Ο Σταμάτης, οι "μοδίστρες" και οι ομοφυλόφιλοι

20.02.2001
Μετά τους ομοφυλόφιλους ήρθε η σειρά των σχεδιαστών μόδας να μπουν στη "μαύρη λίστα" του Σταμάτη Γονίδη. Ο γνωστός τραγουδιστής "ξαναχτύπησε" με στόχο αυτή τη φορά τους Έλληνες σχεδιαστές, τους οποίους -σε τηλεοπτική εκπομπή- απoκάλεσε..."μοδίστρες".
Μετά τους ομοφυλόφιλους ήρθε η σειρά των σχεδιαστών μόδας να μπουν στη "μαύρη λίστα" του Σταμάτη Γονίδη. Ο γνωστός τραγουδιστής "ξαναχτύπησε" με στόχο αυτή τη φορά τους Έλληνες σχεδιαστές, τους οποίους -σε τηλεοπτική εκπομπή- αποκάλεσε..."μοδίστρες". Ένας χαρακτηρισμός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των σχεδιαστών. Το τι "έσουραν" στο γνωστό τραγουδιστή δε λέγεται. Τι "ψυχοπαθή" τον είπαν, τι "κομπλεξικό" και άλλα κοσμητικά επίθετα.
Πέρα από όλα αυτά, γεννάται εύλογα το ερώτημα γιατί τον "Άγιο" Σταμάτη τον διακατέχει τον τελευταίο καιρό αυτό το ρατσιστικό "ντελίριο". Τις πταιει; Ο ίδιος όταν ερωτάται απαντάει και πάλι με ρατσιστική διάθεση. Αυτό συνέβη και στην εκπομπή "Καινούργια μέρα" στον Alpha, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό που συνέβη στο μαγαζί, όπου εμφανίζεται. Για όσους δεν θυμούνται είχε διακόψει το πρόγραμμα, επειδή στα μπροστινά τραπέζια ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ήταν πιασμένο από το χέρι. Ο Γονίδης, μόλις είδε τη σκηνή "άστραψε και βρόντηξε" απαιτώντας από τους δύο άνδρες να φύγουν από το κέντρο.
"Δεν θέλω π...ες στο μαγαζί μου" είχε πει τότε και την ίδια απάντηση έδωσε και στην τηλεοπτική εκπομπή. "Δεν μπορώ να βλέπω ομοφυλόφιλους, όπως δεν μπορώ να βλέπω τους μόδιστρους που είναι μοδίστρες". Η φράση του αυτή σήμανε και την αρχή μιας "κόντρας" που από ότι φαίνεται έχει ακόμη μέλλον. Όσον αφορά το "μαγαζί" του - δεν ανήκει στον Κακέτση;- από το επεισόδιο μόνο "λαβωμένο" μπορεί να βγει, καθώς η στάση του αοιδού δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση. Ειδικά τώρα στους "χαλεπούς" αυτούς καιρούς.