Αν όμως αποφεύγουμε τα καρύδια για να μην μας χαλάσουν την δίαιτα, τότε μάλλον κάνουμε λάθος. Δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες, και τα οφέλη των καρυδιών στην υγεία τα κάνουν να αξίζουν μια θέση στο διαιτολόγιό μας.
Τρώγονται κατά προτίμηση ωμά και ολόκληρα και είναι εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών. Τα ω-3 λιπαρά και ειδικότερα το α-λινολενικό οξύ, παρέχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία του εγκεφάλου, ιδιότητα που έχει επιβεβαιωθεί από πολυάριθμες μελέτες. Αν αυτό συνδυαστεί με τα πιθανά αντικαρκινικά οφέλη και τη προστασία της καρδιάς, τα καρύδια καθίστανται θρεπτικό όπλο.
H συνέχεια στο itrofi.gr