14 τρόποι για να πεις χρόνια πολλά στη μανούλα

08.05.2016
Την ερχόμενη Κυριακή οι μανούλες γιορτάζουν! Πες χρόνια πολλά στη μητέρα με γλυκές κινήσεις που θα τη συγκινήσουν [εγγυημένα]

Εκτός από τα λουλούδια, τις κάρτες και τις σοκολάτες, υπάρχουν πολλοί ακόμη τρόποι για της πεις το σ΄αγαπώ και να της δείξεις πόσο τη νοιάζεσαι και εκτιμάς όσα σου προσφέρει. Μικρές κινήσεις κι απλά πραγματάκια αξίζουν περισσότερο από τα πιο ακριβά δώρα του κόσμου! Ιδού μερικοί τρόποι για να την ευχαριστήσεις και να την κάνεις να χαμογελάσει.

Πες το απλά: Χρόνια πολλά μαμά!

* Ξύπνα τη με ένα γλυκό πρωινό στο κρεβάτι

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για ευχάριστο ξύπνημα από ένα ζεστό φλυτζάνι τσάι ή καφέ συνοδευμένο από λιχουδιές; Κι αν μας το φέρνουν έτοιμο ακόμη καλύτερα. Θυμήσου πώς σε ετοίμαζε η μαμά κάθε πρωί πριν το σχολείο και κακόμαθέ την κι εσύ φτιάχνοντας νόστιμο και πλούσιο πρωινό που θα φάτε παρέα. Ακόμη κι αν πλέον δεν μένετε μαζί, μια πρωινή επίσκεψη για καφεδάκι δεν είναι άσχημη ιδέα.

* Καθάρισε το σπίτι

Αχ αυτές οι μαμάδες, όσο κι αν μεγαλώσουν δεν ησυχάζουν ποτέ. Για τη γιορτή της μητέρας κάνε της την έκπληξη, στείλε τη για εξωτερικές δουλειές ή καφεδάκι κι άσε την άναυδη προσφέροντάς της ένα τακτοποιημένο καθαρό σπιτικό δίχως να κουνήσει το δαχτυλάκι της. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το εκτιμήσει.

* Σταμάτα τους καυγάδες

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις, ειδικά αν η σχέση μαμάς-κόρης είναι εκρηκτική. Κι όμως αυτό ίσως να είναι το καλύτερο δώρο γι΄αυτή. Βάλε στόχο και δώσε την υπόσχεση πως θα σταματήσετε να τσακώνεστε για το παραμικρό, με αρχή από την Κυριακή. Από εκεί και μετά βέβαια προσπάθησε να τηρήσεις την υπόσχεση και να διατηρείς την ψυχραιμία σου, αποφεύγοντας καυγάδες δίχως λόγο.

* Γράψε της ραβασάκι

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που η μανούλα έλαβε ραβασάκι, είτε ερωτικό, είτε από εσένα όταν ήσουν παιδάκι. Τα γλυκόλογα, ειδικά όταν έρχονται από την κόρη πάντα συγκινούν κι αυτό να το θυμάσαι. Γράψε της ένα γλυκό γραμματάκι, συνοδευόμενο από ένα φιλί κι ένα λουλούδι. Είναι μια κίνηση που α μη τι άλλο θα τη συγκινήσει.

* Κάνε ένα κολάζ με παλιές φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες είναι σκόρπιες μέσα σε φακέλους; Υπάρχουν πολλές ανεκτύπωτες σε παλιά φιλμ ή καινούριες σε ηλεκτρονικά αρχεία; Συγκέντρωσε τις καλύτερες στιγμές μέχρι σήμερα και φτιάξε ένα όμορφο βιβλίο φωτογραφιών photobook, συνδέοντας παρόν με παρελθόν. Είναι σίγουρα ένα ωραίο δώρο γεμάτο αναμνήσεις.

* Φτιάξε το αγαπημένο της φαγητό

Αν μένεις μόνη κάλεσέ τη σπίτι, αλλιώς ανέλαβε πόστο στην κουζίνα της μαμάς και ξεκίνα να φτιάχνεις το αγαπημένο της φαγητό, δίνοντάς της παράλληλα ρεπό! Εννοείται βέβαια πως στη συνέχεια θα καθαρίσεις το χάος της κουζίνας διότι αλλιώς το μαγείρεμα δε θα είναι δώρο αλλά μπελάς γι΄αυτήν.

* Μια καρτούλα παιδική κι ας είσαι πια 30 και βάλε

Δεν έχει σημασία αν είσαι 5, 10, 20, 25, 30 ή ακόμη και 35+. Η μαμά δε θα σταματήσει ποτέ να σε βλέπει (πολλές φορές και να σε αντιμετωπίζει) σαν μικρό κοριτσάκι. Και σαν παιδάκι κι εσύ, μπορείς να θυμηθείς την κρυμμένη παιδικότητά σου, να πιάσεις χαρτόνι ψαλίδι και κηρομπογιές και να φτιάξεις μια γλυκιά παιχνιδιάρικη καρτούλα που θα την κάνει να γελάσει και να αναπολήσει το παρελθόν.

* Οικογενειακό πικ-νικ, είναι κι αυτό μια καλή ιδέα

Τώρα ειδικά που έχει φτιάξει ο καιρός, ένα πικ-νικ στην εξοχή με όλη την οικογένεια είναι ένας καλός τρόπος για να γιορτάσετε τη γιορτή της μητέρας διασκεδαστικά. Πάρτε τα όλα μαζί σε ταπεράκια, οργανωθείτε και περάστε όμορφα την ημέρα παίζοντας και χαλαρώνοντας.

* Στείλε τη για spa

Οι μαμάδες κάνουν τα πάντα για τους άλλους και σπάνια αφήνουν χρόνο για τον εαυτό τους. Τι το καλύτερο λοιπόν από ένα δωρεάν χαλαρωτικό μασάζ ή ένα μποτέ μαζί με την κόρη; Κλείσε ραντεβού για δύο, ενημέρωσέ τη και πρόσφερέ της μια ημέρα απόλυτης χαλάρωσης. Σίγουρα θα το εκτιμήσει.

* Μνήμες από τα εφηβικά της χρόνια

Η τεχνολογία σήμεα σε βοηθά να συγκεντρώσεις παλιά τραγούδια και να τα ενώσεις με εικόνα. Φτιάξε ένα όμορφο βίντεο με εικόνες από τα νιάτα της και μουσική υπόκρουση τα αγαπημένα της τραγούδια από την εφηβεία. Θα είναι δώρο απρόσμενο αλλά και κάτι που σίγουρα θα λατρέψει.

* Ζήτα συγγνώμη

Αν οι σχέσεις σας το τελευταίο διάστημα είναι κάπως ψυχραμένες τότε αυτή είναι μια καλή ημέρα για να έρθετε ξανά κοντά. Αλλά κι αν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποτέ δεν είναι αργά για μια συγγνώμη που χρωστάς. Δείξε πως τη νοιάζεσαι και αναγνωρίζεις τα λάθη σου, δηλώνοντας παράλληλα πόσο την αγαπάς.

* Μια συλλογή κουπονιών που θα τη βολέψουν

Ψάξε στο ίντερνετ και αγόρασε κουπόνια προσφορών για διάφορες υπηρεσίες. Δείπνο για δύο, κούρεμα, χτένισμα, συνδρομή σε γυμναστήριο ή μαθήματα χορού, πλύσιμο αυτοκινήτου, θέατρο, ακόμη και διακοπές είναι καλές ιδέες. Βάλε τα όλα σε μια θήκη ή ένα βιβλιαράκι και πρόσφερέ της δωρεάν υπηρεσίες για τους υπόλοιπους μήνες!

* Τι θα ήθελε να κάνει αλλά δεν το έκανε

Μια ημέρα γευσιγνωσίας, μια κρουαζιέρα, όπερα, ιππασία ή ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς που θα ήθελε η μητέρα σου να έχει κάνει αλλά ποτέ δεν μπόρεσε, εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Δώσε της την ευκαιρία να το απολαύσει.

* Δώσε μια υπόσχεση σημαντική

Η σημαντικότερη υπόσχεση, που φυσικά πρέπει να κρατήσεις είναι το να περνάς περισσότερο χρόνο μαζί της. Δεσμέυσου πως θα προσπαθήσεις να τη βάλεις περισσότερο μέσα στην καθημερινότητά σου και σκεφτείτε μαζί ποιές δραστηριότητες μπορείτε να κάνετε παρέα μέσα στην εβδομάδα. Έστω και μια ώρα ημερησίως μαμάς-κόρης μαζί είναι κάτι το ξεχωριστό.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα