Τα μυστικά της ευτυχισμένης νύφης

18.04.2016
Παντρέυεσαι; Είσαι μέσα στον ενθουσιασμό; Περιμένεις πώς και πώς για τη μεγάλη ημέρα και ξεκινάς πυρετωδώς τις προετοιμασίες; Νυφικό, γόβες, προσκλητήρια, στολισμός, δεξίωση και μέσα σε όλα αυτά δίαιτα για να είσαι όσο δυνατό πιο αδύνατη στην πιο ευτυχισμένη σου ημέρα!

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

Η αλήθεια είναι πως ο γάμος είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες που βασίζεται στο lifestyle αλλά και σε ανθρώπους ευάλωτους σε αυτό. Καλό το lifestyle και οι προετοιμασίες, πρόσεξε μόνο μην εγκλωβιστείς σε αυτό και χάσεις το νόημα. Αντί να καταπιέζεσαι για να τα κάνεις όλα τέλεια, να χάσεις κιλά και όλα τα συναφή, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να γίνει ο γάμος σου πραγματικά αξέχαστη γιορτή.

%PHOTO1%

#6: Η φωτογραφία του ψυγείου

Η εμμονή: Κόλλα μια φωτογραφία μοντέλου στο ψυγείο για να σου θυμίζει πως πρέπει να γίνεις
Η συμβουλή μας: Βάλε στο ψυγείο μια εικόνα όμορφη που σε εμπνέει, σημασία δεν έχουν τα κιλά

Σίγουρα τα περιττά κιλά δεν είναι επιθυμητά, ούτε λέμε να μη βάλεις στόχο να τα χάσεις. Πρόσεξε μόνο μη γίνεις εμμονική με αυτά ακολουθώντας εξαντλητικές δίαιτες για απώλεια κιλών. Αντ΄αυτού εμπνεύσου από στιγμές και συναισθήματα και σκέψου πως αυτά κατάκτησαν την καρδιά του καλού σου κι όχι το σώμα μοντέλου που ονειρεύεσαι.

#5: Η χαιρετούρα του γάμου

Η εμμονή: "Χαιρέτισε τους καλεσμένους σου"
Η συμβουλή μας: Πιες κρασάκι και κάνε κουβεντούλα με τους καλεσμένους σου

Αντί για τον τυπικό χαιρετισμό και το τσούγκρισμα των ποτηριών που καταγράφεται ασε βίντεο, προτίμησε κάτι πιο ζεστό και ουσιαστικό. Μίλα με τους συγγενείς και τους γνωστούς, κάνε πλάκα μαζί τους και πέρνα καλά. Κάνε τους μέρος του γάμου σου κι όχι απλά καλεσμένους.

#4: Το μποτέ για να είσαι κούκλα

Η εμμονή:Ξεκινάς τα μποτέ μήνες πριν το γάμο
Η συμβουλή μας: Χαλάρωσε και άσε τον εαυτό σου να ηρεμήσει

Το μυστικό ομορφιάς δε βρίσκεται στα ινστιτούτα και στα μακιγιάζ αλλά στην ψυχική ηρεμία. Αντί να αγχώνεσαι εφαρμόζοντας μάσκες ομορφιάς μήνες πριν το γάμο, κανόνισε μια μίνι απόδραση στην εξοχή. Χαλάρωσε και απόλαυσε την ηρεμία και την ξεγνοιασιά. Δεν πειράζει αν δεν είσαι καλοχτενισμένη, προσεγμένη ή αν θα φοράς τα αθλητικά σου αντί για ψηλοτάκουνα. Άσε τον εαυτό σου να νιώσει ελεύθερος και χαλάρωσε! Όταν επιστρέψεις σπίτι, κανε ένα ντους και παρατήρησε το πρόσωπό σου στον καθρέπτη. Θα νιώσεις θεά!

%PHOTO1%

#3: Η διατροφή μέχρι το γάμο

Η εμμονή: Μείωσε την πρόσληψη αλατιού για να γλιτώσεις την κατακράτηση
Η συμβουλή μας: Μην επηρεάζεσαι από τα ΜΜΕ

Περιοδικά για το γάμο, τηλεοπτικές εκπομπές, Pinterest κι όλα τα σχετικά σου δημιουργούν άγχος για απώλεια κιλών ή διατήρηση του βάρους μέχρι το γάμο. Εννοείται πως θα προσέξεις αλλά δε χρειάζονται υπερβολές. Φάε φυσιολογικά και κάνε πράγματα που αγαπάς.

#2: Τι να φας στο τραπέζι του γάμου

Η εμμονή: Φάε ελαφριά για να μη φουσκώσεις
Η συμβουλή μας: Μη στερηθείς και φάε κανονικα

Άσε τις συμβουλές περί σαλατικών και ελαφριών γευμάτων και φάε ότι λαχταρά η ψυχή σου. Πάντα βέβαια με μέτρο. Το γλέντι θα κρατήσει μέχρι το πρωί και θα πιείς κι ένα ποτηράκι παραπάνω οπότε δεν μπορείς να μείνεις νηστική.

#1: Και το πιο σημαντικό: Εστιάσε στο στόχο σου!

Εμμονή και συμβουλή παραμένουν ίδιες με μια διαφορά...

Ο στόχος σου δεν είναι η απώλεια των κιλών, ούτε το τέλειο νυφικό. Ο στόχος είναι η γιορτή αγάπης και το ξεκίνημα του έγαμου βίου με τον άνθρωπο αυτό που θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωή;ς σου μαζί του.