Πού πήγε ο κολπικός οργασμός, οεοο;

20.10.2014
Δεν υπάρχει κολπικός οργασμός ούτε σημείο G μέσα στον γυναικείο κόλπο που τον "πυροδοτεί": σύμφωνα με την πιο πρόσφατη επιστημονική μελέτη ο οργασμός είναι ένας και είναι κλειτοριδικός. Αξίζει να την πιστέψεις;

Το ζεύγος ερευνητών Βιντσέντζο και Τζούλια Πούπο του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ανατομίας "Clinical Anatomy" σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, αναφέρουν ότι η γυναικεία ανατομία είναι τέτοια, που δεν υπάρχει (και δεν μπορεί να υπάρξει) κολπικός οργασμός.

Λίγα λόγια για την έρευνα:

Όπως επισημαίνουν ο ίδιος ο όρος «κολπικός» είναι λανθασμένος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Ο σωστός όρος είναι γενικότερα «γυναικείος οργασμός» (κατ' αντιστοιχία του όρου «ανδρικός οργασμός») και συμβαίνει μόνο όταν ερεθιστεί η κλειτορίδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιστός που ευθύνεται για τη γυναικεία διέγερση (το αντίστοιχο της ανδρικής στύσης) και τον γυναικείο οργασμό αποτελείται από την κλειτορίδα και τους πρόδρομους λοβούς του κόλπου, το δίκτυο των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτεί την περιοχή, τα μικρά χείλη και το σπογγώδες σώμα που περιβάλλει την ουρήθρα.

«Ο "κολπικός" οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες, πάντα προκαλείται από αυτά τα περιβάλλοντα όργανα που πυροδοτούν τον γυναικείο οργασμό», λένε οι Πούπο.

Οι ιταλοί σεξολόγοι αναφέρουν ότι, ως ειδικοί, οφείλουν «να διαδίδουν βεβαιότητες που έχουν βιολογική βάση και όχι υποθέσεις ή προσωπικές απόψεις».

Γιατί δεν υπάρχει εσωτερική κλειτορίδα

Επίσης, οι Πούπο αρνούνται την ύπαρξη του "κλειτοριδο-ουρηθρο-κολπικού συμπλέγματος" που υποστηρίζει την ύπαρξη του σημείου- G, ενώ θεωρούν πως κατά το κολπικό σεξ δεν υπάρχει καμιά επαφή του πέους με τον μηχανισμό της γυναικείας διέγερσης, ο οποίος βρίσκεται στην εξωτερική πυελική χώρα.
Συνεπώς, όροι όπως «πρόωρη γυναικεία εκσπερμάτωση», «διαταραχή μόνιμης γενετικής διέγερσης» ή «ενίσχυση σημείου-G» δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

Οι δύο σεξολόγοι καταλήγουν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση και ο οργασμός είναι πάντα εφικτά σε όλες τις γυναίκες, μέσω μιας ποικιλίας σεξουαλικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν τον αυνανισμό, το στοματικό σεξ και τη διείσδυση (κολπική ή πρωκτική) αν η κλειτορίδα ή το «θηλυκό πέος» όπως το ονομάζουν, διεγερθεί παράλληλα με το χέρι.

Το πόρισμα της έρευνας των Πούπο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα θέσει τέλος στην επιστημονική διαμάχη, η οποία ξεκίνησε από την εποχή που ο Φρόιντ είχε διαχωρίσει τον οργασμό σε "ανώτερο"(=κολπικό, για ώριμες γυναίκες) και "κατώτερο"(=κλειτοριδικό, για τις έφηβες), βάζοντας τους σεξολόγους σε θεωρητικές περιπέτειες. Αν μη τι άλλο, διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει παράλληλα τον καθόλου αμελητέο ρόλο του νου και των φαντασιώσεων στην πρόκληση οργασμού - ανδρικού ή γυναικείου.

Μάθε τα πάντα για τη γυναικεία ανατομία

Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν. Εμείς σου προτείνουμε, να εξερευνήσεις το σώμα σου και...

Α. Να πετύχεις τον οργασμό στο σημείο G

Β. Να ψάξεις και να πετύχεις τους πολλαπλούς οργασμούς

Γ. Να ψάξεις και να βρεις τα σημάδια του οργασμού έτσι κι αλλιώς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ