Κι όμως, το στρες επηρεάζει και το κρανίο σου

15.06.2021
Κι όμως, το στρες επηρεάζει και το κρανίο σου
Και τι μπορείς να κάνεις γι'αυτό

Εάν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το τριχωτό της κεφαλής σου - είτε αυτό είναι φαγούρα, λιπαρότητα ή απώλεια μαλλιών - υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σχετίζεται με το άγχος. Η τριχολόγος Bridgette Hill εξηγεί πως "Το άγχος αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα μας, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τα θυλάκια των μαλλιών". Όπως λέει η ίδια, πελάτισσες με υπερβολικά λιπαρά μαλλιά, έχουν έντονο στρες το οποίο εκδηλώνεται σε προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής.

Πονοκέφαλοι από άγχος: Πώς εξηγούνται και τι τους προκαλεί πραγματικά

Η Hill παρέχει μοιράζεται τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να θεραπεύσεις το τριχωτό της κεφαλής σου και να αποκτήσεις καλύτερη υγεία μαλλιών άμεσα:

Πρόσεξε τη διατροφή σου
"Οι θρεπτικές ουσίες στο σώμα μας πρέπει να βελτιώνονται μέσω των κυτταρικών ιστών και του αίματος, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά", λέει η Hill. Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών - ειδικά σκούρα φυλλώδη - και μείωσε την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος, του νατρίου, της καφεΐνης και της ζάχαρης.

Συντόνισε την αναπνοή σου
Ο διαλογισμός είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος για να μειώσεις το στρες και να χαλαρώσεις. "Κάτι που θεωρούμε δεδομένο είναι η δική μας αναπνοή. Η επιβράδυνση της αναπνοής μας βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα".

Άλλαξε τις συνήθειες στη ρουτίνα των μαλλιών σου
Χρησιμοποίησε έναν ορό μαλλιών με βιταμίνες, ο οποίος θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις υψηλή την ωοθυλακική δραστηριότητα. Αν έχεις μακριά μαλλιά, η Hill συνιστά να βάλεις το σαμπουάν σου σε ένα μπουκάλι με απλικατέρ, έτσι ώστε το προϊόν να διεισδύσει πιο βαθιά στο τριχωτό της κεφαλής.