Πρώτη φορά γιορτές με τους δικούς του: 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις

11.12.2018
Πρώτη φορά γιορτές με τους δικούς του: 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν πρόκειται να συναντήσεις για πρώτη φορά τους γονείς του συντρόφου σου στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Σίγουρα η πρώτη συνάντηση με την οικογένεια του συντρόφου σου μπορεί να σε τροπάζει, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν είναι να πραγματοποιηθεί, αλλά η γνωριμία με τους γονείς κατά τη διάρκεια των γιορτών μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτική, ειδικά αν πρόκειται να παραβρεθείς σε μια ένα οικογενειακό τραπέζι όπου εσύ θα είσαι το μόνο νέο μέλος.

Η αλήθεια είναι πως η γνωριμία και μόνο ίσως σημαίνει ότι τα πράγματα γίνονται πιο... σοβαρά. Σκέψου όμως ότι μέσα από αυτή τη συνάντηση θα μάθεις περισσότερα για την ανατροφή του συντρόφου σου από πρώτο χέρι μέσα από τις εφηβικές ιστορίες που θα φροντίσουν να σου διηγηθούν οι δικοί του άνθρωποι.

Διάβασε επίσης: Χριστούγεννα 2018: 10 ιδέες για πρωτότυπα δώρα που δεν θα κοστίσουν μια περιουσία

Ενώ είναι απολύτως λογικό (και φυσιολογικό) να είσαι νευρική, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να αφήσεις το άγχος να κυριαρχήσει και να μην απολαύσεις αυτή τη σημαντική στιγμή στη σχέση σου. Εάν γιορτάσετε μαζί τα Χριστούγεννα στο σπίτι με τους γονείς του συντρόφου σου, υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές και τεχνάσματα για το πώς να προσεγγίσεις την οικογένειά του και να την κάνεις να σε ερωτευτεί σε χρόνο dt.

Aς δούμε λοιπόν τι λένε σχετικά οι ειδικοί Greta Tufvesson και Nikki Lewis, ιδρύτριες της υπηρεσίας The Bevy.

Συγκέντρωσε στοιχεία
Πρώτα απ 'όλα, μίλησε με τον σύντροφό σου για το τι να περιμένεις πριν την άφιξή σας. Ρώτα για κάποια σημαντικά ή συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων (δηλαδή, αν χρειάζεται να προσφέρεις ένα ποτήρι καλό κρασί στον θείο του που μπορεί να είναι ιδιότροπος). Γνωρίζοντας πράγματα για κάθε μέλος της οικογένειας, θα βοηθήσει στη γνωριμία σου μαζί τους και θα ξεκινήσει πιο ομαλά η συζήτηση και με τα υπόλοιπα μέλη.

Αυτό το διάβασες; Χριστούγεννα 2018: Φέτος φτιάξε καινούργιες παραδόσεις για εσένα και τους αγαπημένους σου

Ξε-αγχώσου
«Ανάπνευσε», συμβουλεύουν οι ειδικοί. «Μην ξεχάσεις να αναπνεύσεις βαθιά. Λαμβάνοντας βαθιές, εκ προθέσεως αναπνοές, το νευρικό σου σύστημα στέλνει οξυγόνο στον εγκέφαλό σου. Βοηθά να ηρεμήσει το μυαλό σου και να χαλαρώσεις».
Μια άλλη χρήσιμη άσκηση είναι να γράψεις μια λίστα με τα καλύτερα στοιχεία του εαυτού σου. Το να γράφεις στο χαρτί μπορεί να είναι θεραπευτικό και σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να σου τονώσει την αυτοεκτίμηση. Αν δεν έχεις χρόνο για δημιουργήσεις λίστες, τουλάχιστον, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου κάνοντας πρόβα πριν βγεις από την πόρτα σου.

Μην εμφανιστείς με άδεια χέρια
Αυτό είναι αυτονόητο. Μάθε τι αγαπά η οικογένεια και φέρε μαζί σου ένα ιδιαίτερο δώρο – η προσοχή στη λεπτομέρεια θα εκτιμηθεί πολύ. Φέρνοντας ένα μικρό δώρο ως δείγμα της εκτίμησής σου για τη φιλοξενία, είναι ευγενικό και δείχνει ότι είσαι μέσα στο εορταστικό πνεύμα. Το κρασί ή τα λουλούδια είναι απολύτως ασφαλείς επιλογές.

Διάβασε επίσης: Πρώτο τριήμερο με τα "πεθερικά"; Οδηγός επιβίωσης

Να είσαι ευγενική και να σεβαστείς τους οικοδεσπότες
Μπορεί να υπάρχουν πράγματα που εσύ και ο σύντροφός σου αισθάνεστε άνετα να κάνετε στο σπίτι (π.χ. να αφήνεις το μπουφάν σου στην καρέκλα, να μπαίνεις στα social media μέσω του κινητού σου), αλλά αυτά είναι 100% πράγματα που πρέπει να αποφύγεις όταν συναντάς τους γονείς του για πρώτη φορά. Μπορείς να προσφερθείς επίσης να καθαρίσεις το τραπέζι και να βάλεις τα πιάτα στο πλυντήριο.

Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί
Κοίταξε τους στα μάτια και δώσε τους ένα μεγάλο, όμορφο χαμόγελο κατά την συνάντησή σας. Η εμπιστοσύνη και η αυθεντικότητα είναι απαραίτητες για την επιτυχία. Το να είσαι αληθινή, δείχνει στην οικογένεια του συντρόφου σου πόσο σπουδαία είσαι και γιατί τελικά σε ερωτεύτηκε.