Παρόλο που τα αναψυκτικά διαίτης και τα ποτά με τεχνητά γλυκαντικά προσφέρονται ως υγιεινότερες εναλλακτικές λύσεις χαμηλών θερμίδων αντί των ζαχαρούχων, θα μπορούσαν να έχουν εξίσου αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία όπως και τα ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας. Μια νέα μελέτη, η πρώτη του είδους της, εξέτασε τη σχέση μεταξύ της καθημερινής κατανάλωσης αυτών των ποτών και της καρδιαγγειακής νόσου. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Stroke, δείχνουν ότι οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που καταναλώνουν καθημερινά ή και πολύ συχνά παρόμοια ποτά, έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου λόγω φραγμένων αρτηριών.
Η συνέχεια στο itrofi.gr