Επαγγελματικά tips για να κάνεις το άρωμα σου να διαρκέσει περισσότερο

22.09.2020
Επαγγελματικά tips για να κάνεις το άρωμα σου να διαρκέσει περισσότερο
Πώς να μυρίζεις υπέροχα από το πρωί μέχρι το βράδυ

Είτε λατρεύεις τα εσπεριδοειδή είτε ένα πιο λουλουδάτο και γλυκό άρωμα, σίγουρα θα προτιμούσες η αγαπημένη σου μυρωδιά να κρατούσε λίγο περισσότερο. Δεν υπάρχει κάτι λάθος στο να έχουμε μαζί μας ένα μικρό μπουκάλι με το αγαπημένο μας άρωμα για να το ανανεώσουμε μέσα στη μέρα, αλλά δεν θα ήταν υπέροχο αν υπήρχε μια τεχνική να βοηθήσεις το άρωμά μας να κρατήσει; Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της αρωματοποιίας Griaudan Adriana Medina, υπάρχει.

Δες και αυτό: Πώς να κάνεις τα δόντια σου να φαίνονται πιο λευκά

Αρχικά, όπως η Medina αναφέρει, ορισμένα αρώματα φαίνεται πως διαρκούν περισσότερο από τα κάποια άλλα, κάτι που σχετίζεται με τη γενική δομή ενός αρώματος: τις κορυφαίες νότες, τις μεσαίες και τις νότες βάσης. "Όταν ψεκάζεις για πρώτη φορά ένα άρωμα, παίρνεις αρχικά μια μυρωδιά από όλες τις νότες κορυφής, οι οποίες είναι ελαφρύτερες και πιο φρέσκες, όπως τα εσπεριδοειδή και τα φρούτα. Αυτές φεύγουν γρήγορα από το δέρμα. Μετά από πέντε λεπτά, μυρίζεις περισσότερο την καρδιά του αρώματος ή αλλιώς τις μεσαίες νότες, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι φρουτώδεις, από άνθη ή πικάντικες. Αργότερα μέσα στην ημέρα, φτάνεις στο κάτω μέρος του αρώματος".

Ο λόγος οι βασικές νότες καθυστερούν να κάνουν την εμφάνιση τους είναι το μοριακό τους βάρος. Μια πρώτη ύλη, όπως το λουλούδι ή το ξύλο, που έχει βαρύτερο μοριακό βάρος προσκολλάται καλύτερα στο δέρμα από τις νότες κορυφής και μεσαίας, γι 'αυτό το άρωμά περνάει κάτι σαν μετασχηματισμού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. "Είναι σημαντικό να υπάρχει μια βάση που να συνδυάζει αυτά τα βαρύτερα συστατικά όπως το ξύλο, ο μόσχος και η βανίλια για να βεβαιωθείς ότι το άρωμα θα διαρκέσει περισσότερο", λέει η Medina.

Αυτό το είδες; Μήπως λιμάρεις με το λάθος τρόπο τα νύχια σου;

Αν ψάχνεις στην αγορά για κάτι που θα μείνει στο δέρμα σου για ώρες, η Medina συνιστά να επιλέξεις κάτι με βάση το κεχριμπάρι, το ξύλο, το πατσουλί ή τη βανίλια, τα οποία μπορούν να μείνουν για 24-48 ώρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ελαφρύτερα, πιο καλοκαιρινά αρώματα δεν διαρκούν, αλλά είναι αλήθεια πως τα φρέσκα και πιο λουλουδάτα αρώματα διαρκούν λιγότερες, σύμφωνα με τη Medina. "Η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να συνδυάσεις αυτές τις νότες με κέδρο, σανταλόξυλο ή βανίλια".

Μόλις επιλέξεις τελικά το άρωμά σου, το επόμενο βήμα είναι να το εφαρμόσεις στρατηγικά για μέγιστο αποτέλεσμα. Η Medina προτείνει τα σημεία σφυγμού, δηλαδή το λαιμό, τους καρπούς και το εσωτερικό των αγκώνων. "Λόγω της θερμότητας του σώματος, αυτά τα σημεία βοηθούν στη διάχυση του αρώματος καθώς το φοράς". Για να ενισχύσεις περαιτέρω το άρωμα, προτείνει επίσης να το εφαρμόσεις μετά το μπάνιο ή το ντους σου, όταν το δέρμα σου είναι ακόμα ζεστό.