Διάσημες δίαιτες

13.06.2008
Είναι οι πιο δημοφιλείς δίαιτες του Χόλυγουντ και έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Εμείς σας τις γνωρίζουμε και εσείς μπορείτε να κλέψετε «μυστικά» που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την διατροφή

Είναι οι πιο δημοφιλείς δίαιτες του Χόλυγουντ και έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Εμείς σας τις γνωρίζουμε και εσείς μπορείτε να κλέψετε «μυστικά» που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την διατροφή σας και να χάσετε βάρος πριν ξεκινήσετε διακοπές:

*Η δίαιτα της επιλογής σύμφωνα με την οποία κόβεις τις άχρηστες θερμίδες και μειώνεις το λίπος, κάνοντας τις σωστές επιλογές. Για παράδειγμα αντί να φάτε δύο κομμάτια σπέσιαλ πίτσα με αφράτη ζύμη μπορείτε να παραγγείλετε μια μαργαρίτα με λεπτή ζύμη. Έτσι γλιτώνετε πάνω από 300 θερμίδες και περίπου 20 γραμμάρια λίπους. Η δίαιτα αυτή απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες που δεν μπορούν να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις περισσότερες φορές τρώνε έξω. Αν ακολουθήσετε αυτή την δίαιτα μπορείτε να χάσετε μέχρι και 13 κιλά. Επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να το φτιάξετε εσείς και φυσικά να ελέγχετε μόνες σας τις μερίδες.

*Η δίαιτα του Ρομπ Γκρήν επικεντρώνεται στο να μας αλλάξει την συμπεριφορά και τις διατροφικές συνήθειες μια για πάντα. Οπαδός της δίαιτα του είναι η Όπρα, η οποία χάρη σε αυτή κατάφερε να αλλάξει θεαματικά το σώμα της και αποτέλεσε μια κινούμενη διαφήμιση της συγκεκριμένης μεθόδου. Την πρώτη εβδομάδα αυτό που καλείστε να κάνετε είναι να αλλάξετε μερικά απλά πράγματα στην καθημερινότητα σας: Να τρώτε πρωινό, 3 γεύματα και ένα σνακ την ημέρα, να κόψετε τα οινοπνευματώδη, να ασκείστε περισσότερο και να μην τρώτε τουλάχιστον δύο ώρες πριν κοιμηθείτε. Στο δεύτερο στάδιο για τέσσερις εβδομάδες πρέπει να ξεχάσετε τα αεριούχα ποτά, τις τροφές που περιέχουν λιπαρά, τα τηγανητά, το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά και τα γαλακτοκομικά. Μετά περνάτε σε ένα διάστημα συντήρησης, το οποίο μπορείτε να ακολουθείτε για πάντα. Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι χαλαρή και μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε καινούργιες διατροφικές συνήθειες. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι δίνει σημασία στην άσκηση.

*Η δίαιτα της επίπεδης κοιλιάς έχει στόχο να χάσετε κιλά από την συγκεκριμένη περιοχή. Ακολουθείται ένα πρόγραμμα πολύ κοντά στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή. Περιλαμβάνει «καλά» λιπαρά όπως αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, όσπρια και μαύρη σοκολάτα. Μπορείτε να χάσετε μέχρι και 7 κιλά σε 32 μέρες. To πρόγραμμα των τεσσάρων εβδομάδων περιλαμβάνει 4 γεύματα των 400 θερμίδων καθημερινά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πρέπει να τρώτε κάθε 4 ώρες.

*Τέλος για να ακολουθήσετε την "δίαιτα του μπισκότου" πρέπει να αντικαταστήσετε το πρωινό και το μεσημεριανό με τέσσερα ειδικά μπισκότα ενισχυμένα με 13 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που δίνουν 150 θερμίδες και 4 γρ. λιπαρά το καθένα και έχουν περισσότερες πρωτεΐνες από τα κλασικά μπισκότα. Τα βράδυ πρέπει να τρώτε κάτι ελαφρύ. Η συγκεκριμένη δίαιτα περιορίζει την λήψη των θερμίδων και σας διευκολύνει αφού τα μπισκότα μπορείτε να τα έχετε μαζί σας όπου και αν πάτε.