Μήπως το ρεβεγιόν σε αρρωσταίνει; Τι να προσέξεις

30.12.2014
Μερικές λεπτομέρεις που πρέπει να προσέξεις για να μη γίνει το ρεβεγιόν εφιάλτης!

Μερικές φορές η επόμενη ημέρα από το ρεβεγιόν αποδεικνύεται εφιαλτική. Ναυτία, φούσκωμα, ανακατωμένο στομάχι, δυσάρεστη γεύση στο στόμα, πονοκέφαλος, πόνος στη μέση και στα πόδια κι άλλα ενοχλητικά συμοπτώματα σε ταλαιπωρούν; Γιατί άραγε; Τι δεν προσέχει; Μάθε τις παγίδες του ρεβεγιόν κι απόφυγέ τις για να είσαι υγιής και φρέσκια και το επόμενο πρωί!

* Προσοχή στο κρυολόγημα

Σίγουρα το φορεματάκι του ρεβεγιόν δε θα είναι χοντρό και μάλλινο καθότι η βραδιά απαιτεί επισημότητα αλλά φρόντισε τουλάχιστον να φορέσεις ζεστό παλτό και γάντια για να μην ταλαιπωρηθείς την επόμενη με συνάχι, βήχα και τα συναφή!

* Ξεκουράσου λιγάκι χρειάζεται!

Καλά τα ξενύχτια και η διασκέδαση αλλά προσοχή! Μην προσπαθείς να φτάσεις τον εαυτό σου στα άκρα. Μην παραμελείς τον εαυτό σου και φρόντισε να έχεις κοιμηθεί σωστά την προηγούμενη ημέρα για να αντέξεις το ξενύχτι του ρεβεγιόν! Άλλωστε θυμήσου ότι η κούραση σε κάνει ευάλωτη σε κρυολογήματα και ιώσεις.

* Φόρα άνετα παπούτσια για να μην υποφέρεις μετά

Φρόντισε το βράδυ του ρεβεγιόν να φορέσεις άνετα παπούτσια ή πάρε ένα δεύτερο ζευγάρι μαζί αφενός για να μην ταλαιπωρηθείς κι αφετέρου για να μην υποφέρεις την επόμενη ημέρα από πόνους σε μέση και πόδια.

* Το ποτό με ρέγουλα

Εκτός από το χανγκόβερ που που θα σε ταλαιπωρεί το επόμενο πρωί, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

* Με μέτρο και το φαγητό

Μην πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό σαν να πρόκειται για το τελευταίο σου γεύμα! Σκέψου τη δυσφορία και το φούσκωμα που δε θα σε αφήσουν λεπτό να διασκεδάσεις.

* Προσοχή στην σαμπάνια!

Ξέρεις να ανοίγεις σαμπανια; Αυτός που θα το αναλάβει, γνωρίζει πώς θα το κάνει; Προσοχή γιατί η εκτόξευση φελού πάνω σου μπορεί να σε «προικίσει» με καρούμπαλο σε χρόνο dt!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα