Χρησιμοποιούμε πούδρα σε σκόνη, έναν τόνο πιο ανοιχτή από την απόχρωση του μέικ απ, για να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα, χωρίς να το παρακάνουμε! Την απλώνουμε ταμποναριστά με το ειδικό υφασμάτινο σφουγγαράκι, δίνοντας προσοχή στα πλάγια της μύτης και κάτω από τα μάτια. Αφαιρούμε την περίσσεια με μεγάλο χοντρό πινέλο.

Ως γενικές οδηγίες για το υπόλοιπο μακιγιάζ, δίνουμε έμφαση στα χείλη και στα καλοσχηματισμένα φρύδια. Αποφεύγουμε τις σκιές ματιών, καθότι έχουν την τάση να φεύγουν στα πλάγια. Λίγη μάσκαρα και μολύβι είναι αρκετά! Τέλος επιλέγουμε ρουζ σε φυσικούς τόνους και αποφεύγουμε τις υπερβολές!

Συμβουλή! Γενικά, καλό είναι να αποφεύγονται τα πολλά γκλίτερ και στρας στο πρόσωπο, γιατί κάνουν την πιο ώριμη επιδερμίδα να φαίνεται κουρασμένη.


ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 125
Update: Νοέμβριος 2016