Φέρσου σαν παιδί & βγες κερδισμένη

08.06.2016
Βρες την παιδικότητα που κρύβεις μέσα σου και ξανανιώσε, διασκεδάζοντας με την ψυχή σου. Σε αρκετές περιπτώσεις, η επιστροφή στα χρόνια της αθωωότητας σε ωφελεί πολλαπλά... Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Το να νιώθεις και να ενεργείς σαν παιδάκι σου μπορεί να σε ωφελήσει πολλαπλά! Φυσικά δεν εννοούμε να ξεκινήσεις να σκορπάς τα πάντα στο πέρασμά σου ή να φέρεσαι με ανωριμότητα. Μιλώντας για παιδικότητα εννοούμε όλα αυτά τα αγνά συναισθήματα που μας γεμίζουν ευτυχία και καταπολεμούν το άγχος. Όταν ήσουν μικρό κορίτσι αντλούσες ευχαρίστηση από τα πιο απλά και καθημερινά, κάτι που μπορείς να κάνεις και τώρα ως ενήλικας.

Γιατί να ξαναβρείς τη χαμένη σου παιδικότητα

7 λόγοι για να το κάνεις

1. Διώχνει το στρες

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να σκέφτεσαι και να συμπεριφέρεσαι - που και που - σαν παιδί είναι η ανακούφιση από το στρες. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, τα προβλήματα στο εργασιακό ή οικογενειακό περιβάλλον και οι υποχρεώσεις μας εξαντλούν, με το άγχος να χτυπάει κόκκινο. Μια χρωματιστή κούπα με χαρακτήρες κομικ, ένα μολύβι με χαρούμενα σχέδια ή ακόμη κι ένα γλυκάκι χρωματιστό, μας φέρνουν όμορφες αναμνήσεις, φτιάχνοντάς μας τη διάθεση στη στιγμή.

2. Σε ανανεώνει

Νιώθεις πως μεγαλώνεις, τις αντοχές σου να πέφτουν και τη διάθεσή σου να κατρακυλά; Μήπως όλα είναι στο μυαλό σου; Είμαστε όσο αισθανόμαστε κι αυτό βάλε το καλά στο μυαλό σου. Απολαμβάνοντας μερικές παιδικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα μια βόλτα στο λούνα-παρκ, ο χιονοπόλεμος ή ακόμη και το καλοκαιρινό μπουγέλο, θα σε κάνει να ξανανιώσεις! Συνήθως, παγιδευόμαστε στις ευθύνες των ενηλίκων και ξεχνάμε τον παιδικό εαυτό μας αλλά καλό είναι να τον θυμόμαστε αραιά και που!

3. Σε βοηθά να εκτιμάς όσα έχεις

Σκεπτόμενη όπως τα παιδιά μπορείς να αδράξεις τη χαρά της στιγμής και να ενθουσιαστείς με πράγματα απλά και καθημερινά. Μάθε να αντλείς ευχαρίστηση από μικρές καθημερινές δραστηριότητες όπως για παράδειγμα το άρωμα του φρέσκου καφέ ή τη μυρωδιά των φρεσκοπλυμένων ρούχων και φέρε την ευτυχία ένα βήμα πιο κοντά!

4. Σε βοηθά να ξεμπλέκεις το κουβάρι

Ως ενήλικες, έχουμε την τάση να περιπλέκουμε τα πάντα! Τα παιδιά βλέπουν τα πράγματα με πολύ απλό τρόπο. Ακολουθώντας το παράδειγμα τους, μπορούμε να ανακτήσουμε λίγη από την ξεγνοιασιά και ανεμελιά που είχαμε στην παιδική μας ηλικία. Δε χρειάζεται να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Σωστά;

5. Σε γεμίζει ενέργεια

Τα παιδάκια είναι γεμάτα ενέργεια. Σε αντίθεση με αυτά εμείς ξοδεύουμε μεγάλο κομμάτι της ημέρας σε καθιστικές δραστηριότητες, κάτι που φυσικά δεν είναι τα καλύτερο για τη φυσική μας κατάσταση και την υγεία μας. Ξεκίνα κάποιο χόμπι, τρέξε στο πάρκο και κάνε μικρές «σκανταλιές» ώστε να βρεις την παιδικότητά σου και να τονώσεις την υγεία σου.

6. Σε βοηθά να κάνεις αυτό που θέλεις

Σκέψου πόσες φορές έχεις αποφύγει να κάνεις κάτι ή δεν μιλάς φοβούμενη πως θα σε κρίνουν; Όταν ήσουν μικρούλα, βέβαια, δεν ανησυχούσες τόσο, κάνοντας αυτό που ήθελες χωρίς να υπολογίζεις τις συνέπειες. Εννοείται πως ως ενήλικας οφείλεις να γνωρίζεις τα όριά σου και να σταθμίζεις τις συνέπειες, ωστόσο, πρόσεξε μη φτάσεις στο άλλο άκρο, καταπνίγοντας τα "θέλω" σου για τα μάτια του κόσμου.

7. Σου θυμίζει τι θα πει διασκέδαση

Το πρώτο που οι περισσότεροι σκεφτόμαστε στο άκουσμα της λέξης παιδικότητα δεν είναι άλλο από το παιχνίδι και τη διασκέδαση. Ως ενήλικες ξεχνάμε να διασκεδάζουμε με την ψυχή μας. Γέλα δυνατά και γίνε ξανά πειραχτήρι, έστω και εντός τειχών, στην ασφάλεια του σπιτιού σου και διώξε το άγχος στη στιγμή.