Βαγγέλης Γεωργιάδης

19.06.2002
Καθ' οδόν προς το Παλαιό Ψυχικό, σκεφτόμουν πως θα συναντήσω έναν ακόμη αρχιτέκτονα-αστρολόγο και μάλιστα γνώστη της ψηφιακής τεχνολογίας. Του είχα εκ των προτέρων ζητήσει να μου πει δυο λόγια για το μέλλον των "Εικόνων". "Θα γίνουν ορισμένες αλλαγές από τις 8 Απριλίου και μετά, ούτως ώστε το περιοδικό να φτιάξει το δικό του στυλ, το οποίο θα διαδώσει προς τα έξω...".
Καθ' οδόν προς το Παλαιό Ψυχικό, σκεφτόμουν πως θα συναντήσω έναν ακόμη αρχιτέκτονα-αστρολόγο και μάλιστα γνώστη της ψηφιακής τεχνολογίας. Του είχα εκ των προτέρων ζητήσει να μου πει δυο λόγια για το μέλλον των "Εικόνων". "Θα γίνουν ορισμένες αλλαγές από τις 8 Απριλίου και μετά, ούτως ώστε το περιοδικό να φτιάξει το δικό του στυλ, το οποίο θα διαδώσει προς τα έξω...". Σύμπτωση; "Οι υποδείξεις δεν γίνονται από την έμπνευση του αστρολόγου, αλλά το ίδιο το ωροσκόπιο υποδεικνύει τους τρόπους και τις μεθόδους για να επιτευχθούν", μου λέει με σοβαρότητα. "Η αστρολογία", συνεχίζει, "εκτός από τον άνθρωπο, μπορεί να εξετάσει οτιδήποτε έχει μιαν αρχή, μια "γέννηση" δηλαδή. Δηλαδή τις προδιαγραφές και την πορεία μιας επιχείρησης, την πορεία μιας χώρας ή τις προδιαγραφές και την πορεία ενός γάμου εάν έχουμε τα σωστά στοιχεία: ημερομηνία γέννησης και τον χρόνο, ώρα γέννησης και τις συντεταγμένες του χώρου που έγινε η γέννηση. Ο αστρολόγος μπορεί να είναι ακριβής ανάλογα με την πείρα που διαθέτει, τη διαίσθηση και το ταλέντο του να ερμηνεύει ορισμένα πράγματα. Με πείρα 33 χρόνων σ' αυτή την "επιστήμη", συνεχώς εκπλήσσομαι από τις δυνατότητες γνώσης και επίγνωσης που μου προσφέρει''.
"Βέβαια", συνεχίζει, "σε ένα περιοδικό δεν είναι δυνατόν να γραφτεί μια αναλυτική αστρολογία για καθένα χωριστά. Κάνουμε προβλέψεις ανάλογα με την κίνηση του Ηλιου μέσα στο κάθε ζώδιο. Συνεπώς τέτοιου είδους γενικές προβλέψεις έχουν μια ισχύ από 20 έως 40%. Τα μόνα ουράνια σώματα τα οποία επηρεάζουν τον άνθρωπο και γενικά όλη τη βιόσφαιρα είναι ο Ήλιος και η Σελήνη. Οι πλανήτες βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις και η επιστήμη δεν μπορεί να διαπιστώσει ότι έχουν άμεση επιρροή παραδείγματος χάρη με ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Απλώς από τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων, από τη θέση τους, συνάγουμε ορισμένα συμπεράσματα αντανακλαστικά για τους νόμους που επικρατούν από τη στιγμή της γέννησης ενός ανθρώπου''. Είναι δυνατόν δύο άτομα που γεννιούνται την ίδια ημέρα και ώρα να έχουν την ίδια μοίρα; "Όχι, διότι όταν ένας άνθρωπος γεννιέται κουβαλά μαζί του το "αστρολογικό DΝΑ" των γονιών του, το οποίο υπάρχει μέσα στο δικό του DΝΑ. Εάν για παράδειγμα συγκρίνουμε 3 ωροσκόπια, του πατέρα, της μητέρας και του παιδιού και διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν θετικές γωνίες του ωροσκοπίου του πατέρα και της μητέρας ως προς το παιδί, τότε αυτό μεγαλώνοντας έχει δυνατότητες να προκόψει. Αν όμως υπάρχουν αρνητικές γωνίες των γονιών ως προς το παιδί, τότε παρουσιάζονται κωλύματα και ενώ το παιδί έχει μια μοίρα για να πάει μπροστά αυτά το καθυστερούν".
Ο θάνατος; "Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι συμπτωματική. Απλώς διαφαίνονται περίοδοι κρίσης, οι οποίες σηματοδοτούν την ανάγκη ορισμένων αλλαγών. Ωστόσο αν και το ωροσκόπιό μας υποδεικνύει την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε, αν ζητήσουμε αύξηση από τον διευθυντή μας... καλό είναι να γνωρίζουμε το ωρόσκοπιό του, γιατί μπορεί για μας η Δευτέρα να είναι καλή ημέρα αλλά αυτός να είναι στις μαύρες του". Κι αν όλα αυτά πιέζουν να γίνουν σε εποχή ανάδρομου και εκλείψεων; "Ο Ερμής δηλώνει την εκδήλωση της επικοινωνίας με τον εαυτό μας. Οταν είναι ανάδρομος σημαίνει ότι η εποχή δεν είναι κατάλληλη για σημαντικές ενέργειες. Οσο για τις εκλείψεις, δεν σταματάμε τις ενέργειές μας αλλά είναι φρόνιμο να μη παίρνουμε τελεσίδικες αποφάσεις όπως λόγου χάρη μια αγορά σπιτιού ή αυτοκινήτου, να μην αλλάξουμε δουλειά ακόμη και να παντρευτούμε!".
Ζούμε δύσκολους καιρούς; "Μέχρι το καλοκαίρι του 2003 θα συνεχιστεί η αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα, οπότε και θα έχουμε κάποιες εντάσεις παγκοσμίως. Εχω διαπιστώσει ότι η Αμερική έχει πολύ έντονες ιδιότητες στο ζώδιο του Τοξότη. Τώρα ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Τοξότη και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Πριν μπει ο Πλούτωνας η Αμερική βίωνε μια τεράστια οικονομική άνθηση, ενώ τώρα προετοιμάζεται για καθοριστικές αλλαγές, αλλά μέχρι να γίνουν θα υπάρξουν πολλές εντάσεις κυρίως οικονομικού χαρακτήρα. Τον Μάιο έχουμε ξανά μια επάνοδο της ακριβούς αντίθεσης Κρόνου-Πλούτωνα, η οποία θα φανεί μεταξύ 20 και 25 Μαΐου. Θα γίνουν ανακατατάξεις όχι κατ' ανάγκη τρομοκρατικά κτυπήματα. Οσο για την Ελλάδα, στο τέλος της 10ετίας του '80 είχα πει ότι στο μέλλον η χώρα θα γίνει ένα νέο παγκόσμιο πνευματικό κέντρο και τότε βέβαια δεν φανταζόμουν την Ολυμπιάδα. Θα υπάρξουν βέβαια κάποιες κρίσεις το 2006, 2007 και 2008 αλλά από το 2012 μπαίνουμε στην εποχή του Υδροχόου και η Ελλάδα θα έχει μεγάλη άνοδο".

copyright: Εικόνες
Από την Ελένη Καλογερινή