Η θηλυκή γοητεία του σκι!

14.01.2008
Αγαπάτε την ταχύτητα, την περιπέτεια και ποτέ δεν λέτε όχι σε προκλήσεις; Είστε από τις γυναίκες που αρέσκονται να δοκιμάζουν τα όρια τους και ... τρελαίνεστε όταν η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο; Τότε το σκι είναι το κατάλληλο για εσάς άθλημα! Τι προσφέρει όμως το σκι; Με μία λέξη τα πάντα, αφού γυμνάζει όλο το σώμα, αλλά

Αγαπάτε την ταχύτητα, την περιπέτεια και ποτέ δεν λέτε όχι σε προκλήσεις; Είστε από τις γυναίκες που αρέσκονται να δοκιμάζουν τα όρια τους και ... τρελαίνεστε όταν η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο;
Τότε το σκι είναι το κατάλληλο για εσάς άθλημα! Τι προσφέρει όμως το σκι; Με μία λέξη τα πάντα, αφού γυμνάζει όλο το σώμα, αλλά και το μυαλό σας, αφού πάνω απ' όλα είναι ένα μάθημα επιβίωσης και δοκιμασίας των αντοχών και των δυνατοτήτων σας...
Το σκι ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και είναι απόλυτα ασφαλές όταν τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας και δεν πειραματιζόμαστε σε τεχνικές που δεν αρμόζουν στο επίπεδό μας. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέπουμε στην "μεθυστική" αίσθηση της ταχύτητας να μας θέσει εκτός ελέγχου και οι κινήσεις μας στο χιόνι πρέπει να είναι ανάλογες με τις εμπειρίες μας σ' αυτό. Η σωστή συμπεριφορά μας πάνω στα σκι πρέπει να στηρίζεται όχι μόνο στις φυσικές μας ικανότητες, την μυική μας αντοχή, την αναερόβια και αερόβια κατάστασή μας και την ισορροπία μας, αλλά και στην ψυχολογία μας, την νευρικότητά μας, την προσωπικότητά μας και τον αυτοέλεγχό μας.
Η καλή φυσική μας κατάσταση μπορεί να μας βοηθήσει στο να δαμάσουμε τις πίστες, αλλά η τεχνική μας βοηθά στο να εξοικονομήσουμε δυνάμεις. Η καλή ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση είναι ο συνδετικός κρίκος των δύο παραπάνω!

Ποιος είπε ότι το σκι αφαιρεί τη θηλυκότητα από το γυναικείο φύλο;
Κάθε άλλο! Η μόδα του σκι σας δίνει την ευκαιρία να αναδείξετε τα δυνατά σας "σημεία" μέσα στις ιδιαίτερα κομψές στολές!
Φροντίστε την εμφάνισή σας πριν αρχίσετε τις καταβάσεις δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στις στενές σαλοπέτες που αγκαλιάζουν το σώμα σας και συγκεντρώνουν τα βλέμματα και επιδοθείτε σε εντυπωσιακές φιγούρες... Οι ολόσωμες "φουσκωτές" στολές είναι μεν πρακτικές και πολύ ζεστές, αλλά καθόλου κομψές για όσες θέλουν να συνδυάσουν την άθληση με μία βόλτα στα σοκάκια της Αράχωβας και στους δρόμους των Καλαβρύτων. Ολοκληρώστε το σύνολο με εντυπωσιακά και
extreme γυαλιά ηλίου, απαραίτητος σύμμαχός σας στον εκτυφλωτικό ήλιο ή στην αντηλιά του χιονιού και τολμήστε αξεσουάρ σε έντονες αποχρώσεις, όπως γάντια, κασκόλ και καπελάκια ή σκουφάκια.
Και μην ξεχνάτε! Φροντίστε την επιδερμίδα σας με ένα καλό αντηλιακό προς αποφυγήν σημαδιών και εγκαυμάτων και για πιο "παιχνιδιάρικες" εμφανίσεις βαφτείτε "Ινδιάνες" με τα πολύ
in πολύχρωμα αντηλιακά sticks. Όσες επίσης δεν αποχωρίζεστε ποτέ τη μάσκαρα και τις σκιές σας, βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα είναι αδιάβροχα!

Πρακτικές συμβουλές

1. Να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες για το ταξίδι.
2. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε τον εξοπλισμό, μπορείτε να νοικιάσετε ό,τι χρειάζεται από τα καταστήματα που υπάρχουν στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα.
3. Αν δεν έχετε ξανακάνει σκι, θα πρέπει να απευθυνθείτε στους εκπαιδευτές, οι οποίοι παραδίδουν ατομικά και ομαδικά μαθήματα σκι.
4. Κάθε πίστα έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας η οποία συμβολίζεται με διαφορετικό χρώμα. Η πιο εύκολη είναι η πράσινη, η μεσαία η μπλε, η δύσκολη η κόκκινη και η πολύ δύσκολη μαύρη (για πολύ έμπειρους σκιέρ).

Απαραίτητα αξεσουάρ
Μπότες: Πρέπει να είναι άνετες, λειτουργικές και να κάνουν καλή εφαρμογή, γιατί μπορεί να προκληθεί τραυματισμός ή ατύχημα. Οι μπότες σας συνδέουν με τα πέδιλα και αναγκάζουν το σώμα να πάρει τη σωστή κλίση.
Χιονοπέδιλα: Τα διεθνή σύμβολα που έχουν χαραγμένα στο μεσαίο τμήμα τους σας επιτρέψουν να διαλέξετε τα κατάλληλα, ανάλογα με το ύψος, το βάρος, αλλά και την εμπειρία σας. Το
L είναι για τους αρχάριους, το A για τους σκιέρ μεσαίου επιπέδου και το S για τους έμπειρους. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε, αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Δέστρες: Κρατούν σταθερές τις μπότες στα σκι και κάτω από πίεση τις αποδεσμεύουν. Γι αυτό και θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, να τοποθετούνται σωστά και να ρυθμίζονται από ειδικό. Για να αποφύγετε οποιοδήποτε ατύχημα ή τραυματισμό, απαραίτητο είναι να γνωρίζετε πως θα τις αποδεσμεύετε από τις μπότες, αλλά και πως θα τις ρυθμίζετε την ώρα που κάνετε σκι.
Μπαστούνια: Σας βοηθούν στις στροφές και ενισχύουν την ισορροπία. Θα πρέπει να έχουν μήκος ανάλογο με το ύψος σας. Όταν τα κρατάτε κάθετα με λυγισμένους τους αγκώνες, οι πήχεις σας πρέπει να είναι παράλληλοι με το έδαφος. Οι ροδέλες πρέπει να μην είναι ραγισμένες ή σπασμένες και οι θηλές σταθερές και ασφαλείς.

Χιονοδρομικά κέντρα

Τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας είναι αρκετά και οι επιλογές πολλές: Βασιλίτσα, Περτούλι, 3-5 Πηγάδια, Βίγλα, Παρνασσός, Φαλακρό. Υπάρχουν πίστες για αρχάριους, αλλά και προχωρημένους, δάσκαλοι, καθώς και πολύ όμορφα ξενοδοχεία, στα οποία μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, μετά από την ένταση που σας προφέρει η πίστα. Επιλέξτε, λοιπόν, κάποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και αποδράστε. Είναι σίγουρο, ότι θα επιστρέψετε στο κλεινόν άστυ απόλυτα ανανεωμένοι, αλλά και γυμνασμένοι!