Τι είστε; Πρωτεύων, αμετάβλητος ή μεταβλητός

10.10.2005
Όσο διεισδύει κανείς στην αστρολογία, τόσο περισσότερο μπορεί να κατανοήσει ότι οι ανθρώπινες ενέργειες βασίζονται στους νόμους της φύσης. Και τίποτα δεν είναι πιο αντιπροσωπευτικό αυτής της αντίληψης από την προέλευση των χαρακτηριστικών κάθε ζωδίου. Η τέχνη της...
Όσο διεισδύει κανείς στην αστρολογία, τόσο περισσότερο μπορεί να κατανοήσει ότι οι ανθρώπινες ενέργειες βασίζονται στους νόμους της φύσης. Και τίποτα δεν είναι πιο αντιπροσωπευτικό αυτής της αντίληψης από την προέλευση των χαρακτηριστικών κάθε ζωδίου. Η τέχνη της Αστρολογίας κατατάσσει τα 12 ζώδια σε 3 κατηγορίες, που ονομάζονται Ποιότητες, οι οποίες καθορίζουν την συμπεριφορά μέσα στην σχέση και έχουν να κάνουν με το χρονικό διάστημα του ζωδίου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εποχών.

Οι τρεις κατηγορίες είναι: Πρωτεύουσα, Αμετάβλητη, Μεταβλητή.

Η δική σας... ποιότητα
Όταν λοιπόν βρείτε αν είστε ζώδιο του νερού, της φωτιάς, της γης ή του αέρα, ανατρέξτε σε αυτήν την λίστα, η οποία περιέχει επιπρόσθετα στοιχεία για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Ποιότητα των πρωτευόντων ζωδίων: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως
Επειδή πρόκειται για "ανιχνευτικά" ζώδια, κυριαρχούνται από το χαρακτηριστικό της δημιουργικότητας. Όσοι ανήκουν σε κάποιο από αυτά τα ζώδια, είναι αεικίνητοι, φιλόδοξοι, δραστήριοι και συχνά... ηγέτες της κοινότητας στην οποία ζουν. Κάποιες φορές, μπορεί να γίνουν αρκετά τυραννικοί απέναντι στους συνανθρώπους τους, αυτό όμως εξισορροπείται με το τολμηρό τους πνεύμα, την ανεξαρτησία τους, την αυθορμητικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Ποιότητα των αμετάβλητων ζωδίων: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος
Ο ρόλος των αμετάβλητων ζωδίων είναι να διατηρούν, να προφυλάσσουν και να υποστηρίζουν τις θέσεις, τις ευθύνες, τους στόχους και τις επιθυμίες τους στην καθημερινότητα. Δεν είναι τόσο πρόθυμοι απέναντι στην αλλαγή κάθε είδους και διατηρούν την παράδοση περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Δεν αποσυντονίζονται εύκολα και είναι πεισματάρηδες, κάποιες φορές σε ενοχλητικό βαθμό, και ισχυρογνώμονες. Πέρα από όλα αυτά, όμως, είναι ευαίσθητοι, πιστοί, υπομονετικοί και μπορεί να βασιστεί κανείς πάνω τους σε κάθε δυσκολία.

Ποιότητα των μεταβλητών ζωδίων: Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθείς
Τα μεταβλητά ζώδια είναι επιρρεπή στην αλλαγή και την επιθυμία της ανανέωσης. Είναι εύκαμπτοι, ευπροσάρμοστοι και κοινωνικοί ενώ βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματά τους σε χρόνο - μηδέν. Πηγή έμπνευσης για καθετί καινούργιο και εφευρετικοί σε βαθμό υπερβολικό, τα ζώδια αυτά γίνονται συχνά αντικείμενο φθόνου από τους άλλους. Το μεγαλύτερο ελάττωμά τους είναι ότι, στην προσπάθειά τους να δώσουν έμφαση ακόμα και στη λεπτομέρεια, χάνουν συχνά την επαφή με το σύνολο και την πραγματικότητα.