Αρραβώνας από...αέρος

04.04.2001
Αγαπητή μου Ελένη, σήμερα σου έχω νέα που θα σε κάνουν να πετάξεις τη...σκούφια σου από τη χαρά. Ο Βαλάντης παντρεύεται. Ναι, καλά διάβασες αποφάσισε επιτέλους να αποκαταστήσει την Άντζυ (Ανδριτσοπούλου αν δεν απατώμαι). Πρόσεξε όμως, το καλύτερο. Την πρόταση την έκανε από τηλεοράσεως. Στο "Μέγκα Σταρ" της Γερμανού συγκεκριμένα.
Αγαπητή μου Ελένη,

Καλησπέρα. Έμαθα πως τα χθεσινά μου γράμματα σου άρεσαν πολύ ως προς το περιεχόμενο και κυρίως αυτό με τη Μπέη, πρώην Γιατζόγλου. Το καταδιασκέδασες λέει που επιθυμεί να αγοράσει τη βίλα της Λιάνη. Αυτό να σου πω δεν το κατάλαβα. Φίλη σου είναι και πήρες τέτοια χαρά; Ή μήπως πίσω από όλη αυτή τη χαρά ελλοχεύει μια μικρή δόση ειρωνείας; Μπα, δεν το πιστεύω, είσαι καλός άνθρωπος και πάντα θετικός με τους συνανθρώπους σου. Γι' αυτό και σήμερα σου έχω νέα που θα σε κάνουν να πετάξεις τη...σκούφια σου από χαρά. Ο Βαλάντης παντρεύεται.
Ναι, καλά διάβασες αποφάσισε επιτέλους να αποκαταστήσει την Άντζυ (Ανδριτσοπούλου αν δεν απατώμαι). Φαίνεται πως το γλωσσοφάγαμε το παιδί. Παρασκευή δεν ήταν που είχαμε την κουβέντα του για το πότε θα το πάρει το κορίτσι και πως μια χωρίζουν και μια τα βρίσκουν; Ή που λέγαμε ότι η μοντέλα είχε αρχίσει να αγανακτεί από την όλη κατάσταση, το θυμάσαι; Σιγά μη δε το θυμάσαι. Ε, όλα αυτά λοιπόν ανήκουν στο παρελθόν. Ο Βαλάντης της έκανε πρόταση γάμου και πρόσεξε πως: από τηλεοράσεως. Άσε Ελενάρα μου και η τσαντίλα που έχω δεν περιγράφεται. Όχι επειδή της έκανε πρόταση, ούτε που με νοιάζει. Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι πως δεν είμαι ...Βαλαντίτσα (κατά το Ρουβίτσα). Απλά το ιστορικό αυτό Σάββατο, κάθισα να δω το "Μέγκα Σταρ" με τη Ναταλία Γερμανού, που είχε τη μέγκα τύχη να φιλοξενήσει την πρόταση. Όμως λίγο αργότερα άρχισε ο "Ηρακλής" τον οποίο και προτίμησα από τον αοιδό.
Τελικά τιμωρήθηκα και δεν είδα το όλο σκηνικό, ούτε την αντίδραση της Γερμανού, η οποία δεν είχε ιδέα περί αυτού. Το φύλαγε για έκπληξη ο Βαλάντης. Έλα όμως, που την πρόταση δεν την είδε ούτε η ίδια η νύφη. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό. Την είδαν όμως τα "πεθερικά" του, οπότε και το μεταβίβασαν στην κόρη τους. Αυτή με το που το έμαθε έβαλε αμέσως τα κλάματα. Και δικαιολογημένα, τόσο κόπο κατέλαβε, να μην το πανηγυρίσει; Πριν συνεχίσω θα ήθελα να σου σχολιάσω κάτι. Το Σάββατο εκείνο τι έκανε η Άντζυ και δεν είδε την εκπομπή; "Πρωινό καφέ" πάντως δεν είχε κι όχι δηλαδή ότι με κόπτει και πολύ, απλά αν το δικό μου αγόρι εμφανιζόταν στην TV θα το έβλεπα οπωσδήποτε. Θα μου πεις - και δίκιο θα χεις - ότι για τα παιδιά πλέον αυτό αποτελεί υπόθεση ρουτίνας και πως έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μάζευαν ολόκληρο το σόι για να τους καμαρώσουν.
Ο αρραβώνας θα γίνει ανήμερα το Πάσχα σε ένα χωριό στην Εύβοια, από όπου και κατάγεται η Άντζυ. Τώρα πότε θα παντρευτούν δε το γνωρίζω, καθώς ούτε οι ίδιοι το ξέρουν. Ελπίζω, όμως ο Βαλάντης να μην εφάρμοσε τη γνωστή μέθοδο "Στρίβειν δια του αρραβώνος".
Υ.Γ. Ρε συ, τι θυμήθηκα; Την πρόταση που είχε κάνει ο Σχοινάς στη Γαρμπή στο "Μπράβο" της Ρούλας. Λες τελικά η "ζήλια να είναι ψώρα"; Πιστεύεις ότι σήμερα υπερέβηκα τα όρια μου κι έγινα πολύ κακιά; Εσύ δηλαδή, πως θα αντιδράσεις, διαβάζοντας όλα αυτά; Μήπως το ίδιο και χειρότερα;
Υ.Γ.2 Άσχετο: Η Τζόντι Φόστερ είναι για δεύτερη φορά έγκυος. Αύριο θα σου έχω περισσότερες πληροφορίες.