Kράτα το πνεύμα των διακοπών (στο γραφείο)

27.08.2009
Τέρμα το διάλειμμα τα κεφάλια μέσα. Οι διακοπές τελείωσαν και η επιστροφή στο 9 με 5 του γραφείου σου φαίνεται απελπιστικά τρομακτική. Σίγουρα το γραφείο δεν είναι τόσο ειδυλλιακό και ούτε συγκρίνεται με το μπλε του Αιγαίου, αλλά και η πολλή ηλιοθεραπεία δεν ωφέλησε κανένα. Τι μπορείς να κάνεις; Μα να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να διατηρήσεις το θετικό πνεύμα των διακοπών, προσαρμόζοντας τον εαυτό σου στις απαιτήσεις της δουλειάς λίγο πιο εύκολα

Τέρμα το διάλειμμα τα κεφάλια μέσα. Οι διακοπές τελείωσαν και η επιστροφή στο 9 με 5 του γραφείου σου φαίνεται απελπιστικά τρομακτική. Σίγουρα το γραφείο δεν είναι τόσο ειδυλλιακό και ούτε συγκρίνεται με το μπλε του Αιγαίου, αλλά και η πολλή ηλιοθεραπεία δεν ωφέλησε κανένα. Τι μπορείς να κάνεις; Μα να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να διατηρήσεις το θετικό πνεύμα των διακοπών, προσαρμόζοντας τον εαυτό σου στις απαιτήσεις της δουλειάς λίγο πιο εύκολα.

1- Ετοιμάζω ταξίδι (το επόμενο): προγραμμάτισε και κλείσε τις επόμενες διακοπές που θα κάνεις . Μπορεί να είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο, ένα ρομαντικό τριήμερο, οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές, ακόμα και και οι διακοπές του επόμενου καλοκαιριού. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις ένα καινούργιο ταξίδι να προγραμματίσεις, προετοιμάσεις και ονειρευτείς.

2- Πουρνό πουρνό: όπως σηκωνόσουν και στις διακοπές για να μην χάσεις το πρωινό του ξενοδοχείου, έτσι και τώρα ξύπνα λίγο πιο νωρίς για να απολαύσεις ένα μακρύ τεμπέλικο πρωινό. Καφεδάκι, γαλλικό τοστ, κρουασανάκια και μια γκραβούρα του Πύργου του Άιφελ στον απέναντι τοίχο, είναι αρκετά για να πιστέψεις πως ξύπνησε σε ένα μπιστρό στο Παρίσι.

3-Διάβασε ξανά το αγαπημένο σου καλοκαιρινό βιβλίο: είτε πρόκειται για το Λυκόφως, για το αγαπημένο σου μυθιστόρημα ή απλά ένα φωτορομάντζο, το βιβλίο εκείνο που σου κράτησε συντροφιά στην παραλία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να μείνεις στο πνεύμα των διακοπών. Ταυτόχρονα, το βιβλίο αυτό που ?πότισε? με αντηλιακό λάδι και αρμύρα, μπορεί να πάρει μια ξεχωριστή θέση στο συρτάρι του γραφείου σου, δίνοντάς σου δύναμη να βγάλεις το οχτάωρο.

4- Κολυμπάμε: επειδή τελείωσαν οι διακοπές, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις και τα μπάνια. Είτε στη θάλασσα, είτε στο μπάνιο, είτε στην πισίνα του σπιτιού σου (εφόσον είσαι τόσο τυχερή), μπορείς να κάνεις το μπανάκι σου επιστρέφοντας από τη δουλειά. Άσε που ο φετινός Σεπτέμβριος προβλέπεται θερμός.

5- Εκμεταλλεύσου το διάλειμμα: δεν χρειάζεται να τρως μπροστά στο γραφείο με τα μάτια στραμμένα στην οθόνη. Κάνε μια βόλτα στους γύρω ορόφους και μοιράσου τις εμπειρίες των διακοπών με τους συναδέλφους που επιθυμείς.

6- Κάνε αλλαγές: ακόμα και η αλλαγή της γωνίας που βλέπει το γραφείο σου είναι αρκετή να σε κάνει να δεις θετικά την επιστροφή από τις διακοπές στη δουλειά. Ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική εποχή για να επαναπροσδιορίσεις τα καθήκοντά σου και να πάρεις αποφάσεις για νέα ξεκινήματα.

7- Πάρτο Λίζα και κάντο κορνίζα: διάλεξε την αγαπημένη σου φωτογραφία από τις διακοπές, κορνίζωσέ την και τοποθέτησέ την σε περίοπτη θέση στο γραφείο σου. Κάθε φορά που σε πνίγει το εργασιακό στρες, γύρισε το κεφάλι σου και θυμίσου την στιγμή των διακοπών που αποτυπώθηκε στο χαρτί και χαμογέλα γλυκά.

Κατερίνα Πατούλια