4 βήματα για τέλειο δέρμα

11.06.2008
Το καλοκαίρι το σώμα μας χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα. Θα πρέπει όσο πιο τακτικά μπορείτε να ακολουθείτε τέσσερα βασικά βήματα για τέλεια

Το καλοκαίρι το σώμα μας χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα. Θα πρέπει όσο πιο τακτικά μπορείτε να ακολουθείτε τέσσερα βασικά βήματα για τέλεια, λαμπερή επιδερμίδα σε όλο το σώμα.

*Ένα απολαυστικό αφρόλουτρο, με την αγαπημένη σας μουσική και το φως των κεριών είναι σίγουρο το πρώτο βήμα για την χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα. Το μυαλό ηρεμεί, η επιδερμίδα αναζωογονείται, και απαλλάσσεται από τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σφουγγαράκι και τρίψτε το σώμα σας επιμένοντας κυρίως στις περιοχές της κοιλιάς των αγκώνων, και φυσικά τα γόνατα. Η λούφα είναι ιδανική για να κάνετε μασάζ στις περιοχές που συνήθως παρουσιάζουν κυτταρίτιδα, στους γλουτούς και τους μηρούς.

*Απολέπιση Η απολέπιση είναι μια πιο εντατική μέθοδος για τον καθαρισμό του δέρματος. Οι κόκκοι του προϊόντος καθορίζουν το αποτέλεσμα. Αν η επιδερμίδα σας είναι λεπτή προτιμήστε ένα scrub με λεπτούς κόκκους. Αν συμβαίνει το αντίθετο επιλέξτε ένα απολεπιστικό με πιο χοντρούς κόκκους. Φροντίστε να μην τρίβετε δυνατά στις περιοχές του ντεκολτέ και των χεριών γιατί είναι πολύ ευαίσθητες.

*Χαλάρωση-κυτταρίτιδα Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές κρέμες κατά της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας. Τα συστατικά τους είναι κυρίως φυτικά για παράδειγμα η καφεΐνη αντιμετωπίζει την όψη πορτοκαλιού, η μέντα τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και το πράσινο τσάι βοηθάει στην καύση του λίπους. Υπάρχουν βέβαια και κρέμες που δρουν κατά του λίπους και της κατακράτησης υγρών. Επιλέξτε το προϊόν που ταιριάζει στην περίπτωση σας και χρησιμοποιήστε το καθημερινά.

*Ενυδάτωση Η ενυδάτωση είναι σημαντική για όλες τις ηλικίες. Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του δέρματος είναι η ξηρότητα, γι’ αυτό το δέρμα χρειάζεται υγρασία για να διατηρείται νέο και ελαστικό. Απλώστε καθημερινά σε υγρή επιδερμίδα το λάδι, το γαλάκτωμα ή την κρέμα της αρεσκείας σας. Τα καλλυντικά σώματος περιέχουν συστατικά που προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου και διατηρούν την υγρασία της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ