2005 Λέων

11.02.2005

Οι προδιαγραφές του 2005 παραπέμπουν σε μια δυναμική και κάθε άλλο παρά ζαχαρωμένη χρονιά. Το εξάγωνο του Δία με το ζώδιό σας από το τέλος του Σεπτέμβρη του 2004 θα εξακολουθήσει να σας επηρεάζει ευνοϊκά -το 2005 περισσότερο θα ευνοήσει εσάς του δεύτερου και του τρίτου δεκαημέρου-, αλλά από τον Ιούλιο δύο από τους πιο... διαβρωτικούς για την αισιοδοξία σας πλανήτες, ο Κρόνος και ο Άρης, παίρνουν θέση μάχης απέναντί σας. Ο αγώνας για την αναγνώριση, την αποδοχή και την επικράτηση γίνεται πιο σκληρός και θα χρειαστεί να προετοιμαστείτε καταλλήλως. Καριέρα και οικογένεια είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους θα κληθείτε να κάνετε προσεκτικές κινήσεις και επιλογές. Παράλληλα, βέβαια, πρέπει από το τέλος Ιουνίου μέχρι το Σεπτέμβρη, που ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιό σας, να μην περιοριστείτε σ’ αυτά που ξέρετε, αλλά να μάθετε καινούργια πράγματα ή καινούργια κόλπα!

 

Γενικά

Το πρώτο εξάμηνο του 2005 θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα κυλήσει πιο ήσυχα, αποδοτικά και ικανοποιητικά, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Μέσα σ’ αυτό ενυπάρχει, ίσως εν υπνώσει, εκείνο το «στοιχείο» που θα σηματοδοτήσει το αλλιώτικο, το περίεργο ή το ανατρεπτικό που θα κάνει τη διαφορά στο υπόλοιπο μισό του χρόνου και που σίγουρα θα επεκταθεί και πιο πέρα. Βασική προϋπόθεση για να τα βγάλετε πέρα από τις 16 Ιουλίου και μετά, που ο Κρόνος θα περάσει στο ζώδιό σας, είναι να προσπαθήσετε να απλοποιήσετε τη ζωή σας όσο γίνεται και να υιοθετήσετε μια πιο... σπαρτιάτικη αντίληψη· μόνο έτσι θα μπείτε στο πνεύμα των καιρών. Οι αρετές της υπομονής, της διαλλακτικότητας, της οικονομίας, της λιτότητας -κόβουμε δηλαδή τα πολλά φρου φρου και αρώματα- και ακόμα της ψυχραιμίας και της υπευθυνότητας θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τον Ιούλιο και μετά. Ο Κρόνος μπορεί κάθε 2 ½ χρόνια περίπου να μας επηρεάζει θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με τη θέση που κατέχει στο Ζωδιακό, αλλά από το ζώδιό σας περνά κάθε 29 1/2 χρόνια περίπου. Οι μεγαλύτεροι από σας μπορείτε να κάνετε μια αναδρομή στα χρόνια 1976, 1977, 1978, φτάνει βέβαια να μην πιστεύετε ότι θα έχετε να αντιμετωπίσετε και τα ίδια γεγονότα. Ακόμα όμως κι αν υπάρχει τέτοια περίπτωση, θα σας φαντάζουν παιχνιδάκι οι δυσκολίες του τότε με την εμπειρία που έχετε τώρα. Το διάστημα μέχρι τον Ιούλιο -κυρίως οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Μάιος και Ιούνιος- προσφέρεται για να δρομολογήσετε αλλαγές στην επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική σας ζωή. Φυσικά μιλάμε πάντα γι’ αυτά που περνούν από το χέρι σας, έτσι που να μην επιβαρυνθείτε στο δεύτερο και πιο κουραστικό μέρος του 2005. Η δημιουργικότητά σας, εξάλλου, θα είναι πιο εύκολο να εκφραστεί σ’ αυτά που επιδιώκετε και η προσοχή σας να επικεντρωθεί περισσότερο στα σημαντικά από τα δευτερεύοντα. Επειδή και η διαίσθησή σας θα είναι πιο έντονη, ακούστε την και, προς Θεού, μην την μπερδέψετε με τις επιθυμίες σας. Πολλές φορές θα νιώσετε σαν αρχάριοι κολυμβητές στα βαθιά ή σαν αρχάριοι ποδηλάτες σε γλιστερό δρόμο, αλλά τελικά ίσως έτσι να πρέπει να γίνεται στη ζωή για να επιτελεστεί και η μεταμόρφωσή μας.

 

Σχέσεις-Έρωτας

Το ότι συμβαίνουν άλλα από αυτά που θέλετε στη ζωή σας μπορεί να έρχονται σαν ενοχλητικές σκέψεις και να φεύγουν, μόνο που τώρα αυτά που έχετε και δεν τα θέλετε πλέον αλλά και αυτά που σας λείπουν θα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο χώρο στη ζωή σας. Ένα πρότυπο ζωής το οποίο λίγο καιρό πριν ήταν ανεκτό, μπορεί από τον Ιούλιο του 2005 έως το Φλεβάρη του 2006 να σας φανεί κυριολεκτικά ανυπόφορο. Αυτό είναι το πιο σύνθετο, αμφιλεγόμενο και ασταθές διάστημα του νέου χρόνου και περισσότερο απ’ όλους αφορά εσάς που έχετε γεννηθεί μέσα στον Ιούλιο όχι μόνο για τα ερωτικά σας αλλά για τους περισσότερους τομείς της ζωής σας. Μοιάζει σαν μια υψηλή πτήση για πεπειραμένους... πιλότους και για γερά νεύρα, καθώς θα πρέπει να συνδυάσετε αυτά που θέλετε να κρατήσετε και παράλληλα να προσπαθείτε να προσαρμοστείτε σε καταστάσεις, νοοτροπίες και απαιτήσεις που αλλάζουν, αλλάζοντας συγχρόνως κι εσάς. Όσοι βρίσκεστε σε μια σχέση που έχει ήδη μπει σε κρίση, αυτή μπορεί να κορυφωθεί και ενδεχομένως να επέλθει και η οριστική ρήξη. Αν διαβλέπετε ήδη ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, προσπαθήστε ή να αποτρέψετε μια τέτοια εξέλιξη ή να προετοιμάσετε όσο καλύτερα γίνεται ένα νέο μοντέλο ζωής. Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως ο Κρόνος μπορεί να οδηγήσει και σ’ ένα γάμο ως απόρροια ενός μακροχρόνιου δεσμού. Γι’ άλλους μπορεί το «βάρος» να είναι γλυκό και να αφορά την έλευση ενός παιδιού. Όσοι έχετε μείνει για καιρό μόνοι θα είστε επιρρεπείς σε έντονους και κεραυνοβόλους έρωτες. Αν αυτοί ξεκινήσουν πριν από τον Ιούλιο, θα μπουν σε μια παρατεταμένη φάση δοκιμασίας από τον Ιούλιο έως το τέλος του χρόνου, γι’ αυτό μη χάσετε εύκολα το μυαλό σας. Μια επανεμφάνιση ή μια καινούργια γνωριμία μπορεί να κάνει κυριολεκτικά άνω-κάτω τη ζωή σας, αν αυτές συμβούν μετά τις 16 Ιουλίου, και επειδή ή το «πρόσωπο» θα έχει «δεσμεύσεις» ή θα είναι έξω από το δικό σας τρόπο ζωής ή με διαφορά ηλικίας, μη βιαστείτε να τα παίξετε όλα για όλα. Θα είναι και το σεξ που φέτος θα παίξει περίεργα παιχνίδια. Θυμηθείτε ότι ο τέλειος σύντροφος είναι πραγματικός μύθος και ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Αν επιμένετε μόνο στο όνειρο, δικαίωμα σας, μόνο που μετά θα υποχρεωθείτε να προσγειωθείτε μάλλον κάπως απότομα...

 

Επαγγελματικά

Διόλου ευγενικό... παράγγελμα το «σκάσε και σκάβε», αλλά μάλλον έτσι διαγράφεται το 2005, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος του. Σ’ αυτό μπορεί να οδηγήσουν οι συνθήκες στο χώρο εργασίας ή οι δικές σας αποφάσεις, προκειμένου να ενισχύσετε τη θέση σας ή να μη χάσετε κάποια κεκτημένα σας. Ο Δίας, βοηθός σας μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, επιβραβεύει συνδυασμούς τους οποίους μάλλον επιβάλλουν και οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει. Βλέπετε, ο Κρόνος σάς υποχρεώνει να συστηματοποιήσετε και να δουλέψετε με πιο αυστηρό πρόγραμμα, αλλά παράλληλα δημιουργεί και ένα αίσθημα ματαιότητας ή ανικανοποίητου. Καταπολεμήστε τα όλ’ αυτά εν τη γενέσει τους και συγχρονιστείτε περισσότερο με αυτά που «πρέπει» να γίνουν. Μια... θητεία είναι, πού θα πάει; Θα περάσει. Αμπελοφιλοσοφία θα μου πείτε, αλλά περισσότερο από τις μεγαλοφυείς ιδέες τώρα θα μετρήσουν η υπακοή στο «σύστημα» και η πρακτικότητα που συνδέεται άμεσα με την τσέπη. Αν πρόκειται να ξεκινήσετε μια δική σας επιχείρηση, δοκιμάστε να το κάνετε στο ξεκίνημα του χρόνου ή όσο γίνεται πριν από τον Ιούλιο, για να προλάβετε να τη... στρώσετε. Ορισμένοι θα ζήσετε ανακατατάξεις, συμπτύξεις και αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα ή μπορεί να αναγγελθούν και να ξεκινήσουν στο 2005 και να ολοκληρωθούν στο 2006. Να σκέπτεστε μακροπρόθεσμα και εάν είναι δυνατόν να εξασφαλίσετε ένα συμβόλαιο εργασίας, βάλτε το μέχρι το 2007. Αν... μυρίζεστε ότι μπορεί για κάποιους από σας να... σκάσει η βόμβα στη δουλειά που βρίσκεστε, μόλις μυρίσετε... μπαρούτι αποχωρήστε και ψάξτε κάτι άλλο. Μην περιμένετε να σας πάρουν τα σκάγια. Βλέπετε, ο... μπαξές του 2005, και δη μετά τον Ιούλιο, έχει απ’ όλα. Και μια άνοδο με ανάληψη σοβαρών ευθυνών για μερικούς και απρόοπτα γεγονότα που μπορεί να επιδράσουν επιβαρυντικά για άλλους. Πάντως, δείξτε εργατικότητα, μειώστε το συναισθηματισμό σας και μην εγκαταλείπετε εύκολα την προσπάθεια. Προτιμήστε τα μικρά αλλά σταθερά βήματα από τα εντυπωσιακά ανοίγματα και τα υπερβολικά φιλόδοξα σχέδια. Απλώστε το πόδι σας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά σας.

 

Οικονομικά

Σε μια σύνθετη χρονιά -πιο εύκολη και αποδοτική στο πρώτο μισό της και πιο κουραστική, ανήσυχη και πολυέξοδη στο δεύτερο- που οι εναλλαγές κάθε άλλο παρά σπάνιο φαινόμενο θα είναι και τα πράγματα θα κινούνται γρήγορα ανοδικά αλλά και καθοδικά, χρειάζεται μέτρο. Μέτρο παντού και παράλληλα ικανότητα σωστής διαχείρισης και πνεύμα οικονομίας. Ο ρυθμός σταθερότητας ή ανάπτυξης και σ’ αυτόν τον τομέα μοιάζει πιο ικανοποιητικός μέχρι τον Ιούνιο, αλλά και με κάποιες διακυμάνσεις έως και τον Οκτώβρη. Το ότι τα έξοδα από τις 28 Ιουλίου και μετά θα πολλαπλασιαστούν είναι σίγουρο, αλλά δεν είναι απαραίτητο και να πάνε στο βρόντο. Αρκετοί από σας θα μπείτε στη διαδικασία απόκτησης στέγης ή κάποιου άλλου ακινήτου. Φροντίστε να είστε νομότυποι, για να μην μπλέξετε με κάποια παράγραφο κάποιου νόμου. Να διαβάζετε ακόμα και τα «ψιλά γράμματα» σε συμφωνίες -ιδιαίτερα οικονομικές- και να αφήνετε χρόνο εκεί που μπορεί να μπουν ρήτρες, γιατί ένα ακόμα... φρούτο που θα εμφανίζεται συχνά-πυκνά από τον Ιούλιο και μετά θα είναι οι αναβολές και οι καθυστερήσεις. Μερικοί από σας μπορεί από τον Ιούλιο σταδιακά και μετά να χρειαστεί να φροντίσετε περισσότερο και τις οικονομικές ανάγκες κάποιου δικού σας προσώπου, προσέξτε όμως να μη φορτωθείτε περισσότερο βάρος απ’ όσο πραγματικά αντέχετε. Είναι σημαντικό για τη νέα χρονιά οι επιλογές ως προς την εργασία και τα οικονομικά σας να αντανακλούν τις δικές σας αυθεντικές ανάγκες και όχι αυτές που μπορεί να σας υπαγορεύσουν αγαπημένα ή συγγενικά πρόσωπα. Όπως και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας κι αυτός των οικονομικών παρουσιάζει μια πολυπλοκότητα, άρα απαιτεί σύνθετη σκέψη. Το θετικό όμως είναι ότι στον απολογισμό του 2005 θα αποδειχτεί ότι έστω και με παράξενες αλχημείες ανήκετε στους κερδισμένους!

 

Σημαντικές Συναντήσεις

Στη σχέση ή σ’ ένα γάμο ο Λέων είναι αυτός που θα έχει το... γενικό πρόσταγμα, εφόσον το έτερόν του ήμισυ δεν ανήκει σε ζώδιο Σταθερό -Ταύρο, Υδροχόο ή Σκορπιό- ή της Φωτιάς -Κριό, Τοξότη ή άλλο Λέοντα. Σ’ αυτήν την περίπτωση η πρωτοκαθεδρία μοιράζεται και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο εξαρχής. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, λοιπόν, καλό είναι να ξεκαθαρίσετε ασάφειες στην εργασία και στο μοίρασμα ευθυνών και συμφερόντων με άλλους Λέοντες, Ταύρους, Υδροχόους και Σκορπιούς και να τονώσετε τη σχέση σας, αν βεβαίως εξακολουθούν να σας ενδιαφέρουν. Οι Δίδυμοι, ο Τοξότης, ο Κριός και ο Ζυγός -οι δύο τελευταίοι περισσότερο μετά τον Ιούλιο- μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας. Ο Αιγόκερως και ο Καρκίνος ίσως δεν είναι εύκολο να σβήσουν παράπονα και μνησικακίες, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2005. Οι καλοί λογαριασμοί θα σας κάνουν και καλύτερους φίλους με την Παρθένο, ενώ ένας Ιχθύς, όσο και αν φαίνεται απίθανο, στο δεύτερο εξάμηνο μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος για σας.

 

Υγεία - Ομορφιά

Η υπερδραστηριότητα -πώς αλλιώς θα τα προλάβετε όλα;- είναι το πρόβλημα του 2005, κυρίως από το καλοκαίρι και μετά, γι’ αυτό πρέπει να βρείτε τρόπους ενίσχυσης της φυσικής αλλά και της ψυχικής σας κατάστασης από πολύ νωρίς. Ευτυχώς η φύση σάς έχει προικίσει με καλή διάπλαση και μεγάλες αντοχές έτσι που μπορούμε να πούμε ότι τελικώς είστε γερό σκαρί. Ο Κρόνος στο ζώδιό σας από τις 16 Ιουλίου και μετά θα αναδείξει όλα τα προβλήματα υγείας που υποβόσκουν και επειδή θα παραμείνει εκεί και μετά το 2005 μην προσπεράσετε αβασάνιστα καμία αρνητική ένδειξη. Όπως αντιλαμβάνεστε, το τσεκ-απ για τα επόμενα τρία χρόνια κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα από τις 28 Ιουλίου και έως το Φλεβάρη του 2006 σάς κοντράρει και ο Άρης από τον Ταύρο. Μολύνσεις, κρυώματα, ορμονικό και προβλήματα στο αίμα. Ε, καλά δεν θα σας βρουν πια και όλα αυτά. Απλώς καταγράφουμε τη συμπτωματολογία και τις ευαίσθητες περιοχές. Το 2005 απαιτεί καλή διατροφή -αλλάζει η σιλουέτα σας- και αν σκέπτεστε για αισθητικές παρεμβάσεις το πρώτο εξάμηνο είναι το πιο πρόσφορο. Οι ενδεδειγμένοι μήνες; Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης -έως τις 10- Μάιος και Ιούνιος. Αυξήστε τον ύπνο σας και προτιμήστε πιο ευκολοχώνευτα φαγητά. Τα θέλει τα «όπλα» του και εδώ, όσο να ’ναι, το 2005.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ