Σοκολατί χρώμα χωρίς ήλιο

28.05.2008
Οι ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας δεν είναι πλέον της μόδας. Αν όμως θέλετε να αποκτήσετε ένα σοκολατί χρώμα πριν βγείτε στην παραλία

Οι ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας δεν είναι πλέον της μόδας. Αν όμως θέλετε να αποκτήσετε ένα σοκολατί χρώμα πριν βγείτε στην παραλία υπάρχουν και τα προϊόντα αυτομαυρίσματος. Για να πετύχετε το μαύρισμα χωρίς ήλιο και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

*Η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε το προϊόν που διαλέξατε είναι μισή ώρα πριν πέσετε για ύπνο. Μην κάνετε το λάθος να το αλείψετε πριν βγείτε από το σπίτι.

*Η απολέπιση είναι απαραίτητη για να απαλλαγεί η επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα, να «πιάσει» το προϊόν, που λένε και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

*Για καλύτερο αποτέλεσμα κάνετε αποτρίχωση τουλάχιστον 48 ώρες πριν την χρήση του σελφ ταν.

*Μετά την χρήση του προϊόντος πλύνετε καλά τα χέρια σας επιμένοντας στην περιοχή ανάμεσα από τα δάχτυλα.

*Αν θέλετε να δώσετε στο δέρμα σας πιο σκούρο τόνο, είναι καλύτερα να επαναλάβετε την διαδικασία την επόμενη ημέρα, παρά να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα την πρώτη φορά.

*Για να διατηρήσετε το μπρούτζινο χρώμα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό είναι να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο μετά τις τρεις εβδομάδες, σταματήστε για μία, ώστε να αφήσετε στο δέρμα σας το περιθώριο να αναπνεύσει. Αν πάλι παρατηρήσετε δυσχρωμίες, αυτό σημαίνει ότι το έχετε παρακάνει και ήρθε ο καιρός να κάνετε μια γερή απολέπιση.

*Τα προϊόντα σελφ ταν περιέχουν ενεργό συστατικό DHA, το οποίο ξηραίνει την επιδερμίδα. Για να διατηρηθεί το δέρμα απαλό και να διαρκέσει το μαύρισμα περισσότερο, βάζετε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος μία έως και δύο φορές την ημέρα.

*Ξεχάστε τα μπάνια στην μπανιέρα και περιοριστείτε σε δροσιστικά ντους.

*Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ένα προϊόν χωρίς πρώτα να το δοκιμάσετε. Απλώστε αρχικά μια μικρή ποσότητα στα πόδια σας, έτσι ώστε εάν δεν μείνετε ικανοποιημένες από το χρώμα να μπορείτε να το καλύψετε φορώντας ένα μακρύ παντελόνι.

*Μετά την εφαρμογή προσέξτε, να μην βρέξετε το σώμα σας καθώς πλένετε τα χέρια σας. Οι σταγόνες του νερού αφήνουν αντιαισθητικούς λεκέδες στην επιδερμίδα.

*Αν έχετε πάρει μια ελαφρώς πορτοκαλί απόχρωση και δεν σας αρέσει, πηγαίνετε για κολύμπι σε μια πισίνα. Το χλώριο θα βοηθήσει το χρώμα να φανεί πιο φυσικό.

*Τέλος αν έχετε κάνει αντιαισθητικούς λεκέδες μην αρχίσετε να τρίβετε με μανία την επιδερμίδα σας. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να την ερεθίσετε. Κάνετε υπομονή και συχνές απολεπίσεις ή χρησιμοποιήστε τοπικά μια λευκαντική οδοντόκρεμα ή χυμό λεμονιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ