2005 Σκορπιός

11.02.2005

Το 2005 θα αλλάξει σταδιακά το σκηνικό της ζωής σας και θα σας ωθήσει να ακολουθήσετε νέες διαδρομές. Η μεγάλη αλλαγή, που θα είναι αισθητή στη μέση του καλοκαιριού, θα φτάσει σ’ ένα κρεσέντο, όταν ο Δίας περάσει στο ζώδιό σας στις 25 Οκτωβρίου. Λάβετε υπόψη ότι θα ’χετε συντροφιά-αντίθεση τον Άρη από τη θέση του στον Ταύρο, από τις 25 Ιουλίου έως το τέλος του χρόνου. Αυτή η πλανητική αντίθεση θα είναι και καλή αλλά και περιπετειώδης. Το καλή έχει να κάνει με επαγγελματικές συνεργασίες και κοινωνικές σκοπιμότητες. Το περιπετειώδης με τις εξελίξεις της ερωτικής σας ζωής. Ο Κρόνος μέχρι τα μέσα Ιουλίου στον Καρκίνο συνεχίζει να βοηθά νομικές υποθέσεις, σπουδές, σχέσεις με το εξωτερικό, εφαρμογή σχεδίων, προώθηση αγοραπωλησιών και άλλα σχετικά. Περνώντας όμως στο Λέοντα σάς πιέζει και σας οδηγεί σε μια καλύτερη μεν εξέλιξη της καριέρας, αλλά έχει σκοπό να σας φορτώσει για δύο ολόκληρα χρόνια με ευθύνες.

 

Γενικά

Το 2005 θα σας βοηθήσει στην εσωτερική σας εξέλιξη, στην αξιοποίηση των ταλέντων εκείνων που δεν είχατε τολμήσει μέχρι σήμερα να ανασύρετε στην επιφάνεια και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη ψυχική δύναμη και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η πείρα που έχετε αποκομίσει τα πέντε τελευταία χρόνια, η διαίσθηση που διαθέτετε και η αισιοδοξία που καλείστε να καλλιεργήσετε θα σας δώσουν τα φόντα να βρείτε νέους δρόμους για να εκφραστείτε, ειδικά μετά τον Ιούλιο. Η χρονιά αυτή αποτελεί για σας τον προθάλαμο μιας μεταμορφωτικής πενταετίας που θα πρέπει να λάβετε στα σοβαρά τα μηνύματά της. Θα σας προειδοποιήσει με χίλιους δυο τρόπους ότι αυτά που ξέρατε μέχρι σήμερα δεν θα ισχύσουν στο μέλλον, πως η αισθηματική σας ζωή θα πάρει νέα πορεία, με όλα τα καλά αλλά και τα δύσκολα που μια μεγάλη αλλαγή συνεπάγεται, και η καριέρα αλλά και η δημόσια εικόνα σας θα αποτελέσουν εφαλτήριο προόδου αλλά και αιτία ευθύνης, θυσίας και σοβαρότητας. Το πρώτο όμως εξάμηνο της σημαντικής αυτής χρονιάς θα πρέπει να προσέξετε τους θυμούς σας, τις προκαταλήψεις και τις εξαρτήσεις σας. Απαλλαγείτε από βάρη και ανόητες συναναστροφές. Ο Μάρτιος θα σας βοηθήσει να κάνετε την πρώτη στροφή, ο Μάιος θα φέρει την ποθητή ισορροπία με τον εαυτό σας και, κατ’ επέκταση, και με τους άλλους. Το διάστημα αυτό βρείτε ένα νέο τρόπο να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες της ζωής, που είναι λίγο πολύ κοινές πλέον σε όλους, διατηρείτε ήρεμη ή ήσυχη τη συνείδησή σας και φροντίστε να έχετε ήρεμο ύπνο και καλή υγεία. Οι ευαίσθητες αντένες σας θα πιάσουν πολύ πιο εύκολα και σωστά τη διάθεση των άλλων και συχνά θα προβλέπουν τις εξελίξεις. Ο Δίας στο ζώδιό σας από τα τέλη Οκτωβρίου ανοίγει νέους ορίζοντες και επιταχύνει τα γεγονότα που επηρεάζουν τις επιδιώξεις σας. Βέβαια, ο Κρόνος, ήδη από τον Ιούλιο (στο Λέοντα) σάς πιέζει και θα απαιτήσει να κάνετε άθλους τα επόμενα δύο χρόνια. H επιτυχία ή η αποτυχία τους θα κριθεί από την πείρα, τα μέσα που διαθέτετε και την ψυχική σας δύναμη. Οι πλανητικές διελεύσεις του 2005 συμβάλλουν στην αναθεώρηση πολλών απόψεών σας, στις νέες γνωριμίες που θα έχουν μέλλον, στις επαγγελματικές εξελίξεις και στην αιφνίδια αλλαγή τρόπου ζωής ή και τόπου διαμονής.

 

Σχέσεις-Έρωτας

Το 2005 αλλάζει εντελώς το σκηνικό της αισθηματικής σας ζωής και αυτή η αλλαγή ακολουθεί έναν απίθανο, σπονδυλωτό τρόπο εξέλιξης. Αναμφίβολα, οι νεότεροι του ζωδίου θα ζήσετε φέτος ένα θυελλώδη έρωτα που, ακόμα και αν δεν κρατήσει, θα τον θυμάστε για πάντα. Αλλά κι εσείς που διατηρείτε μια μόνιμη σχέση ή είστε ήδη παντρεμένοι σίγουρα δεν θα πλήξετε, καθώς τα γεγονότα θα σας «αναγκάσουν» να πάρετε δραστικές αποφάσεις για το μέλλον της. Ένα μέλλον που, για να υπάρξει, απαιτεί νέες βάσεις και άλλα μοντέλα επικοινωνίας απ’ αυτά που μέχρι σήμερα συνηθίζατε. Βλέπετε, αυτή η χρονιά με το πέρασμα του Άρη από τον Ταύρο και η παραμονή του στο ζώδιο αυτό για μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδο (σχεδόν όλο το δεύτερο εξάμηνο του 2005) αποδεικνύεται καθοριστική, όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της ερωτικής και της συναισθηματικής σας ζωής, ενώ παράλληλα έρχεται η γαλήνη της παραδοχής της πραγματικότητας - όποια κι αν είναι αυτή. Η περίοδος των εμπειριών και της διαμαρτυρίας τελειώνει και δίνει τη θέση της σε κάτι πιο ουσιαστικό και πιο γόνιμο. Μην προσπαθήσετε να δικαιολογήσετε τα λάθη σας, αλλά αναλάβετε πρόθυμα τις ευθύνες σας, ώστε να νιώσετε ελεύθεροι και να ακολουθήσετε το νέο ρυθμό της καρδιάς και να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες. Μπορείτε, είναι αλήθεια, να κάνετε σαν να μην άλλαξε τίποτα, αλλά δεν θα το αντέξετε αυτό για πολύ και θα διαπιστώσετε ότι χάσατε πολύτιμο χρόνο. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι και να μην του αρνείστε το δικαίωμα της δοκιμής, ακόμη και της αποτυχίας. Βέβαια ο καινούργιος έρωτας έχει δύο εκδοχές: ή θα προσθέσει ευθύνες τις οποίες πρόθυμα θα αναλάβετε ή θα σας βοηθήσει να μοιραστείτε μαζί του τη δημοτικότητα που θα συνεπάγεται το γεγονός της σχέσης ή του γάμου στον οποίο θα καταλήξετε γρήγορα. Αν ψάχνετε για νέο σύντροφο, τότε πρέπει να βρείτε κάποιον που θα σας παρέχει τις εγγυήσεις ποιότητας που αναζητάτε. Είναι γεγονός ότι τα χρόνια σάς ωρίμασαν και διακρίνετε με έκπληξη ότι αλλάξατε απόψεις σχετικά με τις παλαιότερες θεωρίες σας περί έρωτα! Δεν είναι σίγουρο αν τα γεγονότα θα κυνηγούν εσάς -μην προσπαθήσετε να τα αποφύγετε- ή αν εσείς θα τρέχετε πίσω από ένα στόχο σας προσπαθώντας να τα φέρετε όλα στα μέτρα σας!

 

Επαγγελματικά

Ίσως ο επαγγελματικός τομέας να είναι ο πιο σημαντικός μεταξύ των άλλων σ’ όλη τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Βλέπετε, το 2005 θα ξεκινήσει με αρκετά καλές προοπτικές, αλλά θα καταλήξει με πιέσεις και δυσκολίες. Φροντίστε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε την αρχή του και να κατοχυρώσετε τα κεκτημένα σας, όταν θα χρειαστεί αργότερα να δώσετε μάχες για να επιβληθείτε. Κυρίως οι νεότεροι και οι καριερίστες πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας και να αποφύγετε λάθη επιλογής και επιπόλαιες συνεργασίες, ειδικά την άνοιξη. Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε συστηματικά τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα σας και να επιφέρετε στην επιφάνεια την πείρα, τη γνώση και τα μέσα που διαθέτετε για να κερδίσετε μάχες ή να αντιπαρέλθετε δυσκολίες, ειδικά τον Απρίλιο, το Μάιο, τον Αύγουστο αλλά και το Σεπτέμβριο. Μην προκαλέσετε το μίσος ή το φόβο των συνεργατών ή των ανωτέρων σας, τόσο το Μάρτιο όσο και στις αρχές του φθινοπώρου. Αποφύγετε τις υπερβολές στη συμπεριφορά σας όταν θα πρέπει να σκύψετε το κεφάλι, μην προσπαθήσετε να ανατρέψετε κάτι που καλώς ή κακώς κυριαρχεί στη δουλειά σας και προσπαθήστε να είστε διαλλακτικοί και φιλικοί με τους συνεργάτες, τους πελάτες ή τους υφισταμένους σας. Ο χειμώνας δεν θα καταδείξει τις ουσιαστικές αλήθειες. Προσπαθήστε να τις προβλέψετε. Η άνοιξη έχει απαιτήσεις και το ενδιαφέρον που θα δείξετε αλλά και ο κόπος που θα καταβάλετε θα αποτελέσουν προϋπόθεση για το μέλλον. Το δύσκολο διάστημα στη δουλειά θα είναι από τον Αύγουστο μέχρι και το Δεκέμβριο. Όμως μην παραβλέπετε την προοπτική να βγείτε νικητές στο τέλος, ακόμα και μέσα από σκληρές μάχες. Το φθινόπωρο η καριέρα θα απαιτήσει θυσίες. Ο Κρόνος στο Λέοντα θα σας δείξει το δρόμο του ήρωα καθώς και της θεραπείας που θα ακολουθήσετε για να επουλωθούν τα τραύματά σας. Η καριέρα σας εφέτος θα ζητήσει απτές αποδείξεις της αξίας σας και του ότι μπορείτε να είστε χρήσιμοι στη θέση που κατέχετε! Ακόμα και μέσα από δυσκολίες, το πρώτο εξάμηνο κρύβει αρκετές ευκαιρίες. Μετά καλείστε να κινηθείτε μέσα σε ένα όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον. Θα τα καταφέρετε αν αποδείξετε ότι το λέει η καρδιά σας!

 

Οικονομικά

Περιπετειώδες προβλέπεται το 2005 για τον οικονομικό τομέα, καθώς θα έχει συνεχείς εναλλαγές ο χώρος αυτός εξαιτίας των αναγκών, της απότομης διακύμανσης στα έσοδά σας και της εμφάνισης εξόδων με αιφνίδιο τρόπο και τα οποία δεν θα τα έχετε υπολογίσει. Γι’ αυτό ξεκινώντας η χρονιά αυτή φροντίστε να έχετε ανά πάσα στιγμή εναλλακτικές λύσεις και, αν μπορέσετε, να κρατήσετε ένα μικρό αποταμιευτικό ποσό έτσι ώστε να αντιμετωπίζετε με λιγότερη ψυχοφθόρα διάθεση τις δύσκολες ώρες. Λάβετε υπόψη σας ότι η χρονιά θα είναι σε γενικές γραμμές δύσκολη. Ότι ο πληθωρισμός θα ανέβει μαζί με την ανεργία σε υψηλό ποσοστό και δεν πρέπει να λησμονείτε τις οικονομικές εκκρεμότητες που μεταφέρετε τα τρία τελευταία χρόνια, είτε αυτές οφείλονται σε αγορές είτε σε επένδυση ακινήτου. Από τον Ιανουάριο έως και το Μάιο πρέπει να είστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. Παράλληλα κρίνεται απαραίτητο να ξεχάσετε, έστω και για λίγο, το πλαστικό χρήμα όσο κι αν θεωρείτε ότι οι αγορές σάς φτιάχνουν το κέφι! Βρείτε άλλο αγχολυτικό ή κάποιον πιο ανώδυνο τρόπο για να εκτονώνετε την εσωτερική σας ένταση! Το καλοκαίρι θα είναι περισσότερο γενναιόδωρο μαζί σας και το φθινόπωρο θα σας καλύπτει με έναν πιο σταθερό τρόπο. Θυσίες και προσπάθειες καλείστε να κάνετε μόνο μέσα στο χειμώνα. Αν κλείσετε όσο μπορείτε περισσότερο τα χρεωστικά υπόλοιπα που υπάρχουν μέχρι το τέλος Απριλίου, θα είστε πιο άνετα μετά. Όσοι έχετε να συνάψετε οικονομικές συμφωνίες ή να προχωρήσετε σε επεκτάσεις επαγγελματικές που θα αυξήσουν τα έξοδά σας πρέπει να προσέξετε καλά τους όρους και τους χρόνους της αποπληρωμής. Ξέρω ότι το χρήμα πάντα παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή σας ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπός. Να θυμάστε όμως: όλα φέτος είναι ζήτημα διαχείρισης.

 

Σημαντικές Συναντήσεις

Το 2005 πρόκειται να σας κάνει ένα δώρο: την παρουσία -όχι απαραίτητα ερωτικής φύσης- ενός ανθρώπου, ο οποίος θα ανατρέψει τις μέχρι σήμερα θέσεις, απόψεις και συνήθειές σας. Η περίοδος που μπορεί η τύχη να σας τον φέρει αρχίζει από το τέλος Απριλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτή προβλέπεται «χρυσή περίοδος», πιο επικοινωνιακή και πιο γόνιμη, θα έλεγα. Ένας Αιγόκερως ή ένας Ιχθύς θα δώσει ερωτική νότα στη ζωή σας το Νοέμβριο, ενώ ο Μάρτιος του 2005 θα ’χει πολλές ευχάριστες στιγμές συναντήσεων και γνωριμιών μικρής διάρκειας. Μην ξεχνάτε επίσης την παρουσία του Άρη στον Ταύρο όλο το δεύτερο εξάμηνο. Υπολογίστε και τον Δία, που θα περάσει στο τέλος Οκτωβρίου στο ζώδιό σας κάτω από την επιτήρηση του Κρόνου από το Λέοντα, οπότε το συμπέρασμα βγαίνει από μόνο του: όλα θα είναι διαφορετικά και ενδιαφέροντα από δω και πέρα. Θα ’χουν όμως ένα τίμημα, μην αρνηθείτε να το «καταβάλετε».

 

Υγεία ? Ομορφιά

Ο τομέας της υγείας για εσάς εκπροσωπείται από το ζώδιο του Κριού και το 2005 εφιστά την προσοχή σας σε ατυχήματα, φλεγμονές και κακά αντανακλαστικά το χειμώνα και την άνοιξη. Αποφύγετε επίσης τις εμμονές και τη βουλιμία σε μεταβατικές στιγμές αναμονής ή σε περίοδο που δίνετε εξετάσεις. Μην αμελήσετε επίσης κυκλοφορικά και κυτταρολογικά προβλήματα, ειδικά αν αυτά προκύψουν μετά τον Ιούλιο. Στο δεύτερο εξάμηνο η στάση των άλλων θα σας πικράνει αρκετές φορές. Μη βυθίζεστε στην απογοήτευση ή μην εξοργίζεστε. Δεν θα κερδίσετε τίποτα. Η αποδοχή της πραγματικότητας, όποια κι αν είναι αυτή, αλλά και μια πιο αισιόδοξη διάθεση είναι τα καλύτερα αντίδοτα της εποχής που έρχεται. Επίσης, προετοιμαστείτε ψυχολογικά για αλλαγές που γίνονται ήδη ή για κείνες που θα προκύψουν αιφνίδια χωρίς να ταράζεστε. Μπορείτε κάλλιστα να μετουσιώσετε την ενέργεια του άγχους σε ενεργό δράση, για να επισπεύσετε αυτά που ονειρεύεστε. Αποφύγετε υπερβολές στη συμπεριφορά σας και τις επιδρομές πανικού το φθινόπωρο. Μείνετε μακριά από βλαβερές τοξίνες και μην κάνετε εγχειρήσεις ή θεραπείες τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο. Όσο για την ομορφιά σας, θα χρειαστεί φροντίδα την άνοιξη και ανανέωση το καλοκαίρι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ