Βρες την ευτυχία και στην εργασία!

03.01.2013
Μικρά κολπάκια σε κάνουν ευτυχισμένη και στη δουλειά, αυξάνουν την παραγωγικότητά σου και βελτιώνουν τη ζωή σου!

Ακόμη κι αν αγαπάς τη δουλειά σου, το να είσαι σε ένα γραφείο 8 ή και περισσότερες ώρες την ημέρα μπορεί να σε κάνει να κατσουφιάζεις. Κι όμως μπορείς να είσαι ευτυχισμένη ακόμη και εν ώρα εργασίας! Μάθε πώς θα το κάνεις!

* Νιώσε σαν το σπίτι σου

Σίγουρα ο χώρος εργασίας είναι ένα μέρος στο οποίο οφείλεις να εργαστείς. Ωστόσο, μερικές από τις ανέσεις του σπιτιού ακόμη και στη δουλειά μπορούν να κάνουν την ημέρα πολύ πιο ευχάριστη. Δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα λιγότερο «αποστειρωμένη» και πιο οικεία θα ενισχύσει την δημιουργικότητα αλλά και την παραγωγικίτητά σου και συνάμα θα σε κάνει χαρούμενη!

Δοκίμασε να βάλεις τις προσωπικές σου πινελιές με αγαπημένα αντικείμενα που θα φέρεις από το σπίτι. Η αγαπημένη σου ζακέτα, ένα γλαστράκι, φωτογρφίες των παιδιών ή φίλων, πολύχρωμες μολυβοθήκες κ.α. θα σε κάνουν να χαμογελάς κάθε φορά που κατσουφιάζεις!

* Βγες έξω! Που και που, κακό δεν κάνει

Τόσο απλό αλλά και τόσο σημαντικό! Αν θέλεις να αισθανθείς καλύτερα στη δουλειά μπορείς να κάνεις μικρά τονωτικά διαλειμματάκια! Σήκω από την καρέκλα σου για λίγα λεπτά και βγες έξω. Σίγουρα, αυτό δεν μπορείς να το επαναλαμβάνεις κάθε φορά που κατσουφιάζεις ή η διάθεσή σου πέφτει, αφού με τον τρόπο αυτό η εργασία θα μείνει πίσω. Ωστόσο μια σύντομη βολτίτσα στο μέσο του ωραρίου θα σε βοηθήσει να ανακτήσει δυνάμεις και να επιστρέψεις δρυμήτερη! Εάν δεν έχεις τη δυνατότητα να βγεις εκτός κτηρίου, ένα μικρό σουλάτσο στους διαδρόμους ή ένα τεντωματάκι στην καρέκλα είναι επίσης αποτελεσματικά!

* Πες ναι στα μικρά σνακ!

Το να έχεις μαζί σου μερικά υγιεινά μικρά σνακ από το σπίτι, εκτός από το ότι σε βοηθά να κάνεις οικονομία σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα! Το να πεινάς χαλά σίγουρα τη διάθεσή σου. Ξηροί καρποί όπως αμύδαλα ή καρύδια, μια μικρή μαύρη σοκολατίτσα ή αποξηραμένα φρουτάκια θα μετριάσουν την πείνα σου και θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσεις! Επίσης, μη ξεχνάς τη σημασία της ενυδάτωσης. Φρόντισε να έχεις ένα μπουκάλι νερό δίπλα σου ώστε να μην ξεχνάς να πίνεις ενώ μπορείς επίσης να πάρεις φρουτάκια όπως πορτοκάλια ή να φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκι!

* Βάλε τάξη στο γραφείο!

Αν πνίγεσαι μέσα σε σωρούς από χαρομάνι μάλλον ήσθε η ώρα να βάλεις τάξη στο γραφείο σου. Όταν ο χώρος εργασίας μας είναι ακατάστατος αποδιοργανωνόμαστε. Ξεφορτώσου ότι δε χρειάζεσαι όπως για παράδειγμα τις σημειώσεις του περασμένου μήνα, τα τελειωμένα στυλό, τα βιβλία που ποτέ δε θα διαβάσεις και δε θα σου χρειαστούν και ότι άλλο μπορεί άνετα να καταλήξει στον κάδο των απορριμάτων. Βρες λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα για να πας νωρίτερα στη δουλειά ώστε να μπορέσεις να κάνεις την αναγκαία εκαθάρριση! Και φυσικά μην ξεχνάς τον υπολογιστή σου και το πληκτρολόγιο! Ένα καθαρό περιβάλλον είναι το πρώτιστο για να μας ανεβάζει και να μη μας δημιουργεί αρνητικά και μίζερα συναισθηματα.

* Πες μια καλημέρα με τη ψυχή σου! Μπορείς

Με τόσους τρόπους ηλεκτρονικής επικοινωνίας έχουμε ξεχάσει την διαπροωπική επικοινωνία! Συνενοούμαστε με συναδέλφους μέσω e-mail και άμεσων ηλεκτρονικών μηνυμάτων κάτι που κάνει την επικοινωνία μας «ψυχρή» και απρόσωπη. Σίγουρα, τα ηλεκτρονικά μέσα μας βοηθούν να συνεργαζόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία, ωστόσο, ορισμένες φορές χρειάζεται και η διαπροσωπική σχέση κι επικοινωνία. Τα φατσάκια και οι συντομογραφίες τύπου lol σίγουρα είναι χαριτωμένα αλλά δε συγρκίνονται με το χαμόγελο σου. Αντί λοιπόν να συγχαρείς ένα συνάδελφο με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάνε το από κοντά! Έχει άλλη χάρη και θα σε κάνει να νιώσετε και οι δύο ευχάριστα!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα