Η επικοινωνία σκέψεων, ιδεών, αισθημάτων, αισθήσεων και νοερών εικόνων από άτομο σε άτομο. Ο όρος "τηλεπάθεια" προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις τηλέ (μακριά) και πάθος (συμβάν ή αίσθηση).
Έρευνες έχουν αποδείξει οτι η τηλεπάθεια συμβαίνει πιο συχνά αυθόρμητα σε περιπτώσεις κρίσης, κατά τις οποίες ένα άτομο έχει επίγνωση πως κάποιος άλλος μακριά βρίσκεται σε κίνδυνο. Η πληροφορία έρχεται με ποικίλλους τρόπους: σαν τμήματα σκέψης που λέει οτι "κάτι πάει στραβά", σε όνειρα, οράματα, παραισθήσεις και νοερές εικόνες, σε διορατικές στιγμές και σε λέξεις που αναβλύζουν από το νου.
Η τηλεπάθεια φαίνεται να σχετίζεται στενά με τα συναισθήματα τόσο του δέκτη όσο και του πομπού, ενώ επηρεάζεται θετικά από την καφεϊνη και αρνητικά από ψυχοδιασπαστικές ουσίες.
(Lexitel)
Η επικοινωνία σκέψεων, ιδεών, αισθημάτων, αισθήσεων και νοερών εικόνων από άτομο σε άτομο. Ο όρος "τηλεπάθεια" προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις τηλέ (μακριά) και πάθος (συμβάν ή αίσθηση). Έρευνες έχουν αποδείξει οτι η τηλεπάθεια συμβαίνει πιο συχνά αυθόρμητα σε περιπτώσεις κρίσης, κατά τις οποίες ένα άτομο έχει επίγνωση πως κάποιος άλλος μακριά βρίσκεται σε κίνδυνο.