Οι εύκολοι τρόποι να βελτιώσεις την υγεία σου σε λιγότερο από ένα λεπτό

09.03.2021
Οι εύκολοι τρόποι να βελτιώσεις την υγεία σου σε λιγότερο από ένα λεπτό
Κι όμως, μπορείς να ενισχύσεις την υγεία σου σε μόλις 60 δευτερόλεπτα

Εχεις ένα λεπτό; Έχουμε κάποια καλά νέα. Ενώ πολλά από αυτά που πρέπει να κάνουμε για να διατηρήσουμε τον εαυτό μας υγιή είναι χρονοβόρα, υπάρχουν μερικές γρήγορες κινήσεις που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία μας σημαντικά.

Δες και αυτό: Τι μπορεί να συμβείστο σώμα σου αν το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί είναι να πίνεις καφέ

Παρακάτω θα βρεις όσα μπορείς να κάνεις σε ένα λεπτό (ή και λιγότερο) και θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα για την υγεία σου:

Χρησιμοποίησε νήμα πιο έξυπνα
Στις πλευρές των δοντιών, συγκεντρώνονται τρόφιμα και βακτήρια και προκαλούν προβλήματα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς καθημερινά νήμα για να καθαρίζεις πιο ολοκληρωμένα, και εάν το κανονικό νήμα σου φαίνεται σκληρό, μπορείς να δοκιμάσεις νήμα νερού.

Πιες νερό το πρωί
"Πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό όταν ξυπνάς το πρωί, πριν από τον καφέ", λέει ο Will Bulsiewic, γαστρεντερολόγος και συγγραφέας του Fiber Fueled. "Όχι μόνο επειδή είμαστε εξαιρετικά αφυδατωμένοι από τον ύπνο, αλλά επιλέγοντας το νερό πριν ο καφές ενεργοποιήσει τον εγκέφαλό σου, θα διαπιστώσεις ότι λειτουργείς καλύτερα και ξυνπάς γρηγορότερα με αυτόν τον τρόπο".

Χρησιμοποίησε το σωματικό σου βάρος
Δεν έχεις χρόνο για μια ολοκληρωμένη προπόνηση; "Κάνε ένα λεπτό squats", λέει ο Alex Robles, γιατρός και πιστοποιημένος προσωπικός εκπαιδευτής και ιδρυτής του The White Coat Trainer. "Τα squats ενισχύουν τα πόδια, βελτιώνουν την κινητικότητα του ισχίου, του αστραγάλου και της σπονδυλικής στήλης και αυξάνουν τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα.

Πάρε βαθιές ανάσες
"Πάρε δύο έως τρεις βαθιές αναπνοές και, ενώ εστιάζεις στην αναπνοή σου, σκέψου τρία πράγματα που σου πάνε καλά - ή πράγματα για τα οποία ανυπομονείς στο κοντινό μέλλον. Στη συνέχεια, γράψε τα", λέει η Glenn R. Fox, επικεφαλής σχεδιασμού, στρατηγικής και προσέγγισης στο Ινστιτούτο Επιστήμης Επιδόσεων USC στο Λος Άντζελες. Μια τέτοια άσκηση μπορεί να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσει τη διάθεσή σου.

Αυτό το είδες; Κάθεσαι σταυροπόδι συχνά; 5 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να το αποφύγεις

Σήκω πάνω!
"Όταν καθόμαστε για παρατεταμένες περιόδους, συγκεντρώνονται τοξίνες, γεγονός που προάγει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και σχετικές ασθένειες", λέει η Monique Tello, κλινική εκπαιδευτής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ της Βοστώνης. Για να το καταπολεμήσεις, μείνε όρθια μία φορά την ώρα.

Καταπράϋνε τον πόνο στην πλάτη
Κάθισε ευθεία σε μια καρέκλα, με τα χέρια στους μηρούς και τους ώμους προς τα κάτω. Κίνησε τους ώμους προς τα πίσω και κράτησε για πέντε δευτερόλεπτα. "Επανάλαβε τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα για να ενισχύσεις τους μυς της πλάτης σου και να μετριάσεις τον πόνο στην πλάτη", λέει ο Neel Anand, καθηγητής ορθοπεδικής χειρουργικής και διευθυντής τραύματος της σπονδυλικής στήλης στο Cedars-Sinai Spine Center στο Λος Άντζελες.

Εξέτασε το στήθος σου
Αφιέρωσε ένα λεπτό μία φορά το μήνα σε αυτή τη σημαντική διαδικασία. "Πάντα να το κάνεις κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της περιόδου, όταν έχουν μειωθεί οι ορμονικές επιδράσεις στον ιστό του μαστού", λέει η Sherry Ross, συγγραφέας του She-ology.