Αποτοξινώστε το σώμα σας φυσικά

30.07.2008
Το σώμα μας αποβάλλει τις τοξίνες και μέσα από την επιδερμίδα. Βοηθήστε αυτή τη φυσική διαδικασία απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα

Το σώμα μας αποβάλλει τις τοξίνες και μέσα από την επιδερμίδα. Βοηθήστε αυτή τη φυσική διαδικασία απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας ώστε να μπορεί να αναπνέει πιο ελεύθερα. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βουρτσίζετε κάθε μέρα όλο σας το σώμα με μια βούρτσα.

*Πέντε λεπτά πριν από το ντους σας είναι αρκετά. Αγοράστε μια βούρτσα με μακρύ χερούλι για να μπορείτε να φτάσετε και στην πλάτη σας. Με το βούρτσισμα δεν απομακρύνετε μόνο τα νεκρά κύτταρα, αλλά επίσης καθαρίζετε τους πόρους, τονώνετε το λεμφικό σύστημα και βοηθάτε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα να οξυγονώνεται ο οργανισμός σας. Βουρτσίστε όλο σας το σώμα με κυκλικές κινήσεις και νιώστε αμέσως αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια.

*Το νερό είναι το νούμερο ένα αποτοξινωτικό για τον οργανισμό. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ακόμα πιο απαραίτητο για να αναπληρώνονται τα υγρά που χάνουμε με την εφίδρωση. Πίνετε άφθονο νερό στη διάρκεια της ημέρας και παρατηρήστε πόσο καλύτερα θα νιώσετε. Φροντίστε να έχετε πάντα δίπλα στο κρεβάτι σας ένα μπουκάλι, ένα στο γραφείο και ένα στο αυτοκίνητο. Τα ροφήματα, το τσάι και ο καφές δεν αντικαθιστούν το νερό.

*Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πώς να αναπνέουν σωστά. Η αναπνοή επηρεάζει τη λειτουργία του μυαλού σας, το νευρικό σας σύστημα, αλλά και όλες τις λειτουργίες του οργανισμού σας. Αναπνεύστε αργά και συνειδητά για να γεμίσετε οξυγόνο τους πνεύμονες σας και να βοηθήσετε την καρδιά και τον εγκέφαλο να λειτουργήσουν σωστά. Αναπνέοντας σωστά το σώμα καταφέρνει να αποβάλει μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από τους πνεύμονες και τοξικά αέρια από το σώμα, και είναι ένα από τα μυστικά της καλής υγείας.

*Ο ιδρώτας αποτοξινώνει. Το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια για να ιδρώσετε, αλλά σίγουρα είναι πιο ευχάριστο να το συνδυάσετε με τη σωματική άσκηση ή τη σάουνα. Με τον ιδρώτα αποβάλλονται πολλές τοξίνες από τον οργανισμό, και πίνοντας άφθονο νερό βοηθάτε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί.

*Τεντωθείτε. Οι ασκήσεις στρέτσινγκ βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν να αποβάλετε τοξίνες από το σώμα. Η γιόγκα επίσης, ειδικά οι ασκήσεις που περιλαμβάνουν περιστροφές του σώματος, αναγκάζουν τα εσωτερικά όργανα να αποβάλλουν τις τοξίνες. Φροντίστε να κάνετε τακτικά κάποια μορφή ήπιας άσκησης όπως τάι τσι, γιόγκα ή χορό τόσο για τη γραμμή σας όσο και για την υγεία σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ