Είναι μεταδοτικές οι "νοστιμάδες" στα δελτία Τύπου;

05.09.2014
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Μπορούν να μου εξηγήσουν εκεί στα γραφεία Τύπου των καναλιών τι έπαθαν και άρχισαν τις... τσαχπινιές στα δελτία που στέλνουν;

Είναι της μόδας οι "νοστιμάδες" στα δελτία; Είναι μεταδοτικές; Να περιμένω ότι μετά τον Alpha και το Star, θα ακολουθήσουν και τα άλλα κανάλια; Για να καταλάβω, όταν στέλνουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τις εκπομπές, πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε έντερο από τα γέλια;

Αν ναι, να μας στείλουν και μια γαργαλιέρα.

Και για να καταλάβεις τι εννοώ, παίρνω πρώτη την ανακοίνωση για τη νέα εκπομπή του Alpha,"Όλα παίζουν". Ιδού πώς παρουσιάζουν τους τέσσερις παρουσιαστές:

O Γιώργος (Λιανός) είναι έμπειρος τηλεοπτικά, εμφορείται από πνεύμα συνεργασίας, διαθέτει φωνή, επιστημονική κατάρτιση (πτυχίο πολυτεχνείου) και τρία παιδιά.

- Δύο παιδιά ακόμη και θα πάρω κι εγώ εκπομπή στον Alpha. Πολυτεχνείο δεν έχω βγάλει, αλλά εμφορούμαι(!!!!) από πνεύμα συνεργασίας(!!!!!!)

Η Μπέττυ (Μαγγίρα) είναι show woman, διαθέτει αιχμηρό πνεύμα, ετοιμότητα και κίνηση αιλουροειδούς

- Θα κυνηγιέται η Μπέττυ στο στούντιο και θεωρείται προσόν η... κίνηση αιλουροειδούς;
Η Κατερίνα (Καινούργιου) είναι ερωτευμένη, έχει έναν καλό λόγο για τον καθένα, ενέργεια να ραγίσει το γυαλί και χαμόγελο που γράφει
- Όπα και το κανάλι τρολάρει το Κατερινιώ για τον έρωτά της; Πάλι καλά που δεν έγραψαν ότι είναι ερωτευμένη και σε σχέση περισσότερο από έναν χρόνο!
Η Αλέκα (Καμηλά) είναι ψηλή, θεωρητική, εξ ου και ο πρότερος έντιμος βίος στους αγωνιστικούς χώρους και στην πασαρέλα
- Μόλις γκρεμίστηκαν τα όνειρα μου για εκπομπή... είμαι κοντή! Επίσης, μόνο η Καμηλά έχει πρότερο έντιμο βίο στις πασαρέλες; Οι άλλες οι μοντέλες είναι... ανέντιμες;
Ο Alpha ανακοίνωσε ακόμη την ένταξη του Αντώνη Λουδάρου στο δυναμικό του καναλιού. Μάλλον, πάει στης Κων/νας Σπυροπούλου. Γι αυτήν αγωνιώ να δω τι θα γράψουν.
"Παίζει με οικειότητα, χορεύει με γοητεία, τραγουδά με στιλ. Άραγε κάνει μόνο αυτά; Συντονιζόμαστε στον Alpha και περιμένουμε τις εκπλήξεις του!" έγραψαν για τον χαρισματικό ηθοποιό.
Ε, τι άλλο θα κάνει: θα βγάζει βόλτα το σκυλάκι της Σπυροπούλου, θα γελάει με τα αστεία(;) της και θα την βγάζει και κάνα θέατρο. Α, θα λέει και πόσο φιλικό είναι το κλίμα στην εκπομπή και πόσο ταλαντούχα η παρουσιάστρια.
Και σε πάω τώρα στην επίσημη ανακοίνωση του Star για τη νέα εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.
"Επειδή μας ρωτάτε, η Τατιάνα και οι συνεργάτες της, δίνουν τη δική τους εκδοχή για το περιεχόμενο της νέας εκπομπής και… λύνουν το μυστήριο! Όχι ότι θέλουμε να σας κάνουμε τους δύσκολους, αλλά να, κι εμείς -μη νομίζετε- ακόμα πλάθουμε τη Μία και μοναδική".
Έτσι, ξεκινάει το δελτίο που μου θύμισε τον Αλέκο Τζανετάκο στην ταινία "Η νεράιδα και το παλικάρι", που έλεγε: "δε θα σου πω..." και μετά τα ξέρναγε όλα.
Μυστήριο η νέα εκπομπή της Τατιάνας; Και το εξαφανισμένο μπόινγκ των Μαλαισσιανών γραμμών τι είναι;
Σε έκανα αλοιφή τώρα ε;
Και αφού τα ξέρασαν όλα, καταλήγει το δελτίο: Μία από αυτές τις ημέρες κάναμε και τα δοκιμαστικά και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τα ονόματα της μίας και μοναδικής, φρέσκιας κι αναπάντεχης ομάδας, που θα κάνει παρέα στην Τατιάνα και σε εσάς!
Και γιατί δεν περιμένετε να ολοκληρώσετε και να βγάλετε την ανακοίνωση; Έτσι, όπως το πάνε, τα δελτία θα φτάσουν τα επεισόδια της Λάμψης!
Α, το κανάλι έβγαλε ανακοίνωση και για την την Πόπη Τσαπανίδου. «Η παρουσιάστρια, ο αρχισυντάκτης και η υπόλοιπη ομάδα επιστρέφουν ξεκούραστοι και με όρεξη" γράφουν. Και τι με μέλλει εμένανε; Εγώ επέστρεψα ξεκούραστη, αλλά χωρίς όρεξη! Να ντραπώ; Πάντως, στης Πόπης δε θα με έπαιρναν.
Αλλά συγνώμη κιόλας, αφού όλοι εκεί στην εκπομπή είναι ξεκούραστοι, γιατί ζητάνε από εμένα τον τηλεθεατή, να αποκωδικοποιήσω την είδηση;
«Τα πρόσωπα και τα γεγονότα καταγράφονται κι αποκωδικοποιούνται με τη βοήθεια των τηλεθεατών» γράφει το δελτίο.
Μήπως θα βάλουν τον τηλεθεατή να κάνει και... μοντάζ;