Η μάχη του IQ: Όντως είσαι πιο έξυπνη

06.08.2012
Σύμφωνα με νέα έρευνα οι γυναίκες είμαστε πιο έξυπνες σε σχέση με τους άνδρες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν υψηλά σκορ των γυναικών στα τεστ IQ και τα οποία ξεπερνούν το σκορ των ανδρών.

Από τη στιγμή που ξεκίνησαν να διενεργούνται test IQ, πριν από περίπου ένα αιώνα, οι γυναίκες υστερούσαν σε επιδόσεις καταγράφοντας κατά μέσο όρο σκορ πέντε μονάδων κάτω από αυτό των ανδρών. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το «χάσμα εξυπνάδας» βαίνει ολοένα και μειούμενο με τις γυναίκες να κερδίζουν έδαφος και να περνούν μπροστά.

Γιατί γίναμε εξυπνότερες;

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι ζωές των γυναικών έχουν γίνει πιο απαιτητικές τη σημερινή εποχή. Η γυναίκα έχει αναλάβει ευθύνες και πολλαπλά καθήκοντα, εργάζεται και φροντίζει την οικογένεια κάτι που έδωσε πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του IQ.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι γυναίκες, όπως φάνηκε έχουμε ελαφρώς υψηλότερο δυναμικό νοημοσύνης από τους άνδρες απλά μέχρι τώρα έμενε ανεκμετάλλευτο.

Η πολυπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου έχει ως συνέπεια να προσαρμόζεται το μυαλό στις νέες συνθήκες και να αυξάνεται το IQ ενώ απ΄ότι φαίνεται αυτό συμβαίνει με γρηγορότερους ρυθμούς στις γυναίκες απ΄ότι στους άντρες.

Με άλλα λόγια, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας επέτρεψε να αναπτύξουμε τη νοημοσύνη μας και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας στο έπακρον δείχνοντας πως στην ουσία, παρά τα στερεότυπα όχι μόνο δεν είμαστε το αδύναμο φύλο αλλά… το αντίθετο!

Πηγή: DailyMail
Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα