Είσαι από εκείνες που αγχώνονται πριν το πρώτο ραντεβού; Δεν είσαι μόνη.
Η πρώτη συνάντηση με κάποιον άγνωστο (ειδικά αν η γνωριμία έχει γίνει μέσω ίντερνετ) είναι πολύ λογικό να κάνει τον οποιδήποτε νευρικό και να τον οδηγεί σε μια ατελείωτη σειρά ερωτημάτων. Τι πρέπει να πεις; Τι πρέπει να φορέσεις; Τι κάνεις αν ξεμείνετε από θέματα συζήτησης και δημιουργηθεί εκείνη η άβολη παύση σιγής;
Οι dating coaches Lindsay Chrisler και Donna Barnes από τη Νέα Υόρκη μοιράζονται τα δικά τους tips για το πώς να έχεις ένα καλό πρώτο ραντεβού και να διώξεις το άγχος.
1. Κουνήσου
Αν το άγχος και η αγωνία της πρώτης συνάντησης σε κάνει να νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κουνήσεις το σώμα σου. «Δεν υπάρχει καλύτερη προετοιμασία για ένα ραντεβού από την κίνηση, είτε πρόκειται για έντονη γυμναστική, είτε για χορό στο ρυθμό της αγαπημένης σου μουσικής», λέει η Chrisler, με την Barnes να συμφωνεί και να προτείνει την yoga σαν μια εναλλακτική, καθώς συνδυάζει τα οφέλη της κίνησης και το διαλογισμό με βαθιές ανάσες και stretching σε όλο το σώμα.
2. Ανάπνευσε
Αντί να γεμίσεις ένα ποτήρι με κρασί, πάρε το χρόνο σου για να ηρεμήσεις, να αναπνεύσεις και να κάνεις λίγο διαλογισμό, αν αυτό είναι κάτι που απολαμβάνεις γενικότερα. Θα ανακαλύψεις ότι μια βαθιά ανάσα μπορεί να ηρεμήσει τη νευρικότητα σου περισσότερο από λίγο ροζέ κρασί. Στη συνέχεια, αν ακόμη θέλεις λίγο αλκοόλ, μην καταπιέζεις τον εαυτό σου. Απλώς θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι πράγματι θέλεις ένα ποτό και όχι ότι προσπαθείς απλά να αποφύγεις τις λεγόμενες «πεταλούδες».
3. Παραδέξου το
«Αν είσαι νευρική, απλώς παραδέξου το. Αν αισθάνεσαι ντροπαλή, πες ότι είσαι ντροπαλή», συμβουλεύει η Chrisler. Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής σχετικά με το πώς αισθάνεσαι, αντί να προσποιείσαι ότι είσαι χαλαρή και ψύχραιμη. Αν είσαι ειλικρινής για τη νευρικότητα σου, το πιο πιθανό είναι να σου είναι ευκολότερο να επικοινωνήσεις με το ραντεβού σου, λέει η Chrisler. Αυτού του είδους η ευαισθησία θα σε κάνει να ανοιχτείς σε μια «ολοκαίνουργια εμπειρία ραντεβού».
4. Θυμήσου ότι είσαι φυσιολογική
Η νευρικότητα πριν ένα σημαντικό ραντεβού είναι αναμενόμενη. Εξάλλου, το πιθανότερο είναι ότι είναι και εκείνος αγχωμένος για τη συνάντηση σας. Η Chrisler λέει: "Όλοι θέλουν να είναι συμπαθείς, όλοι θέλουν να κάνουν τους άλλους να περνούν καλά, όλοι φοβούνται ότι τίποτα από αυτά δε θα συμβεί στο ραντεβού τους. Αν είσαι αγχωμένη, είσαι πολύ, πολύ φυσιολογική».
5. Μη φοβάσαι να διακωμωδήσεις τον εαυτό σου
Ανησυχείς πως θα σκοντάψεις, θα κάνεις σαρδάμ ή θα προκαλέσεις κάποια ζημιά; Είναι απόλυτα κατανοητό. Αλλά το πιο πιθανό είναι πως το ραντεβού σου δε θα εκλάβει την αδεξιότητα σου ως σημάδι για να αρχίσει να τρέχει μακριά το συντομότερο δυνατό. Οπότε χαλάρωσε, και αν κάτι από τα παραπάνω όντως συμβεί, απλώς κάνε ένα αστείο, συμβουλεύει η Barnes. Θα είναι πολύ πιο γοητευτικό αν αναγνωρίσεις την αδιεξιότητα σου και τη μετατρέψεις σε χιούμορ από το να προσπαθήσεις να την καλύψεις άχαρα από την ντροπή σου.
6. Θυμήσου: Δεν γυρνούν τα πάντα γύρω από εσένα
Όλοι, ειδικά οι γυναίκες, τείνουν να πηγαίνουν σε ένα πρώτο ραντεβού σα να πηγαίνουν σε μια συνέντευξη δουλειάς. Επομένως, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως αυτή η συνάντηση δεν είναι μόνο για να τον εντυπωσιάσεις, αλλά και για να εντυπωσιάσει εκείνος εσένα, λέει η Barnes. Οπότε σταμάτα να ανησυχείς τόσο πολύ για το τι θα πεις, ή για το αν το γέλιο σου παραείναι δυνατό, ή για το αν έχεις διαλέξει τα σωστά ρούχα, και άρχισε να προσέχεις το τι σου αρέσει και τι όχι στο άτομο που έχεις απέναντι σου.
«Υπέθεσε ότι του αρέσεις», λέει η Barnes. Θα σου δώσει αυτοπεποίθηση, κάτι που σίγουρα είναι πολύ πιο ελκυστικό από το έντονο άγχος για οτιδήποτε λες και κάνεις.