7 παράξενες αλήθειες για την υγεία σου

09.10.2014
Η υγεία μας είναι το νούμερο 1 που πρέπει να λάμβάνουμε σοβαρά υπόψιν!

Η διατροφή μας αλλά κι ο τρόπος ζωής μας ευθύνονται για αρκετά προβλήματα και καταστάσεις υγείας. Τσέκαρέ τα και δε θα πιστεύεις στα μάτια σου!

7 απίστευτες αλήθειες για την υγεία σου

1. Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στο... φούσκωμα!

Ένα από τα πιο εκπληκτικά και περίεργα είναι πως οι μπανάνες μπορούν να μας βοηθήσουν και να μας ανακουφίσουν από το γνωστό φούσκωμα και την πρησμένη κοιλιά. Συνήθως το πρήξιμο οφείλεται σε εγκλωβισμένα αέρια, κάτι που σε αρκετές περιπτώσει οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση νατρίου. Κι εδώ έρχεται να βοηθήσει η μπανάνα! Το κάλιο που περιέχουν οι μπανάνες αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις...

2. Το βάρος μας αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας

Έχεις ποτέ παρατηρήσει πως το βάρος σου είναι διαφορετικό αν ζυγιστείς το πρωί κι αργότερα το βράδυ; Πώς γίνεται να πάρεις κιλά μέσα στη διάρκεια της ημέρας; Ηρέμησε, τίποτα τέτοιο δε συμβαίνει!Ενδεχομένως να πρόκειται για κατακράτηση υγρών. Διάφορα αλμυρά τρόφιμα που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα ή ακόμη και ορμονικές αλλαγές (ειδικά αν είσαι λίγο πριν την περίοδο μπορούν να προκαλέσουν κατακράτηση με αποτέλεσμα η ζυγαριά να πάρει την ανιούσα.

3. Το πράσινο τσάι ενισχύει τη μνήμη

Το πράσινο τσάι είναι ευεργετικό για μια πληθώρα λόγων και κυρίως για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτές. Μελέτες έχουν διαπιστώσει πως άτομα που έπιναν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είχαν πολύ καλύτερη μνήμη σε σχέση με όσους δεν το έκαναν. Μήπως λοιπόν έφτασε η ώρα να αρχίσεις να πίνεις τσάι;

4. Η ζάχαρη επιδεινώνει το ΠΜΣ

Πριν ενδώσεις στις λιγούρες σου για γλυκάκια λίγο πριν την περίοδο ξανασκέψου το. Η ζάχαρη επιδεινώνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Μεγάλη ποσότητα ζάχαρης οδηγεί σε μείωση μαγνησίου και πρήξιμο. Και το φούσκωμα είναι πραγματικά το τελευταίο που χρειάζεσαι. Βουρ λοιπόν για ένα πιο υγιεινό σνακ!

5. Η βρώμη ενισχύει τη διάθεση

Αν θέλεις η ημέρα σου να ξεκινήσει καλά φάε βρώμη! Δοκίμασέ τη με γάλα και μέλι ή πάνω στο γιαουρτάκι σου κι αύξησε τα επίπεδα της σεροτονίνης σου. Έτσι θα σκέφτεσαι με πιο καθαρό μυαλό και θα αισθάνεσαι ευτυχισμένη γιατί η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται!

6. Όσοι πιάνουν νωρίς δουλειά έχουν καλύτερη μνήμη σε σχέση με όσους το καθυστερούν

Από μικρή στα βάσανα; Νέα έρευνα έρχεται να ισχυριστεί πως όσοι εργάζονται από μικρή ηλικία έχουν πραγματικά καλύτερη μνήμη στην ηλικία των 40 ή των 50 ετών σε σχέση με όσους καθυστέρησαν να μπουν στην αγορά εργασίας.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα