Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η σεξουαλικότητα των ανθρώπων μπορεί να προσδιοριστεί από τα χέρια τους. Και, σαφώς, αυτό θα πρέπει να εξεταστεί με μια άφθονη δόση σκεπτικισμού, όμως για να δούμε τι αναφέρουν τα στοιχεία...
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στα Archives of Sexual Behavior (Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς), οι γυναίκες που έχουν τον δείκτη και τον παράμεσο (το δάχτυλο που βάζουμε τη βέρα), σε διαφορετικό μήκος στο αριστερό τους χέρι, είναι λιγότερο πιθανό να είναι straight. Προηγούμενες μελέτες έχουν αναφέρει ότι η διαφορά αυτή έχει να κάνει με την έκθεση στην τεστοστερόνη. Οι άνδρες γενικά έχουν μεγαλύτερο παράμεσο σε σύγκριση με τον δείκτη τους. Στις γυναίκες, τα δύο δάχτυλα τείνουν να έχουν το ίδιο μήκος. Σε αυτή τη μελέτη, η ερευνητική ομάδα θέλησε να αποφύγει τους μπερδεμένους αυτούς παράγοντες, και έτσι χρησιμοποίησε μονοζυγωτικά δίδυμα.
Οι ερευνητές εξέτασαν 18 ζευγάρια δίδυμων γυναικών και 14 ζευγάρια δίδυμων ανδρών. Όλα τα δίδυμα είχαν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό μεταξύ τους. Όσον αφορά στα γυναικεία δίδυμα, οι μη straight κυρίες είχαν πιο «αρσενικά» αριστερά χέρια σε σύγκριση με τις ετεροφυλόφιλες αδελφές τους. Αλλά ακόμη και με αυτό το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά απίθανο να μπορείς να επεξεργαστείς τη σεξουαλικότητα κάποιου αποκλειστικά με βάση το χέρι του.
Διάβασε επίσης: 15 Έλληνες και ξένοι διάσημοι που δεν ήξερες ότι έχουν δίδυμα αδέλφια [photos]
Πρώτα απ 'όλα, ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτή τη μελέτη είναι μικρός, επομένως είναι δύσκολο να γίνει μια ασφαλής υπόθεση για τον γενικότερο πληθυσμό. Το μήκος των δακτύλων, όπως η σεξουαλικότητα και το φύλο, ανήκουν μέσα σε ένα ευρύτερο φάσμα παραγόντων. Το μήκος των δακτύλων έχει επίσης, συνδεθεί με την αθλητική δύναμη και την νοημοσύνη και τα επιθυμητά «χαρακτηριστικά» αποδίδονται συχνά στην αρσενική διαμόρφωση του μήκους των δακτύλων.
Δεύτερον, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η σύνδεση μεταξύ του μήκους του δακτύλου και της τεστοστερόνης απέχει πολύ από την επιβεβαίωση. Αυτή η ιδέα, γνωστή ως Manning hypothesis, είναι ευρέως διαδεδομένη στις βιολογικές και συμπεριφορικές μελέτες, αλλά δεν έχει ακόμη επαληθευτεί κλινικά.
Τρίτον, η σεξουαλικότητα δεν μπορεί να έχει μόνο μία αιτία. Και σίγουρα δεν εξαρτώνται όλα από την τεστοστερόνη. Η σεξουαλικότητα πιθανότατα ορίζεται από πολλούς παράγοντες. Μερικά γενετικά, κάποια επίκτητα και κάποια περιβαλλοντικά, όπως η σειρά της γέννησης, για παράδειγμα.
Διάβασε επίσης: Πες μου σε ποια σειρά γεννήθηκες να σου μιλήσω για τον χαρακτήρα σου
Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι σύνθετη και κάπως ρευστή και η σύνδεσή της με έναν μόνο παράγοντα όπως η τεστοστερόνη περιορίζει την κατανόησή μας. Πέρα από αυτό, η προσέγγιση ενός τέτοιου θέματος με την προσδοκία ότι οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι θα έχουν περισσότερο θηλυκά δάχτυλα σε μήκος, απλώς παραπέμπει στα παλιά στερεότυπα που θα έπρεπε να έχουν ξεπεραστεί σήμερα.