Ταξιδεύοντας στον κόσμο της αισθητικής

14.01.2011
Σπούδαζε μετεωρολόγος μέχρι που ο ούριος άνεμος του στυλ φύσηξε μέσα του. Οι φίλοι τον φώναζαν (Vo)Υatzer «παίζοντας» με το επώνυμό του, που είναι Βογιατζής. Ετσι, όταν το 2007 γεννήθηκε η ιδέα ενός αγγλόφωνου site, design και αισθητικής, το όνομα ήταν ευνόητο: yatzer.com. Σήμερα, η ιστοσελίδα του βρίσκεται στο top-10 των Financial Times με τα καλύτερα sites παγκοσμίως στο είδος του.

Σπούδαζε μετεωρολόγος μέχρι που ο ούριος άνεμος του στυλ φύσηξε μέσα του. Οι φίλοι τον φώναζαν (Vo)Υatzer «παίζοντας» με το επώνυμό του, που είναι Βογιατζής.

Ετσι, όταν το 2007 γεννήθηκε η ιδέα ενός αγγλόφωνου site, design και αισθητικής, το όνομα ήταν ευνόητο: yatzer.com. Σήμερα, η ιστοσελίδα του βρίσκεται στο top-10 των Financial Times με τα καλύτερα sites παγκοσμίως στο είδος του.

Τι είναι το yatzer.com;

Μια παγκόσμια συλλογή θεμάτων, για το design, την αρχιτεκτονική, τις τέχνες, τα ταξίδια και τη μόδα, που ανανεώνεται καθημερινά, ενημερώνοντας ανθρώπους που αναζητούν πηγές έμπνευσης.

Τι πιστεύεις ότι πρόσφερες στο Διαδίκτυο;

Οπως έγραψαν οι Financial Times, «έναν έγκυρο προορισμό ενημέρωσης και έμπνευσης για τη διεθνή κοινότητα που ασχολείται και ενδιαφέρεται για τον ευρύτερο χώρο του design είτε από επαγγελματική θέση είτε από προσωπική στάση ζωής».

Είναι δύσκολο μέσα στην οικονομική κρίση να είσαι εκλεκτικός;

Ο εκλεκτικισμός δεν εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση μιας εποχής, αλλά από την καλλιέργεια και την προσωπικότητα του καθενός μας.

Ποιο κομμάτι της Αθήνας θεωρείς αισθητικά ωραίο;

Από Φιλοπάππου έως τα Προπύλαια. Ο Πικιώνης είχε σωστά μελετήσει ώστε όποιος περπατά στον πεζόδρομο να αναγνωρίζει την αισθητική του πολιτισμού μας.

Πώς εξελίσσεται το design;

Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη re-designers.

Για ποιον designer τρελαίνεσαι;

Για τον Jaime Hayon, γιατί ευτυχώς υπάρχουν ακόμα designers!

Πώς είναι η σχέση των Ελλήνων με το Internet;

Ολο και καλύτερη! Μέχρι και οι γονείς μου, που ανήκουν σε μια γενιά ιντερνετικής άγνοιας, χρησιμοποιούν skype! Οσο για το yatzer.com, το ελληνικό κοινό μας αυξάνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς απ’ ό,τι οι υπόλοιποι αναγνώστες.

ΜΙΚΑΕΛΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
ΦΩTOΓΡAΦIΑ: freddie f.