2005 Κριός

10.02.2005

Απαλλαγή από περιοριστικούς ή αυτοπεριοριστικούς κανόνες είναι μάλλον το πρώτο και καλύτερο συστατικό του 2005 από τις 16 Ιουλίου και μετά, καθώς ο Κρόνος αφήνει το καταπιεστικό τετράγωνο προς το ζώδιό σας και αρχίζει σταδιακά να το μετατρέπει σ’ ένα ευνοϊκό τρίγωνο. Μέχρι τότε -ιδιαίτερα για σας του τρίτου δεκαημέρου- θα υπάρχει η ανταποδοτική ενέργεια του Πλούτωνα σε τρίγωνο από τον Τοξότη, όπως και το ευνοϊκό εξάγωνο του Ποσειδώνα από τον Υδροχόο. Γκεστ σταρ της χρονιάς ο Ερμής, ο οποίος από τις 28 Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα αβαντάρει τον τρόπο σκέψης, τις σπουδές, τη μάθηση, την πελατεία και τα ταξίδια σας. Από το τέλος του φθινοπώρου η ζωή σας θα κυλά στο σωστό τόνο και τότε θα μπορέσετε να επιτύχετε τη σωστή συγχορδία, εξισορροπώντας από τη μια μεριά τις προσδοκίες που έχετε για την εργασία, την κοινωνική άνοδο και τις σχέσεις σας και από την άλλη τις υποχρεώσεις σας.

 

 

Γενικά

Μακάρι να μπορούσατε με ένα μαγικό χαλί να βρεθείτε αμέσως στο καλοκαίρι του 2005, αλλά, όπως γνωρίζετε, ο... Αλαντίν έχει καιρό να δώσει σημεία ζωής και το... τζίνι το έχει ρίξει στην τεμπελιά. Μέχρι τις 15 Ιουλίου ο Κρόνος θα σας επηρεάζει αρνητικά και οφείλετε να είστε περισσότερο προσεκτικοί σε θεαματικές αλλαγές και φιλόδοξα ξεκινήματα όλοι σας, αλλά περισσότερο εσείς που έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο. Πιο απαλλαγμένοι και ενισχυμένοι όσοι έχετε γεννηθεί μέσα στο Μάρτη. Πολλές φορές αυτήν τη χρονιά θα νιώσετε ότι δίνετε άδικες ή άνισες μάχες, αλλά σημασία έχει αυτές να είναι τουλάχιστον σωστά προετοιμασμένες και βέβαια να δίνονται για πολύ σοβαρούς λόγους και όχι για... ψύλλου πήδημα. Μέχρι τον Ιούλιο ίσως να χρειαστεί να συνυπάρξετε με άτομα που πιθανώς δεν εκτιμάτε, δεν εγκρίνετε ή προσπαθούν να σας βάλουν τρικλοποδιά και να σας σπρώξουν στην άκρη. Θα έχετε όμως την ευκαιρία μετά τον Ιούλιο να τους πάρετε το... σκαλπ. Αυτό, βέβαια, χωρίς να χάσετε την αίσθηση του μέτρου, μια που ο Δίας μέχρι τις 25 Οκτωβρίου θα βρίσκεται σε αντίθεση με το ζώδιό σας και συχνά-πυκνά θα σας ωθεί σε υπερβολές. Μέχρι τότε ενδέχεται να μην μπορέσετε να απαλλαγείτε πλήρως από προβληματικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από τον Ιούνιο του 2003, ενώ η όποια ανοιχτή «πληγή» θα παράγει ενόχληση έστω και μειωμένη - το καλό είναι ότι μπορεί να κλείσει από εκεί και μετά. Μέχρι και τον Ιούλιο είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο εσείς, αλλά οι συνθήκες αλλάζουν προς όφελός σας παρακάτω. Οι ριζοσπαστικές αλλαγές που θα αποτολμήσετε στο τέλος του φθινοπώρου και το χειμώνα του 2005 δεν έχουν να σας δώσουν τίποτε άλλο από άγχος, κούραση και ανησυχία. Ωστόσο, είναι μια σημαντική πρόκληση για σας και μια προπαρασκευαστική περίοδος που θα ανοίξει το δρόμο στα καλά και τα ακόμα καλύτερα που σας περιμένουν στη συνέχεια. Προσπαθήστε να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις της ζωής με λογική και υπομονή και προετοιμάστε το επόμενο βήμα σας. Φέτος πρέπει να γίνει η... λάτρα, η βαριά και όχι τόσο καλοπληρωμένη -ψυχικά και υλικά- δουλειά, για να ανοίξει ο δρόμος για τα καλύτερα.

 

Σχέσεις-Έρωτας

Η οικογένεια, τα συγγενικά πρόσωπα με τις ανάγκες, τα προβλήματα, τις απαιτήσεις ή τις παρεμβάσεις τους στις επιλογές σας ήταν τα τελευταία δύο χρόνια η κύρια πηγή ενόχλησης, επιβάρυνσης ή ανησυχίας. Μόλις προσπαθούσατε με κάποιον τρόπο να ξεφύγετε, ένα γεγονός δημιουργούσε νέα δεδομένα, τα οποία, δυστυχώς, δεν μπορούσατε να αγνοήσετε. Από τον Ιούλιο του 2005 και μετά θα χρειαστεί να κάνετε υποχωρήσεις και ίσως και παραχωρήσεις και να αποδέχεστε κάποιες καταστάσεις που ακόμα κι αν δεν τις... ευλογείτε δεν γίνεται να μην τις λάβετε υπόψη σας. Αν έχετε εμπλακεί σε φθοροποιές σχέσεις, μπορεί να χρειαστεί να φτάσετε μέχρι το καλοκαίρι του νέου χρόνου για να καταφέρετε να απεμπλακείτε πλήρως και ανακάμψετε, αλλά μετά είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσετε να εγγυηθείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα επιτρέπετε σε τίποτα και σε κανένα να σας κλέβει τη χαρά. Μια δραματοποίηση σ’ αυτήν την κρίσιμη καμπή που διανύετε από τον Ιούνιο του 2003 είναι αναπόφευκτη, αλλά καθώς η ικανότητά σας να την αντιμετωπίζετε πιο εύστοχα θα ενδυναμωθεί, θα... ξεθυμάνει σταδιακά. Μαζί της, βέβαια, θα συμπαρασύρει και πρόσωπα και εξιδανικεύσεις και ψευδαισθήσεις που αφήσατε να... διαφεντεύουν σ’ ένα μεγάλο βαθμό τη ζωή σας όντας πιο αδύναμοι ή μπερδεμένοι. Όσοι προχωρήσατε σ’ ένα γάμο, μια συγκατοίκηση ή στην επισημοποίηση μιας σχέσης από τον Ιούνιο του 2003 και μετά πρέπει να προσπαθήσετε να μη φθαρεί τόσο από την καθημερινότητα όσο και από τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει. Μετά θα είναι πιο εύκολο να βρείτε τους τρόπους για να γίνει πιο ευχάριστη και παραγωγική. Αν είπατε ή σας είπαν ένα αντίο τη χρονιά που πέρασε και ακόμα δεν έχετε συνέλθει -πρώτα ο εγωισμός σας και μετά εσείς- από το τέλος Ιουλίου και μετά θα έχετε πολλούς λόγους για να το πράξετε και γρήγορα. Ο Ερμής θα προσφέρει καλές υπηρεσίες από τον Ιούνιο και μετά και βέβαια ο Αύγουστος θα είναι ο πρώτος μήνας που θα σας απαλλάξει από αβεβαιότητες, δυσκολίες και μπερδέματα που ταλαιπωρούν σχέσεις και αισθηματικά. Το... πεπρωμένο ήταν εξαιρετικά καπριτσιόζικο και στο 2004 και μάλλον θα συνεχίσει και μέχρι τον Ιούλιο του 2005. Με πυξίδα την καρδιά σας και ελπίζω χωρίς την παροιμιώδη σας βιασύνη -και στον έρωτα-, τη νέα χρονιά θα έχετε μεγαλύτερες ικανοποιήσεις.

 

Επαγγελματικά

Η υπομονή και η ψυχραιμία είναι γνωστό ότι διευρύνουν τα όρια της αντοχής σας, στοιχείο απαραίτητο για το πρώτο επτάμηνο του νέου χρόνου. Βέβαια, ο Δίας απέναντι από το ζώδιό σας, ακόμα κι αν δεν θέσει στην υπηρεσία σας όλη του την εύνοια, ένα μέρος της σίγουρα θα μπορέσετε να το έχετε. Αυτή μπορεί να έρθει -για μερικούς από σας έχει ήδη διαφανεί από το Νοέμβρη του 2004- μέσα από ένα στενό συνεργάτη, τις συμβουλές κάποιου ειδικού, του συντρόφου σας ή κάποιου ατόμου που σας συμπαθεί και πιστεύει στην αξία και τις ικανότητές σας. Από το τέλος Ιουλίου και ύστερα, κάτι η ανανεωμένη σας διάθεση, κάτι κάποια στεγανά που σπάνε σιγά σιγά ή οι καταστάσεις που αλλάζουν θα βοηθήσουν στο να μπορέσετε να πάρετε κεφάλι και σ’ αυτόν τον τομέα. Το διάστημα μέχρι τον Ιούλιο δεν αποκλείει την επαγγελματική σας άνοδο και την κοινωνική σας πρόοδο, μόνο που γι’ αυτά θα πρέπει να κουραστείτε περισσότερο από κάθε άλλη φορά και το χειρότερο θα υπάρχουν διακυμάνσεις που δεν εγγυώνται φυσικά τη σταθερότητα. Η σκέψη σας, λοιπόν, μέχρι τον Ιούλιο να αλλάξετε την εργασία σας, αν αυτή δεν σας ικανοποιεί, ίσως να μην είναι και τόσο καλή, γιατί και η καινούργια που θα βρείτε δεν θα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές που θέλετε και κυρίως τις ανάγκες σας. Μια αλλαγή αργότερα σίγουρα θα σας καλύψει περισσότερο. Επίσης, μέχρι τότε αποφύγετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση και μη δείξετε προθυμία σε κάποια πρόταση συνεταιρισμού. Μπορεί αργότερα να διαπιστώσετε ότι δεν σας καλύπτει. Αν έχετε μια σχετικά μικρή πείρα στην εργασία που κάνετε, να μη βιάζεστε στο να αναζητήσετε άλλη, γιατί θα ζοριστείτε αρκετά, κι αν ψάχνετε εργασία να ξέρετε ότι μέχρι τον Ιούλιο πρέπει να μειώσετε τις απαιτήσεις σας. Να προτιμήσετε αυτήν που θα σας εξασφαλίσει ένα σταθερό μεροκάματο από έναν παχυλό αλλά αβέβαιο μισθό. Το δεύτερο μισό του 2005 βοηθά να σταθεροποιήσετε τη θέση σας, να αναγνωριστεί η αξία σας και γενικώς να... χτυπήσετε το καλό ή το καλύτερο. Η «ακαταστασία» που έχει κυριαρχήσει στα επαγγελματικά σας ζητήματα τα τελευταία δύο χρόνια θα αρχίσει να διορθώνεται και έτσι εσείς θα μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα τη ζωή σας.

 

Οικονομικά

Είναι σίγουρο ότι στο ρητορικό ερώτημα να «έχεις» ή να «είσαι», θα προτιμήσετε το δεύτερο, αλλά μη βιαστείτε, γιατί δεν ταιριάζει με το υπόβαθρο αυτής της χρονιάς. Δεν είναι κακό να προσπαθήσετε να γίνετε καλύτεροι στη διαχείριση των οικονομικών και στην προστασία των πάσης φύσεως συμφερόντων σας, γιατί οι ανάγκες και οι διάφορες υποχρεώσεις σας φέτος δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες. Ακόμα κι αν εσείς προσωπικά είστε μάλλον... Σπαρτιάτες στον τρόπο διαβίωσής σας και η πολυτέλεια δεν συνάδει με τη νοοτροπία σας, θα υπάρχουν πολλοί που θα φροντίσουν να σας... ξαλαφρώσουν οικονομικά και θα μου φανεί απίθανο αν αυτό δεν έχει συμβεί, με πολλούς τρόπους, από τις 4 Ιουνίου 2003 και μετά. Ορισμένοι μπορεί να χάσατε και χρήματα από λανθασμένες επενδύσεις ή το κλείσιμο κάποιων εκκρεμοτήτων. Φυσικά, δεν μιλώ γι’ αρκετούς από σας που υποστήκατε μείωση αποδοχών ή είχατε μειωμένη πελατεία. Κατά έναν περίεργο, όμως, τρόπο μάλλον δεν υποστήκατε τεράστια ζημιά. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2005 όσοι έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα έχετε καλύτερες προοπτικές κέρδους και ανάκαμψης και εσείς θα μπορέσετε να καλύψετε πιο εύκολα σχετικές ανάγκες σας. Όσοι έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο, οι υποχρεώσεις σας θα μπορέσουν να καλυφθούν από τις εισπράξεις σας, αλλά για σημαντικές αγοραπωλησίες και επενδύσεις προτιμήστε από το τέλος Ιουλίου και μετά. Εσείς του τρίτου δεκαημέρου θα έχετε απρόσμενα έξοδα μέχρι τον Ιούλιο και πιθανώς κάποιον νόμο ή κανονισμό που επιτίθεται στα έσοδά σας ή επιβαρύνει κάποιο ακίνητο ή περιουσιακό σας στοιχείο. Η πιο πρόσφορη περίοδος για αξιοποίηση περιουσιακών, επενδύσεις, ρυθμίσεις δανείων, αποζημιώσεις, χρηματοδοτήσεις για όλους σας είναι το διάστημα από τις 26 Οκτωβρίου και μετά.

 

Σημαντικές Συναντήσεις

Τα φέρνετε από δω, τα φέρνετε από κει, αλλά αν δεν φύγει ο Ιούλιος, με άλλον Κριό, Ζυγό, Αιγόκερω ή Καρκίνο άκρη δεν πρόκειται να βγάλετε. Ή του ύψους ή του βάθους θα είναι οι μεταξύ σας σχέσεις. Μετά παίζονται όλα, αν και το «παιχνίδι» δεν είναι εύκολο. Παραμελήσατε, σνομπάρατε ή δεν εκτιμήσατε σωστά τον ιπποτισμό ενός Λέοντα, την πρακτικότητα ενός Ταύρου -έστω κι αν σας δίνει στα νεύρα η νωχελικότητά του-, την... καραμελωμένη φιλία-έρωτα ενός Υδροχόου ή την αμείλικτη σεξουαλική γοητεία ενός Σκορπιού; Όλα εδώ -δηλαδή μετά τον Ιούλιο- πληρώνονται, «αγάπες μου». Φλερτ -γιατί όχι και σχέση;- με ένα Δίδυμο με τον οποίο εγγυημένα δεν θα πλήξετε, έναν Τοξότη ή έναν χρήσιμο -ζώδιο παντός καιρού- Παρθένο. Εντάξει, μπορεί να θέλει ένας Ιχθύς, αλλά αντέχετε το μπέιμπι σίτινγκ; Πάντως, η ικανοποίηση στον έρωτα έρχεται από τον Αύγουστο και μετά.

 

Υγεία ? Ομορφιά

Δεν είναι λίγες οι φορές που στο χρόνο που έφυγε νιώσατε άρρωστοι στο σώμα ή στη σκέψη και σίγουρα περισσότερο εξασθενημένοι από κάθε άλλη φορά. Όλες οι αδυναμίες και οι ελλείψεις του οργανισμού σας τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει παρέλαση. Επειδή μέχρι και τον Ιούλιο οι διάφορες συνθήκες που μπορεί να επιδράσουν αρνητικά στην υγεία σας θα είναι παρούσες, καλό είναι να φροντίσετε για την ξεκούρασή σας, αλλά και να αντιμετωπίζετε έγκαιρα ό,τι δεν πάει καλά. Ακόμα να μην είστε παρορμητικοί, βιαστικοί και απρόσεκτοι, έτσι που να είναι εύκολο να προκαλέσετε ή να μην μπορείτε να αποφύγετε τα διάφορα ατυχήματα. Το κεφάλι, το στήθος και το στομάχι είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός σας και σ’ αυτά θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης στο αίμα και την κυκλοφορία του -Άρης κυβερνήτης σας- και στο ασβέστιο, λόγω της επίπονης παρουσίας του Κρόνου. Η διατροφή σας μέχρι τις 25 Οκτωβρίου να είναι προσεγμένη, τόσο για να μην παίρνετε άχρηστες ουσίες όσο και για να αποφύγετε τα περιττά κιλά που μπορεί να σας φορτώσει η όχι και τόσο ευνοϊκή θέση του Δία. Κούρες ομορφιάς όπως και σχετικές επεμβάσεις είναι καλύτερα να γίνουν μετά τις 27 Ιουλίου και ακόμα καλύτερα από τις 26 Οκτώβρη και ύστερα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ