Λόγοι υγείας για να γελάς περισσότερο

20.01.2014
Κάνε το γέλιο αγαπημένη σου συνήθεια και κέρδισε σε υγεία, ψυχική αλλά και σωματική.

Το γέλιο έχει πολλά οφέλη τόσο για την ψυχική όσο και σωματική μας υγεία, τα περισσότερα από τα οποία ίσως να αγνοείς. Μπορεί με μιας να σου φτιάξει τη διάθεση και να αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο, γι΄αυτό φρόντισε να γελάς λίγο περισσότερο κάθε μέρα και να απολαμβάνεις τη ζωή.

Τα οφέλη του γέλιου για την υγεία

* Ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης

Γνώριζες ότι το γέλιο μπορεί να μειώσει το άγχος σου; Γελώντας μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, μια ορμόνη που σχετίζεται με το άγχος και το στρες. Αυτό από μόνο του, σου δίνει ένα καλό λόγο για να γελάς σε καθημερινή βάση.

* Μειώνει τον κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Γνώριζες πως το γέλιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της αρθρίτιδας ενώ παράλληλα χαλαρώνει τους μύες του σώματος από την ένταση, βοηθώντας την κυκλοφορία του αιματος. και να σε βοηθά να χαλαρώσεις

* Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου

Δεδομένου ότι το γέλιο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των Τ-κυττάρων του σώματος, οι ερευνητές πιστεύουν πως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου. Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει και μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Research.

* Βοηθά το αναπνευστικό.

Όταν γελάμε εισπνέουμε περισσότερο οξυγόνο και εκπνέουμε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Έτσι οξυγονώνεται καλύτερα ο οργανισμός μας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που σε ασθενείς με πνευμονολογικά προβλήματα οι γιατροί συστήνουν να... γελούν συχνά.

* Βελτιώνει την αγγειακή υγεία

Έρευνες έχουν δείξει πως γελώντας, τα αιμοφόρα αγγεία διευρύνονται, διευκολύνοντας τη ροή αίματος στον οργανισμό. Η κυκλοφορία του αίματος τονώνεται και η καρδιά αιματώνεται και λειτουργεί καλύτερα.

* Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Έχει αποδειχτεί πως το γέλιο αυξάνει τη βλαστογέννεση λεμφοκυττάρων και βοηθά στην τόνωση του ανοαοποιητικού και την μείωση κινδύνου για ιώσεις και άλλες λοιμώξεις.