Διακοπές μακριά από θάλασσα: Σου δίνουμε ιδέες

18.08.2014

Μερικές φορές αλλιώς θα θέλαμε να είναι τα πράγματα κι αλλιώς εξελίσσονται. Αν για οποιοδήποτε λόγο δε φεύγεις φέτος για κάποιο θερινό θέρετρο ή θα κάνεις διακοπές μακριά από τη θάλασσα, μην ανησυχείς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να περάσεις καλά και με καλοκαιρινή διάθεση. Οι διακοπές είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις και να αποτοξινωθείς από ευθύνες και υποχρεώσεις.

Έχεις συνδέσει το καλοκαίρι με πλατσούρισμα; Υπάρχει και η πισίνα

Όλο και κάποιο ξενοδοχείο ή κάποια καφετέρια με πισίνα θα βρίσκονται κοντά στην περιοχή που παραθερίζεις, δίνοντάς σου τη ευκαιρία να κολυμπήσεις και να μαυρίσεις κάνοντας ηλιοθεραπεία και χαλαρώνοντας δίπλα στο νερό κι αυτό το καλοκαίρι. Δεν έχει σημασία η ηλικία αλλά μόνο η διάθεση. Φόρα μαγιό, καπελάκι, γυαλιά, πάρε πετσέτα κι αντιηλιακό και κατευθύνσου προς την κοντινότερη πισίνα για μπανάκι και διασκέδαση.

Από κηπουρική πώς πας;

Αν δεν έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα να ασχοληθείς με τα φυτά, φέτος το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να το κάνεις. Μπορείς να φυτεύσεις λουλούδια - εννοείται πως πρέπει να είναι η εποχη σποράς τους - να περιποιηθείς τον κηπάκο ή τις γλάστρες σου και να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου σαν να ήσουν στη φύση. Δεν είναι τυχαίο που η κηπουρική θεωρείται από τις ψυχοθεραπευτικές δραστηριότητες.

Κάνε μπάρμπεκιου

Το καλοκαιράκι είναι μια καλή εποχή για μαζώξεις στην εξοχή, στην αυλή ή στη βεράντα. Βγάλε ψησταριά. φώναξε φίλους και χαλαρώστε με μουσική, φαγητό και κρασάκι.

Μην υποτιμάς φεστιβάλ και τοπικές γιορτές

Σε κάθε μέρος, παραθαλλάσιο ή ορεινό το καλοκαίρι διοργανώνονται τοπικά φεστιβάλ, πανηγύρια και γιορτές. Ενημερώσου γι΄αυτά και γέμισε τα σαββατοκύριακά σου, διασκεδάζοντας με τους φίλους και την οικογένεια.

Κάνε κάμπινγκ

Το κάμπινγκ είναι μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές δραστηριότητες. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς και να βλέπεις τη φύση, να διαβάζεις κάτω από τα δέντρα, να τρως, να παίζεις και να συζητάς με φίλους και γνωστούς. Φρόντισε μόνο να πάρεις μαζί οπωσδήποτε αντικουνουπικά, αντιηλιακό και ένα καλό υπνόσακο για να μη σου χαλάσει τίποτα τη διάθεση.