2005 Ταύρος

11.02.2005

«Έργο σου είναι να ανακαλύψεις το έργο σου και να δοθείς σ’ αυτό με όλη σου την καρδιά». Αυτή είναι η παραίνεση του Βούδα και, αν το καλοσκεφτείτε, δεν είναι διόλου εύκολη δουλειά, αλλά και πώς να είναι όταν από τις 16 Ιουλίου 2005 ο Κρόνος από το Λέοντα αρχίζει να δημιουργεί συμπιεστικό τετράγωνο με το ζώδιό σας και ο Άρης θα σας κάνει αρμένικη βίζιτα: από τις 28 Ιουλίου 2005 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2006. Ο Ποσειδώνας επίσης σε μια γωνία τετραγώνου από το ζώδιο του Υδροχόου θα επηρεάσει στη νέα χρονιά εσάς που έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Προσέχετε εσείς περισσότερο απάτες και αυταπάτες και την παραποίηση προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων μέσω του «ονείρου» και της άχρηστης εξιδανίκευσης. Μην επιτρέψετε σε τίποτα και σε κανέναν να σας απορυθμίσει και να χαλάσει τις εσωτερικές ισορροπίες σας.

Γενικά

Η ικανότητα που διαθέτετε στο να συνθέτετε και να συνδυάζετε συχνά διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία ή την αποτυχία, την ικανοποίηση ή τη δυσαρέσκεια, ιδιαίτερα από τον Ιούλιο και μετά. Μέχρι τότε όμως θα έχετε χρόνο, ευκαιρίες και μεγαλύτερη άνεση στο να δημιουργήσετε, να αλλάξετε αυτά που δεν σας ικανοποιούν και να προετοιμαστείτε για έναν πιο απαιτητικό τρόπο ζωής. Από τον Ιούλιο και μετά το σπίτι αλλά και συγγενείς με τις αυξημένες ανάγκες, τις λανθασμένες επιλογές τους ή τις απαιτήσεις τους θα απορροφήσουν μεγάλο μέρος του δυναμικού σας και ώρες ώρες θα τινάξουν ψηλά τα νεύρα και τις αντοχές σας. Όσοι προετοιμάζεστε να κάνετε μια αγοραπωλησία σπιτιού ή να μετακομίσετε, προτιμήστε να κάνετε τις συμφωνίες και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες πριν από τις 16 Ιουλίου 2005 και, αν είναι δυνατόν, να εγκατασταθείτε. Απ’ αυτήν την ημερομηνία και μετά μπορεί λόγω καθυστερήσεων και απρόβλεπτων γεγονότων και ανατροπών να έχετε μεγαλύτερη καθυστέρηση σε όλα όσα έχετε υπολογίσει. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει -ιδιαίτερα από τις 28 Ιουλίου και ύστερα- να κάνετε οικονομία δυνάμεων. Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη ζωή σας περίπου μέχρι τον Ιούλιο θα είναι πιο ήπιοι και αντιμετωπίσιμοι και πιο σύνθετοι και δύσκολοι από κει και μετά. Ο Κρόνος, βλέπετε, θα σας επηρεάζει και στον επόμενο χρόνο. Στη φετινή χρονιά περισσότερο θα επηρεαστείτε απ’ αυτόν όσοι έχετε γεννηθεί μέχρι τις 5 Μαΐου και λιγότερο οι υπόλοιποι. Η εξαιρετικά δύσκολη συνύπαρξη του Άρη με τον Κρόνο για το δεύτερο μισό του νέου χρόνου θα σας κρατάει κυριολεκτικά στην τσίτα, γι’ αυτό ψυχραιμία και υπομονή. Ορισμένοι, βέβαια, μπορεί να προκληθείτε να βγείτε από τα όριά σας από κάποιον που έχει συμφέρον ή η παρουσία σας του... μπαίνει στη μύτη. Διόλου απίθανο όμως η αιτία της ανησυχίας ή του εκνευρισμού σας να προέλθει από κάποιον νόμο ή κανονισμό που μπαίνει εμπόδιο σ’ αυτά που εσείς περιμένετε να γίνουν ή έχετε σχεδιάσει. Θυμηθείτε ότι «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και μην αφήσετε τους μήνες μέχρι τον Ιούλιο αναξιοποίητους. Μετά αστάθμητοι παράγοντες μπορεί να σας επιβαρύνουν και ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερη ενέργεια, χρόνο και χρήμα.

Σχέσεις-Έρωτας

Με τον Κρόνο βοηθό σας μέχρι τις 15 Ιουλίου 2005 θα ήταν καλύτερα να επιχειρήσετε ένα εις βάθος ξεκαθάρισμα των σχέσεών σας και βέβαια μια καλύτερη θωράκιση. Αυτό θα το επιτύχετε, αν δεν αρνηθείτε να δείτε και να αξιολογήσετε τα «τυφλά» σημεία που υπάρχουν -και που συχνά τα αφήνετε δήθεν να τα διορθώσει ο χρόνος- και αυτά που μπορεί να εκπορεύονται είτε από σας είτε από το ταίρι σας ή ακόμα και από παρεμβάσεις συγγενικών προσώπων του ενός ή του άλλου. Σκεφτείτε ακόμα τι σας καλύπτουν οι «άλλοι» αλλά και ποιες από τις πραγματικές ανάγκες τους καλύπτετε εσείς. Προσπαθήστε μέσα από το διάλογο να εξισορροπήσετε και να μειώσετε τις διαφορές σας, εφόσον υπάρχουν, γιατί από τον Ιούλιο και μετά θα είστε ιδιαίτερα ευάλωτοι και λιγότερο ικανοί να αντιμετωπίσετε τυχόν κορύφωση των διαφορών σας, που μπορεί να παραμένουν καλά κρυμμένες μέχρι τότε, γιατί ο ένας μπορεί να περιμένει να υποχωρήσει ο άλλος. Συχνά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ή, αν αυτό συμβεί, μπορεί να συμβεί πολύ αργότερα, όταν εσάς μπορεί και να μη σας αφορά πια. Ο ανταγωνισμός και η ζήλια μπορούν επίσης να συμβάλουν στη δημιουργία ενός δυσάρεστου κλίματος, γι’ αυτό μη δίνετε εσείς αφορμή και μην καταπιέζετε, αν δεν έχετε σοβαρές αποδείξεις για τον άλλο. Εφόσον η σχέση σας βρίσκεται σε τέλμα, αξιοποιήστε το πρώτο μέρος του 2005 για να την αναζωογονήσετε και να τη βελτιώσετε, γιατί μπορεί κάποιος να ψάξει αλλού αυτό που δεν μπορεί να βρει μέσα σ’ αυτά. Αν πάλι κάποιοι διατηρείτε μια δεύτερη σχέση, ή ξεκαθαρίστε την κατάσταση ή τουλάχιστον προσέχετε διπλά από τον Ιούλιο και μετά, γιατί ακόμα και οι συμπτώσεις, πέρα από τις απροσεξίες, μπορεί να σας παίξουν περίεργα παιχνίδια. Κατά τον ίδιο τρόπο βέβαια μπορεί κι εσείς να ανακαλύψετε κρυφές καταστάσεις του ατόμου που σας ενδιαφέρει, εφόσον φυσικά υπάρχουν. Εφόσον στα σχέδιά σας βρίσκεται ένας γάμος ή ο ερχομός ενός παιδιού, προτιμήστε όσο εναπομένει από το 2004 και μέχρι τις 15 Ιουλίου του 2005. Οι δυσκολίες θα είναι λιγότερες εκείνο το διάστημα. Κεραυνοβόλοι έρωτες, μοιραίες συναντήσεις και πάθη θα κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά. Κάθε άλλο παρά στατική μπορεί να θεωρηθεί. Το ανατρεπτική μάλλον της ταιριάζει περισσότερο. Καιρός λοιπόν να βάλετε σε νέες βάσεις τη ζωή σας.

Επαγγελματικά

Οι αλλαγές που θα υπάρξουν στη ζωή σας το 2005 για πολλούς από σας θα συντελεστούν στις σπουδές και την εργασία και βέβαια αυτό μπορεί να είναι κάτι που στη συνέχεια μπορεί να επηρεάσει τα αισθηματικά και τις σχέσεις σας. Οι δυσκολίες βέβαια στο να διατηρήσετε τις σχέσεις και τους δεσμούς σας είναι σαφώς περισσότερες και συχνά ανυπέρβλητες. Πέρα όμως από τη δική σας προσπάθεια ή επιθυμία, μπορεί να είναι οι εξωτερικοί κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες που μπορεί να επιδράσουν, όχι σπάνια όμως και οι συμπτώσεις. Αν κάποιος κλείσει την επιχείρησή του, τη συγχωνεύσει ή την πουλήσει, είναι φυσικό κάποιοι εργαζόμενοι να πρέπει να συνεχίσουν αλλού ή κάτω από ένα άλλο καθεστώς εργασίας. Αν πάλι βρίσκεστε σε μια εξαρτημένη εργασία -όχι αφεντικό του εαυτού σας δηλαδή-, δείξτε υπευθυνότητα, προθυμία και εργατικότητα για να εξασφαλίσετε πρώτα τη θέση που ήδη έχετε και ίσως και κάτι περισσότερο μέχρι τον Ιούνιο. Ακόμα τονώστε τις συμμαχίες σας και φροντίστε να εξασφαλίσετε σωστά τα δικαιώματά σας. Αποφύγετε να συμφωνήσετε με κάποιον μόνο στα λόγια, γιατί οι υποσχέσεις μπορεί στην πορεία να μην τηρηθούν κι εσείς να νιώσετε ηθικά και υλικά εγκλωβισμένοι. Ως γνωστόν, τα γραπτά είναι αυτά που μένουν και φέτος επιβάλλονται οι... υπογραφές. Αν αγοράζετε έναν επαγγελματικό χώρο ή ένα σπίτι ή έχετε επίσης εμπλακεί με την ανέγερση κάποιας οικοδομής, επειδή μπορεί στην πορεία να υπάρξουν καθυστερήσεις, βάλτε τσουχτερή ρήτρα. Αν εσείς βέβαια είστε που υπόσχεστε, υπολογίστε το ανάποδο. Αν συμβαίνει η επιχείρησή σας να μην πηγαίνει καλά και θέλετε να την ξεφορτωθείτε... το γοργόν και χάριν έχει. Αν έχετε στα σκαριά το ξεκίνημα μιας δουλειάς, μη χάσετε το Γενάρη. Το ίδιο αν ψάχνετε ή αν θέλετε να αλλάξετε την ήδη υπάρχουσα εργασία σας. Από τις 16 Ιουλίου και μετά οι συνθήκες, όπου και αν εργάζεστε, θα είναι πιο δύσκολες, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια και να μειώσετε κάπως τον εγωισμό και τις απαιτήσεις σας. Ο κύκλος που ξεκινάει δεν είναι εύκολος και είναι καλύτερα να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Όσοι όμως έχετε εργαστεί σκληρά μέσα σ’ αυτόν θα βρείτε αναγνώριση.

Οικονομικά

Το ότι αρκετοί από σας στη νέα χρονιά πιθανόν να χρειαστεί να δουλέψετε κάπως... αποικιοκρατικά δεν μπορεί παρά να έχει και κάποια επίδραση στα οικονομικά σας. Αυτό όμως μπορεί να γίνει και η αφορμή για να ψάξετε ή μια δεύτερη εργασία ή κάποιες πρόσθετες πηγές κέρδους. Ο Δίας μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2005 είναι σίγουρο ότι θα δώσει σκληρή μάχη για να αντισταθμίζει τον πολυέξοδο Άρη, που θα σας επηρεάζει από τον Ιούλιο μέχρι και το Φλεβάρη του 2006. Συχνά-πυκνά θα είναι ο από «μηχανής θεός», που στο παραπέντε θα σας δίνει λύση ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Επενδύσεις, αγοραπωλησίες, διεκδικήσεις, οικονομικοί συμβιβασμοί και ενδεχομένως μοίρασμα περιουσιακών με άλλους συνδικαιούχους σάς συμφέρει να γίνουν πριν από τον Ιούλιο, με εξάρχοντες τους μήνες Γενάρη, Μάρτη, Μάη και Ιούνιο. Μέχρι και τον Ιούνιο θα μπορέσετε να κλείσετε με μεγαλύτερη ευκολία και παλιές εκκρεμότητες που σας ταλαιπωρούν. Από τον Ιούλιο και μετά να κάνετε έναν πιο σφιχτό προϋπολογισμό και να αποφύγετε τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και τις αβέβαιες επενδύσεις, όπως και να δανείσετε χρήματα, αν δεν έχετε σοβαρές εγγυήσεις. Να είστε επίσης πιο δύσπιστοι σε προτάσεις και υποσχέσεις για γρήγορο κέρδος και εύκολο πλουτισμό. Ακόμα δηλαδή και αν χρειαστεί να... χάσετε το σχοινί, να μη σας πάρουν και το βόδι. Σαφώς όμως, και είναι απολύτως φυσικό, αν αγοράσετε κάποιο ακίνητο το δεύτερο μισό του 2005 να έχετε περισσότερα έξοδα και μια σχετική στενότητα, αλλά μακροπρόθεσμα αυτό θα αλλάξει. Επειδή ο Δίας από τις 26 Οκτωβρίου και για περίπου ένα χρόνο θα βρίσκεται απέναντί σας στο Σκορπιό, ελπίζω να μη χάσετε το μέτρο τόσο στα έξοδα όσο όμως και στην απληστία, που μπορεί να σας κάνει να βλέπετε το χρήμα σαν αυτοσκοπό. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα μέσο για να ζούμε καλά, αλλά την ευτυχία δεν τη φέρνει από μόνο του.

Σημαντικές Συναντήσεις

Ιδιαίτερη προσοχή δείξτε αυτήν τη χρονιά στις σχέσεις σας. Ιδιαίτερα, μάλιστα, από τον Ιούλιο και μετά προσέξτε τις σχέσεις σας με άλλους Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους. Κοινές ανησυχίες και προβλήματα ή θα σας δέσουν περισσότερο ή θα σας απομακρύνουν. Εναλλάξ μπορεί να συμβούν και τα δύο. Βοήθεια και κατανόηση θα έχετε από κάποιο άτομο που ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου ή των Ιχθύων. Ξεκαθαρίστε μέχρι και τον Ιούνιο το είδος της σχέσης που μπορείτε να έχετε με κάποιον Τοξότη ή με ένα Δίδυμο, αν και αυτός ο δεύτερος πιθανόν να σας δώσει συμβουλές ή βοήθεια στα οικονομικά. Επαναπροσέγγιση ή νέα γνωριμία με Καρκίνο ή Αιγόκερω, αλλά μέχρι τον Ιούλιο ίσως υπάρξουν διακυμάνσεις από τη μεριά τους. Ένας Ζυγός στο δεύτερο μισό του χρόνου θα αποδειχτεί βάλσαμο. Μόλις που προλαβαίνετε να μην απογοητεύσετε πλήρως έναν Κριό.

Υγεία - Ομορφιά

Οι τακτές και έκτακτες υποχρεώσεις σας θα είναι πολλές στο δεύτερο μισό αυτού του χρόνου, γι’ αυτό είναι καλύτερα στο πρώτο μισό του να δράσετε προληπτικά. Η αλλαγή κατεύθυνσης στις σπουδές, την εργασία ή την προσωπική σας ζωή θα συνοδευτεί από ένα σχετικό στρες που μπορεί να σας εξουθενώσει. Ο Άρης στο ζώδιό σας θα είναι ένας πρόσθετος παράγων νευρικότητας, καθώς θα παράγει τη δύναμη που θα χρειαστείτε για να αντιμετωπίσετε τη νέα πραγματικότητα. Σε όποια κατάσταση και αν βρεθείτε, προτιμήστε την ενεργητική από την παθητική αντιμετώπιση και δώστε ίσο χρόνο για άσκηση αλλά και για ξεκούραση. Εξαιρετικά συνεπείς πρέπει να είστε στην αντιμετώπιση πάγιων προβλημάτων της υγείας σας, όπως και σε ένα τσεκ-απ, έστω και αν δεν το συνηθίζετε. Από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του 2005 θα είστε πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις, αλλεργίες, φαρυγγίτιδες, λαρυγγίτιδες, ορμονικές ανωμαλίες και μικροατυχήματα. Αν οδηγείτε, χειρίζεστε συχνά εργαλεία και μηχανήματα, το νου σας. Εντυπωσιακές οι αυξομειώσεις τους βάρους σας φέτος. Θα χάνετε αλλά και θα παίρνετε κιλά με μεγάλη ευκολία. Αισθητικές παρεμβάσεις, κούρες και βοηθητικές θεραπείες καλύτερα μέχρι τον Ιούνιο και πιο συγκεκριμένα στους ίδιους μήνες που αναφέρω στα οικονομικά σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ