Η χαλάρωση, φάρμακο για το κρυολόγημα

21.11.2007
Ο χειμώνας συχνά φέρνει κρυολογήματα, συνάχι, γρίπη. Παρ όλες τις προφυλάξεις που πήρατε, τελικά δεν μπορέσατε να αποφύγετε τον ανεπιθύμητο επισκέπτη; Μια μέρα καθισιό μπορεί να είναι και ευχάριστη, αλλά όταν η περίοδος ανάρρωσης παρατείνεται, τότε η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Μην απελπίζεστε όμως, υπάρχουν λύσεις σε όλα τα

Ο χειμώνας συχνά φέρνει κρυολογήματα, συνάχι, γρίπη. Παρ όλες τις προφυλάξεις που πήρατε, τελικά δεν μπορέσατε να αποφύγετε τον ανεπιθύμητο επισκέπτη; Μια μέρα καθισιό μπορεί να είναι και ευχάριστη, αλλά όταν η περίοδος ανάρρωσης παρατείνεται, τότε η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Μην απελπίζεστε όμως, υπάρχουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα, αρκεί να έχετε λίγη καλή διάθεση:

* Μόλις πέσει λίγο ο πυρετός ξεκινήστε ένα ημερολόγιο «ανάρρωσης», όπου θα περιγράφετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας. Είναι ενδιαφέρον να το διαβάσετε αργότερα, και μπορεί να φανεί και αρκετά χρήσιμο την επόμενη φορά!

* Πάρτε το λάπτοπ στο κρεβάτι και περάστε συναρπαστικές στιγμές σερφάροντας στο Διαδίκτυο. Θα μπορέσετε να εξερευνήσετε θέματα που συνήθως δεν έχετε χρόνο, και δεν ξέρετε ποτέ τι νέο θα ανακαλύψετε.

* Δείτε όλα εκείνα τα DVD που μαζέψατε και δεν είχατε χρόνο να δείτε. Παλιές αγαπημένες ταινίες, νέες κυκλοφορίες, κινούμενα σχέδια, περιπέτειες, επιστημονική φαντασία. Θα διασκεδάσετε και θα ξεχαστείτε.

* Οι πατροπαράδοτες συνταγές της γιαγιάς έχουν διαχρονική αξία. Ετοιμάστε μια θρεπτική κοτόσουπα που θα απολαύσετε αχνιστή με άφθονο χυμό λεμονιού και ανακουφίστε τον πονόλαιμο με ένα ρόφημα με ζεστό νερό, χυμό λεμονιού, μέλι και ουίσκι.

* Μόλις αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα, αφιερώστε χρόνο σε δραστηριότητες για τις οποίες συνήθως δεν έχετε χρόνο.

  • Κατεβάστε τα βιβλία μαγειρικής και ετοιμάστε κάτι αρκετά περίπλοκο, που θα σας απασχολήσει αρκετή ώρα. Απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια σας, πειραματιστείτε με μια καινούργια συνταγή ή θυμηθείτε τη σπεσιαλιτέ της μαμάς.
  • Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και στην περιποίηση της ομορφιάς σας. Ξεβάψτε τα νύχια σας, κάντε ένα ζεστό μπάνιο και ασχοληθείτε με το μανικιούρ, το πεντικιούρ, την αποτρίχωση και την ενυδάτωση. Θα δείτε ότι θα νιώσετε πολύ καλύτερα μετά.
  • Συγυρίστε τα σκόρπια χαρτιά στο σπίτι και ξεκαθαρίστε την τσάντα σας. Πετάξτε όλες τις παλιές αποδείξεις που δεν χρειάζεστε, αποφασίστε ποια περιοδικά θα κρατήσετε, τακτοποιήστε τα βιβλία σας με χρονολογική ή αλφαβητική σειρά.
  • Διαβάστε ένα καινούργιο βιβλίο ή ξαναδιαβάστε ένα παλιό που σας άρεσε. Ενημερωθείτε για τις νέες εκδόσεις και προγραμματίστε τις αγορές σας.