Hangover: Έτσι θα το ξεπεράσεις εύκολα και αποτελεσματικά

25.09.2018
Hangover: Έτσι θα το ξεπεράσεις εύκολα και αποτελεσματικά
Εντάξει, μην αυτομαστιγώνεσαι. Όλοι το έχουμε παρακάνει κάποιες φορές. Πριν υποσχεθείς όμως ότι δεν θα ξαναπιείς ποτέ στη ζωή σου αλκοόλ, δες πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις μια υπερβολή που μπορεί να σου... τύχει.

Αρχικά, δοκίμασε να πάρεις τα παυσίπονά σου ΠΡΙΝ κοιμηθείς! Σωτήριο. Θα μας θυμηθείς!

Αν όμως ξεχάσεις, ή δεν έχεις, ή δεν μπόρεσες να κάνεις την "κίνηση ματ" που μόλις αναφέραμε, δοκίμσασε κάτι από τα παρακάτω! Ή και όλα, δηλαδή!

Εφόσον το αλκοόλ είναι διουρητικό, αν έχεις περάσει μια νύχτα με μεγάλη κατανάλωση ποτών μπορεί να αφυδατωθείς έντονα. Μόλις ξυπνήσεις, είναι σημαντικό να πιεις όσο το δυνατόν περισσότερο νερό για να αναπληρώσεις τα χαμένα υγρά. Επίσης βοηθητικά είναι και τα αθλητικά ποτά με ηλεκτρολύτες αλλά και το νερό καρύδας, αφού είναι πλούσιο σε μέταλλα.

Διάβασε επίσης: Νερό: ο ισχυρός σύμμαχος της υγείας

Αντί για καφέ, προτίμησε ένα τσάι, καθώς θα βοηθήσει πολύ περισσότερο το στομάχι σου. Το τσάι με τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της ναυτίας, ενώ το τσάι μέντας μπορεί να βοηθήσει στον πόνο στο στομάχι. Ο χυμός φρούτων μπορεί επίσης να βοηθήσει, αλλά ο χυμός πορτοκαλιού δεν συνιστάται, καθώς είναι πολύ όξινος και μπορεί να ερεθίσει ένα ήδη ευαίσθητο στομάχι.

Σε ό,τι αφορά το φαγητό, είναι καλύτερο να καταναλώσεις ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεϊνη και θρεπτικά στοιχεία, όπως αυγά, λαχανικά, ντομάτες και ψωμί ολικής αλέσεως. Αν σου είναι δύσκολο να φτιάξεις ένα πλήρες πρωϊνό, μπορείς να φας ένα ζεστό μπολ κουάκερ. Η βρώμη είναι γεμάτη με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Β, ασβέστιο και μαγνήσιο και σίδηρο, και μπορεί να σε βοηθήσει να εξουδετερώσεις τα οξέα.

Διάβασε κι αυτό: Πώς θα αποφύγεις το hangover

Τι να αποφύγεις

Μπορεί να λαχταράς ένα νόστιμο και λιπαρό burger, αλλά ενώ μπορεί όντως να νικήσει την πείνα σου, σίγουρα δε θα βοηθήσει το hangover σου. Το τηγανητό ή επεξεργασμένο φαγητό θα ερεθίσει περισσότερο το ταλαιπωρημένο σου στομάχι.

Καλό είναι επίσης να αποφύγεις τα πικάντικα τρόφιμα, αφού μπορεί να επιδεινώσουν την αφυδάτωση και να την κατάσταση του εντέρου σου.